Kata Beach – Phuketin suosikkiranta

Kata Beach on Phuketin kauneimpia rantoja. Kuva: Windofchange64 / Shutterstock.com

Kata Beach on Patongin jälkeen Phuketin toiseksi vilkkain ja suosituin ranta. Tunnelmaltaan Kata on kuitenkin paljon Patongia leppoisampi, vaikka ravintoloita on täälläkin hyvä valikoima.

Vehreiden kukkuloiden välissä sirpinmuotoisena kaartuva Kata on rantana hyvin kaunis. Aivan rannalla on vain kolme hotellia, ja nekin rantapuut peittävät näkyvistä. Suurimmasta osasta Kata Beachin hotelleista kertyy rannalle hieman kävelyä.

Kata Beach. Phuket, Thaimaa. Kuva: HelloRF Zcool / Shutterstock.com

Kata Beach sopii erityisen hyvin nuorekkaille pariskunnille, jotka etsivät lomaltaan hyviä palveluita ja vireää rantaelämää. Vieressä sijaitseva Kata Noi on omiaan kaikille niille, joille tärkeintä on paratiisimaisen kaunis ranta.

Alla suositeltujen paikkojen sijainnit näyttää Phuketin kartta.

Kata – hotellit ja majoitus

Katalla on vain muutama hotelli rannalla, ja Boathouse on niistä viihtyisin. Boutique-hotellin huoneet ovat tyylikäs yhdistelmä modernia designia ja perinteisiä thaielementtejä. Hotellin perustanut arkkitehti halusi suunnitella luomuksensa ”ihmisille, jotka eivät halua asua hotelleissa”. Hotellin ravintola on Kata Beachin kuuluisimpia.

Boathousen vieressä aivan rannalla sijaitsee myös suuri ja tyylikäs Beyond Resort Kata, entinen Kata Beach Resort, joka on remontoitu uuteen uskoon vain aikuisia palvelevaksi luksushotelliksi.

Jos ei ole pakko asua aivan rannalla, on Kata Palm mukava, keskihintainen hotelli, joka on sisustettu muistuttamaan thaimaalaista palatsia. Ihana uima-allas kiemurtelee pitkin vehreää pihamaata. Rannalle on viiden minuutin kävely.

Karonilta löytyy myös yksi Phuketin mukavimmista majataloista, varsinkin aikuisempaan makuun. Southern Fried Rice tarjoaa huoneita kaikilla mukavuuksilla. Majatalossa kokoontuu Phuketin shakkikerho ja thaitakin vieraille luvataan opettaa. Hotelli sijaitsee Kata Beachin ravintolakeskittymässä Kata Night Bazaarin yhteydessä. Rannalle on lyhyt kävely.

Katso lisää vinkkejä majoitukseen ja hotellitarjoukset Kata Beachille

Kata Noi – kuvankaunis ranta Kata Beachin vieressä

Vielä Kata Beachiakin kauniimpi on sen pikkuveli Kata Noi, joka sijaitsee viereisellä lahdelmalla. Kata Noi -rantaa reunustavat vehreät kukkulat ja komeat graniitinlohkareet. Meri saa täydelliset paratiisin sävyt, kauniimmat kuin missään muualla Phuketissa.

Rannalla on vain kaksi hotellia kuten tyylikäs Katathani. Rannan takana, rauhallisen pikkutien puolella, on muutama kohtuuhintainen majatalo.

Kata Noille kertyy reipas ylämäkikävely Kata Beachilta – leppoisammin matka taittuu skootterilla tai taksilla.

Surf House Phuket – Katan hauskin nähtävyys

Surhouse Phuket
Kata Beachin Surfhousessa pääsee kokeilemaan taitojaan laineilla. Kuva: Antti Helin

Kata Beachin alueella, aivan rannan vieressä, toimii Surf House Phuket, jonka tekoaalloilla pääsee kokeilemaan lainelautailua. Tarkemmin sanottua kyseessä on flow riding, joka muistuttaa itseasiassa enemmän lumilautailua kuin oikeaa surffaamista. Jutun juonesta saa nopeasti kiinni, joten laji sopii aloittelijallekin.

Harrastamisen sijaan voi myös istuskella Surfhousen viihtyisässä ravintolassa ja katsella muiden touhuamista oluen ja ruuan äärestä. Hauskaa Surfhousessa on sekin, että sitä pyörittää suomalainen Raya Divers -sukelluskeskus. Hyvä Suomi!

Nykyisin Surfhouse löytyy myös Patong Beachilta.

Voiko Kata Beachillla snorklata?

Kata Beachin edustalla on pikku saari, jonka ympärillä voi snorklata. Ei se nyt mitään maailmanluokan snorklauselämystä tarjoa, mutta kyllä siellä kaloja näkee.

Kata Beach – ravintolat

Kwong Shop Karon kalaravintola
Älä anna ulkonäön pelästyttää – rohkeasti vaan sisään Kwong Shopiin. Kuva: Antti Helin

Kwong Shop Seafood
Miksi: Yksinkertaisen näköinen ravintola tarjoaa edullisesti erinomaisia mereneläviä thaimaalaiseen tapaan kokattuna, tosin ruokaansakin paremmin ravintola tunnetaan omistajastaan, joka hokee jatkuvasti ”Ookei”. Hyvä ruoka ja ystävällinen henkilökunta saa monet asiakkaat palaamaan takaisin kerta toisensa jälkeen.
Missä: Taina Roadilla, joka kulkee Katan ravintolakeskittymän pohjoispäässä.

Two Chefs
Miksi: Perusruokaa aavistuksen fiinimpää pohjoismaalaista.
Missä: Karonin ja Katan välissä kulkevalla ravintolakadulla.

Mom Tri’s Kitchen
Miksi: Juhlahetkiin. Saaren kuuluisimpia ja palkituimpia ravintoloita. Kansainvälinen keittiö. Hintava Thaimaan vaan ei Suomen mittapuulla. Laaja viinilista.
Missä: Mom Tri’s Villa Royale -hotellissa rantakallioilla juuri ennen Kata Noi Beachiä.

Capannina by Limoncello
Miksi: Suuri ja suosittu pizzapaikka. Parhaimmillaan erinomainen, ruuan taso tosin hieman vaihtelee päivästä toiseen kuten monessa muussakin Phuketin ravintolassa.
Missä: Katan ravintolakadulla, Soi Option 1.

Red Chair
Miksi: Thaimaalaiset käyvät täällä itsekin syömässä thairuokaa. Aidot maut ja edulliset hinnat. Ruoka tulee viidessä minuutissa.
Missä: Luang Poh Chuan Roadin ja Patak Roadin kulmassa.

Ska Bar
Miksi: Suosittu reggaekoju rannalla. Rento tunnelma, ja meressä voi käydä vaikka pulahtamassa juomien välissä. Ruoka tuodaan viereisistä ravintoloista. Perjantaisin ilmainen buffet.
Missä: Aivan Kata Beachin eteläpäässä.

After Beach Bar
Miksi: Iät ja ajat paikallaan ollut reggaehenkinen näköalaravintola, jonka isolta terassi on mukava ihailla auringonlaskua. Myös hyvää thairuokaa. Reggae soi rauhallisena taustalla. Vieressä on pari muutakin näköalaravintolaa, mutta After Beach Bar on alkuperäinen ja paras.
Missä: Kallioilla Katan yläpuolella, ajomatkan päässä.

Kata Beach – kokemuksia

Kata Beachin vinkkejä ja kokemuksia kirjoitti matkailutoimittaja Antti Helin, joka on julkaissut Thaimaasta useita teoksia, viimeisimpänä opaskirjan Tripsteri Thaimaa, jonka voi tilata kätevästi netistä.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!