Tri Trang, Paradise ja Freedom Beach – ihanat pikkurannat Patongin vieressä

Freedom Beach Phuket
Freedom Beach on Phuketin myyttisin biitsi. Kauniille rannalle pääsi pitkään vain veneellä. Kuva: BlueEyeTea, Flickr CC

Aivan Patongin rannan eteläpäästä lähtee pikkutie, joka vie kolmelle pienelle ja rauhalliselle rannalle. Näistä erityisen ihana on vaikeimmin saavutettava Freedom Beach, Phuketin myyttisin ranta.

Tri Trang Beach

Ensimmäisenä vastaan tulee Tri Trang Beach, jota hallitsee nykyisin suuri ja komea Phuket Marriott Resort & Spa Merlin Beach. Aiemmin samalla paikalla toimi Merlin Beach Resort, jota on vaihtanut nimeä ja remontoitu uuteen uskoon.

Marriott-hotellia koristavat upeat uima-allasalueet. Hotellilla sijaitsee hauskasti niemellä kahden rannan, Tri Trangin Beachin ja Merlin Beachin, välissä.

Tri Trang Beach on nätti, muttei saaren parhaita: nousuveden aikaan se muuttuu aika kapeaksi.

Asumiseen Tri Trang sopii niille, jotka etsivät rauhallista rantaa mutta kohtuullisen läheltä Patongin ja Karonin palveluita.

Paradise Beach

Seuraavaksi vastaan tulee hyvin jyrkän tien päässä asumaton Paradise Beach, joka tosin voi välillä tuntua kaikkea muuta kuin paratiisilta. Kaunis pieni ranta kun tapaa olla niin täynnä päivämatkalaisia, että hiekkaa tuskin näkee heidän rantatuoliensa ja pyyhkeidensä alta.

Rannalle on 100 bahtin pääsymaksu.

Freedom Beach

Lopulta tie johtaa Freedom Beachin parkkipaikalle. Loppumatka on käveltävä jyrkkää polkua pitkin. Polun sijaan moni saapuukin Freedom Beachille pitkähäntäveneellä, joita voi vuokrata käyttöönsä Patong Beachilta ja muilta suosituimmilta rannoilta.

Perillä odottaa kaunis, ja usein rauhallinen autioranta. Freedom Beach on Phuketin myyttisin ranta: vaikeakulkuisen sijainnin takia ranta oli pitkään aikamoinen salaisuus. Nykyisin sillä käy päiväretkeläisiä, muttei edelleenkään valtavan paljon. Kannattaa ainakin käydä katsomassa, miten Freedom Beach vastaa tänä päivänä lupaukseensa.

Pitkähäntävene Patong Beachilta Freedom Beachille maksaa noin 800–1500 bahtia vuodenajasta, kuun asennosta ja tinkimistaidoista riippuen.

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

  • AVAINSANAT