Phuket – ravintolat ja yöelämä

Kalaravintola. Phuket, Thaimaa. Kuva: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Phuket on Thaimaan herkullisimpia rantakohteita – tarjontaa riittää kaikista maailman keittiöistä. Vuonna 2018 Phuketin parhaat ravintolat pääsivät Bangkokin ohella mukaan Thaimaasta julkaistuun Michelin-oppaaseen.

Rantojen sijaan Phuketin parhaat ravintolat löytyvät tosin Phuket Townista, jonka historiallisten katujen varrella on sekä erinomaisia, perinteisiä katukeittiöitä että tyylikkäitä ravintoloita vanhoissa taloissa. Lomalla onkin melkein pakko käydä herkuttelemassa Phuket Townissa.

Hyviä ravintoloita löytyy toki myös Phuketin rantakohteista. Eniten ravintoloita on suosituimmilla rannoilla Patong Beach, Kata Beach, Karon ja Kamala, joista kerrotaan omilla sivuillaan.

Rawai Beach -ranta. Phuket, Thaimaa. Kuva: Adrian Baker / Shutterstock.com

Phuketin hinta–laatusuhteeltaan parhaat ravintolat sijaitsevat yleensä hieman syrjässä suosituimmista rantakohteista, mutta ovat matkan arvoisia. Esimerkiksi Rawai Beachilta löytyy useita erinomaisia ja edullisia kalaravintoloita. Rantana Rawai ei ole kummoinen, mutta ravintoloiden tason pitää korkeana se, että turistien sijaan Rawain lähettyvillä asuu paljon Phuketiin muuttaneita länsimaalaisia. Tänne suuntaavat myös thaimaalaiset herkuttelemaan.

Phuketin yöelämä on keskittynyt Patong Beachille. Hyvä vaihtoehto baarikierrokselle on Phuket Town, jonka baareissa viihtyvät paikalliset.

Phuketin ravintolavinkkien sijainnit näet Phuketin kartalla.

Phuketin thairavintolat ja katukeittiöt

Katuruokaa Phuketissa. Kuva: Olga Dmitrieva / Shutterstock.com

Rantakohteiden pienet thairavintolat ovat kaikki suunnilleen yhtä hyviä, joten astu rohkeasti sisään mihin vaan. Ruoka on niissä on yleensä länsimaiseen makuun muokattua, joten on turha pelätä liian tulista kokemusta.

Parhaiten thairuuasta nauttii, kun muistaa, että se on tehty jaettavaksi pöytäseurueen kesken – porukalla kannattaa tilata useita erilaisia annoksia, jotta pääsee maistamaan monenlaisia herkkuja.

Kokeile rohkeasti myös katukeittiöitä, joissa thairuoka on aidoimmillaan ja parhaimmillaan. Valitse sellainen katukeittiö, jossa näet paikallisia syömässä. Sellaisissa ruoka on taatusti tuoretta ja herkullista. Katukeittiöitä löytää kaikkialta, esimerkiksi Patong Beachillä Bangla Roadin sivukujilta.

Phuketin parhaat katukeittiöt sijaitsevat Phuket Townissa – moni niistä on saanut Bibi Gourmand -maininnan Thaimaan Michelin-oppaassa.

Phuketin parhaat brunssit

Jos kaipaa lomaansa hieman ylellisyyttä, kannattaa käydä luksushotellin sunnuntaibrunssilla. Saaren kuuluisin brunssi tarjoillaan Surin Beachilla Twinpalms-designhotellin Oriental Spoon -ravintolassa.

Todella ylellisiin brunssitunnelmiin pääsee Trisara-luksushotellin brunssilla.

Phuketin viiniravintolat

Viinit ovat Thaimaassa yleensä ylihintaisia. Poikkeuksen tekee Wine Connection, jolla on ravintoloita ympäri saarta: Patongin rantakadulla, JungCeylon-ostoskeskuksessa, Kata Beachilla, Surin Beachilla ja Chalongissa.

Länsimaisessa ruoassa taso on tasaisen hyvä (kokeile vaikka mureaa lampaanpotkaa) ja viinejä saa edullisesti. 490 bahtilla saa esimerkiksi pullon argentiinalaista viiniä. Viinejä voi ostaa myös mukaan ravintoloiden yhteydessä toimivista viinikaupoista.

Phuketin suomalaiset ja pohjoismaiset ravintolat

Midnight Sun sauna Phuket
Midnight Sun -ravintolassa pääsee myös saunomaan. Kuva: Antti Helin

Kun on aikansa polttanut kielensä chilillä, moni alkaa kaivata myös kotoisampia makuja. Phuketin suomalaiset ravintolat Midnight Sun ja Arctic Bar sijaitsevat Patong Beachilla.

Suomalaista ruokaa saa myös Chalongissa sijaitsevasta Tuna Resortista, jonka Tang-Mo -ravintolassa leikitään sunnuntaisin mummolaa. Tarjolla on erinomaista Suomi-ruokaa ja tuoretta tonnikalaa, joka on peräisin hotellin omilta kalastusreissuilta.

Suomalaisten ravintoloiden lisäksi Phuketista löytyy myös useita skandinaavien pitämiä ravintoloita. Tavallista hieman fiinimpää pohjoismaista tarjoaa ruotsalaisvetoinen Two Chefs, jolla on ravintolat Patongilla ja Karonilla.

Pohjoismaiseen makuun tehtyjä pizzoja tarjoaa Rico’s, jolla silläkin on ravintoloita useilla eri rannoilla.

Phuketin beach clubit

Phuketissa on innostuttu rantaklubeista (beach club). Ideana on, että päivällä pääsee löhöilemään rannalla sijaitsevan ”klubin” uima-altaalle ja tyylikkäille aurinkotuoleille, kunhan tilaa ruokaa ja juomaa (yleensä tyyriiseen hintaan). Iltaisin taas on ohjelmaa ja biletunnelmaa, vähintään DJ pyörittämässä levyjä.

Phuketin paras beach club taitaa tätä nykyä olla Ibizasta rantautunut Cafe del Mar, joka sijaitsee Kamala Beachilla. Suosittuja ovat myös Bang Tao Beachin rantaklubit.

Patongilla beach club -tunnelmiin pääsee KUDO Beach Clubissa.

Chalong Bay – ravintolat

Kan Eang @ Pier / Kan Eang 2
Miksi: Phuketin kuuluisimpia kalaravintoloita. Kang Eng @ Pier on ravintoloista tyylikkäämmän näköinen. Erikoisuutena on yam kai pla eli mätisalaatti. Mereneläville voi hakea vaihtelua vaikka ravintolan toisesta erikoisuudesta, erinomaisesta Kaeng Eangin tyyliin marinoidusta possusta.
Missä: Kan Eang @ Pier sijaitsee aivan Chalong Bayn venelaiturin vieressä. Kang Eng sijaitsee meren rannalla muutaman sata metriä satamalaiturista. Chalongiin ajaa Kata Beachiltä kymmenessä minuutissa ja Patongilta 25 minuutissa.

Phuketin klubit ja yöelämä

Phuketin yöelämän keskus on Patong, ja etenkin sen Bangla Road, jonka sivukatuja reunustavat monenlaiset tyttö- ja ladyboybaarit. Paikallisempaa menoa löytää Phuket Townista, jonka yöelämä on kuin toiselta planeetalta Patongiin verrattuna.

Bangla Roadin ympäristössä sijaitsevat myös Phuketin suosituimmat klubit, joista parhaita taitaa olla suomalaisten omistama Seduction (Sedu Koskinen on myynyt klubin eteenpäin ajat sitten). Klubin viihtyisin osa on ulkoilmassa oleva Blow-lounge, eräänlainen vip-huone, johon tosin pääsee sisälle ilman erillistä kutsuakin, kunhan vaan on siististi pukeutunut. Klubille on pääsymaksu. Hollywood on puolestaan ilmainen ja meluisa disko.

Kannattaa tarkistaa myös Phuketin beach clubien tarjonta: hyvällä onnella luvassa on erinomaiset bileet rannalla.

Phuketin ravintolat – kokemuksia

Käy rohkeasti muissakin kuin yllä esitellyissä ravintoloissa ja kerro kokemuksiasi Phuketin ravintoloista alta löytyvässä kommenttiosuudessa.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi