Phuketin lentokenttä – näin pääset Phuketin lentokentältä rannoille

thaimaa pankkiautomaatti
Pankkiautomaatteja Phuketin lentokentällä. Kuva: Sorbis / Shutterstock.com

Phuketin kansainvälinen lentokenttä, Phuket International Airport (HKT), sijaitsee saaren pohjoispäässä varsin kaukana rantakohteista.

Phuketin lentokentälle on vilkkaasti lentoja ympäri Thaimaata kuten Bangkokista, Chiang Maista ja Koh Samuilta. Kansainvälisiä lentoja on Euroopasta, Balilta, Singaporesta ja Hongkongista. Suomestakin voi talvikaudella lentää Finnairilla suoraan Helsingistä Phuketiin.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Samalla sivustolla voit myös vertailla Thaimaan sisäisten lentojen hintoja ja aikatauluja.

Phuketin lentokentältä löytyy hyvin palveluita kuten pankkiautomaatteja ja rahanvaihtopisteitä. Saapumisaulassa on myös kojuja, joissa myydään thaimaalaisia sim-kortteja datapaketilla.

Phuketin lentokentältä rannoille ja Phuket Towniin

Phuketin lentokentältä pääsee rannoille useilla eri tavoilla.

1. Taksi Phuketin lentokentältä rannoille maksaa 400–1000 bahtia. Edullisimmin taksilla pääsee, jos onnistuu löytämään mittaritaksitolpan – suurin osa takseista veloittaa kiinteän hinnan, joka on tosin tingittävissä.

2. Phuket Towniin kulkee 90 bahtia maksava bussi. Tämä bussi ei vie rannoille, tosin Phuket Townista matkaa voi jatkaa edullisilla paikallisbusseilla. Lentokentältä on myös bussi Patong Beachille (130 bahtia), mutta se kulkee vain kerran tunnissa.

3. Lentokentältä pääsee rannoille ja satamaan minibusseilla (noin 200 bahtia/hlö). Minibussit lähtevät sitä mukaa kuin täyttyvät ja vievät suoraan hotellille. Pahimmillaan matka-aika voi venähtää minibussilla tuskastuttavan pitkäksi, kun ne kiertävät rantoja ja hotelleja. Jos on jatkamassa suoraan matkaa esimerkiksi Koh Phi Phille, ajomatkaan Phuketin Ratchada-satamaan kannattaa varata ainakin tunti aikaa.

4. Netistä voi myös varasta privaatin autokuljetuksen Phuketin lentokentältä omalle hotellilleen.

  • AVAINSANAT