Tuna Resort – kalastusta ja trooppista kesämökkitunnelmaa

Tuna Resort Phuket Thaimaa
Tuna Resortin huoneissa ei taatusti ole ahdasta. Kuva: Antti Helin

Jos haluaa asua Phuketissa vilkkaiden turistirantojen ulkopuolella, täydellinen paikka on löytynyt. Tosin Tuna Resortia ei sovi liikaa kehua, sillä siitä ei omistaja Harri Haatainen pidä.

”Luvataan mieluummin alakanttiin kuin yläkanttiin. Luvataan kaksi hyvää ja kolme huonoa”, kuuluu hänen mottonsa. ”Niin saa ihmiset yllättymään iloisesti.”

Luvassa todellakin on iloinen yllätys. Kymmenen huonetta on huvilamaisissa mökeissä suuren, trooppisen puutarhan ympärillä. Huoneiden kutsuminen tilaviksi olisi vähättelyä. Ne ovat valtavat: 36 neliötä ja päälle vielä kylpyhuone ja terassi. Kaikki on viehättävästi sisustettu orientin henkeen.

Olo ei taatusti käy ahtaaksi – ja rauha on taattu. Huoneen ovea ei tarvitse edes lukita, Haatainen lupaa.

Puutarhassa on uima-allas, jonka allasbaari toimii itsepalveluperiaatteella. Vieressä jököttää iso grillikatos. Viehättävä spa-rakennus ja höyrysaunakin löytyvät. Saunasta voi pulahtaa suurilla jääkuutioilla viilennettyyn paljuun.

Tuna Resort Phuket Thaimaa
Allasbaari toimii itsepalveluperiaatteella. Kuva. Antti Helin

Tuna Resortissa tulee helposti olo kuin olisi vieraisilla trooppisella kesämökillä. Vertaus ei ole aivan tuulesta temmattu – monet muutkin vieraat ovat paikan niin kokeneet.

”Tänne tulee suomalaisia perheitä Singaporesta ’mökkeilemään”, Haatainen sanoo. ”Juhlimme juhannusta ja vietämme oikeaa joulua. Sunnuntaisin tehdään suomiruokaa ja leikitään mummolaa. Tosin se ero oikeaan mummolaan on se, etten aterian päätteeksi jaa vieraille taskurahaa.”

Haatainen arvioi resortin asiakkaista 80 prosenttia olevan suomalaisia, mutta mukaan mahtuu ihmisiä ympäri maailmaa. Sana kiertää suusta suuhun.

”Pääasiassa meillä käy ihmisiä, jotka tulevat vuodesta toiseen. Skandinavian itäpuolen turisteja kyllä laistellaan.”

Tuna Resort Phuket Thaimaa
Purjekala ja marliini ravintolan seinällä. Kuva: Antti Helin

Ja sitten kalastamaan

Kuten kunnon mökkeilyyn kuuluu, kalastamaan pitää päästä. Kalastus onkin yksi Tuna Resortin vetonauloista – Harri on kaiketi koko saaren kokeneimpia syvänmerenkalastajia. Hän on järjestänyt retkiä liki 20 vuotta. Muilla firmoilla oppaat vaihtuvat usein vuosittain.

Haatainen järjestää kaksi reissua viikossa ja on aina itse mukana. Mukaan päästäkseen ei tarvitse asua majatalossa.

Tuna Resort Phuket Thaimaa
Harri Haataisella riittää tarinoita kerrottavaksi. Kuva: Antti Helin

”Reissut ovat niin kivoja, että mummotkin tykkää lähtee mukaan”, Haatainen sanoo. ”12-vuotiaat ovat vetäneet ylös purjekaloja. Syvänmerenkalastus on taitolaji, ei voimalaji.”

Tosin marliinin nostamiseen voi Haataisen mukaan mennä melkein tunti.

Tuna Resortin kalastusretket eroavat muiden yrittäjien kalaretkistä. Ensinnäkään alkoholia ei veneessä tarjoilla. Toisekseen kalastuksen lomassa ei pysähdytä saarilla snorklaamaan, vaan veneellä mennään kauas ulapalle. Pääosassa ei ole varman tonnikalasaalin jahtaaminen vaan isommat vonkaleet.

”Kalastan tosissaan mutten veren maku muussa”, Haatainen sanoo. ”Tonnikalaa saa usein niin paljon kuin jaksaa vetää. Kerran olen yhdellä reissulla nostanut 150 kalaa, muttei siinä ole mitään kärkeä. Poliisilaitoksellekin vietiin kaloja.”

Herkutellen

Haataisen kalastustaidoista todistavat suurimmista saaliista tehdyt kopiot Tuna Resortin ravintolan, Tang-Mon, seinällä.

”Tuo on 80-kiloinen”, Haatainen osoittaa komeaa purjekalaa. ”Olen nostanut purjekaloja kymmeniä.”

Seinällä on myös 120-kiloisen marliinin ja 82-kiloinen meriahven kopio.

”Uskallan sanoa, että meillä on saaren paras ruoka. Täällä käydään syömässä kauempaakin. Tonnikalapihvit ovat helvetin hyvät”, Harri sanoo. Tonnikala on taatusti tuoretta – se tulee Tuna Resortin omilta kalastusreissuilta.

Hyvä vai huono sijainti?

Mistä ihmeestä Haatainen sitten vieraitaan varoittelee? Esimerkiksi Tuna Resortin sijainnista. Majatalo sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella lähellä Chalongin satamaa, hyvän matkaa Phuketin biitseistä. Täältä ei kävellä rannalle.

Aluksi sijainti voi tuntua haitalta, mutta itse asiassa se on sangen mainio. Vaikka meri ei ole vieressä, julkisilla busseilla pääsee jokaiselle rannalle. Bussit lähtevät lyhyen kävelymatkan päässä Chalongin liikenneympyrästä. Chalongista lähtevät myös Phuketin sukellusretket.

Vartin ajomatkan päässä on rauhallinen Naiharn, yksi Phuketin upeimmista rannoista.

Chalongissa ja läheisellä Rawai Beachilla sijaitsevat monet saaren parhaista ravintoloista. Turistien sijaan kun ne palvelevat lähinnä saaren asukkaita, niin ekspatteja kuin paikallisiakin.

Mitä maksaa: Huoneet 3500 bahtia sesonkina, ja sesongin ulkopuolella 2400 bahtia. Hintaan sisältyy sauna ja à la carte -aamiainen.
Kalastus 4000 bahtia henkilöltä tai 25 000 bahtia koko veneeltä.
Yhteystiedot: 83/27 Patak Road, Moo 4, Chalongin liikenneympyrän lähellä. Tarkista sijainti majatalon nettisivuilta. P. 089 6488 260 Thaimaasta soitettaessa, halpalinja Suomesta soitettaessa: 99577 66 896 488 260 (vain 0,04 €/min, ei välitä viestejä)
www.tunaresort.com

Tuna Resort Phuket Thaimaa
Puutarhan kukkaloistoa. Kuva: Antti Helin

Lue lisää Phuketista:
Phuketin hotellit
Phuket kohdeopas

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi