Rawai ja Nai Harn Beach – Phuketin eteläosan lumoissa

Rawailta pääsee veneretkelle kauniille Korallisaarelle (Coral Island / Koh He). Kuva: Gus Photoaddict / Shutterstock.com

Phuketin eteläosassa on kaksi mukavaa rantaa: Rawai ja Nai Harn. Näistä Rawai on kuuluisampi ja suositumpi mutta Naiharn kauniimpi.

Rawai ja Naiharn muodostavat yhdessä viihtyisän kokonaisuuden. Alue on rauhallinen ja tiet vähän liikennöityjä. Skootterilla on helppo ajaa Naiharnin kauniin biitsin ja Rawain houkuttelevien ravintoloiden väliä. Monet Phuketiin muuttaneet ekspatit ovatkin valinneet alueen kotipaikakseen.

Alueen nähtävyytenä on Korallisaari Ko He, jossa voi käydä veneretkellä kokeilemassa snorklaamista. Snorklaamaan pääsee myös pienellä Ya Nui Beachilla, joka sijaitsee Rawain ja Naiharnin välissä.

Phuketin eteläosa sopii hyvin rauhaa ja leppoisaa tunnelmaa etsiville, vaikkapa perheille ja eläkeläisille.

Rawai Beach

Rawai Beachin rantaa reunustavat yksinkertaiset mutta hyvät kalaravintolat. Veneillä pääsee saariretkille. Kuva: Adrian Baker / Shutterstock.com

Aivan Phuketin eteläkärjessä sijaitseva Rawai ei ole rantana kummoinen, sillä laskuveden aikaan meri vetäytyy kauas ulapalle. Rannalla on myös paljon pitkähäntäveneitä.

Rannan puutteita korvaavat kuitenkin Rawain ravintolat: rantakadun varrella on yksinkertaisia mutta herkullisia kalaravintoloita ja länsimaisetkin ruokapaikat ovat hyvin edustettuna. Hieman sisämaassa on leppoisa ravintolakeskittymä.

Katso hotellitarjoukset Rawai Beachille

Rawai – ravintolat ja baarit

Rantakadulla on toinen toistaan herkullisempia kalaravintoloita. Vikaan ei voi mennä. Kokeile vaikka ravintoloita Baan Had, Duansak Seafood, Talay Zeb Seafood tai Nikita’s. Sisämaassa on toinen ravintolakeskittymä.

Salaloy

Miksi: Yksinkertaisen ravintolan tunnistaa Rawai Beach Roadilla tienvarren värikkäistä kaakelipöydistä rannan puolella. Keittiö on toisella puolen tietä. Edullinen thaiklassikko tarjoaa mereneläviä. Kokeile ainakin Andamaanienmeren erikoisuutta nimeltä pla-sai eli hiekkakala. Kalaa voisi kutsua Thaimaan muikuksi. Mukanaan voi tuoda oman viinipullon tai viinakset.

Sunshine Bar

Miksi: Rawai Beach Roadilla sijaitseva Baari on saavuttanut aikamoisen kulttisuosion keski-ikäisten party-paikkana. Voit olla varma että la bamba soi ainakin kerran illassa! Joraamista vauhdittaa baarihenkilökunta, jolla on hirmuinen vauhti päällä joka ilta. Yleisökin saa tamburiinit käsiinsä ja pääsee pyöreän baaritiskin taakse tanssimaan. Ulkonäöltään baari on karu: se näyttää suurelta, aaltopellistä tehdyltä telttakatokselta.

Naiharn Beach

Naiharn on upea, rauhallinen ranta, jolla on vain muutama hotelli. Ruokaa saa viihtyisistä rantaravintoloista. Lisää valinnanvaraa on Nai Harnille johtavan tien varrella.

Naiharnin nähtävyytenä on sisämaan puolella pieni ja boheemi Phuket Art Village, jossa on paikallisen taiteilijayhteisön gallerioita ja työtiloja.

Ravintolavinkki: Amalfi Restaurant

Miksi: Monen Phuketissa asuvan mielestä saaren paras ja viihtyisin italialainen.

Missä: Nai Harn Beachille johtavan tien varrella.

Hotellivinkki: All Seasons Naiharn

Miksi: Täällä pääsee nauttimaan kansainvälisen Accord-ketjun takuulaadusta vailla kalliin hotellin hienostelevaa tunnelmaa. Hotellilla on kaksi viihtyisää uima-allasta, lasten leikkihuone ja kuntosali. Sijainti on erinomainen aivan rannan vieressä; välistä kulkee vain rauhallinen rantatie.

Missä: Hyvin rauhallisella Nai Harn Beachilla. Hotellin vieressä on rannalla viihtyisiä rantaravintoloita ja hieman  Reippaan iltakävelyn päässä on useita viihtyisiä italialaisia ja ranskalaisia ravintoloita. Katso tarjous.

Katso lisää Naiharn Beachin hotelleja

Ya Nui

Yanui Beach -ranta. Phuket, Thaimaa. Kuva: Tee11 / Shutterstock.com

Naiharnin lähellä on kaunis pikkuranta Ya Nui, jolla on kiva käydä päiväretkellä – tai snorklaamista kokeilemassa.

Korallisaari Koh He (Coral Island)

Banana Beach, Coral Island (Koh Hey). Phuket, Thaimaa. Kuva: MosayMay / Shutterstock.com

Rawain rannalta voi vuokrata pitkähäntäveneen ja tehdä retken kauniille Korallisaarelle (Ko He), jolla odotaa kaksi valkohiekkaista rantaa. Saaren rantavesissä voi snorklata.

Saaren korallit ovat kärsineet aika lailla, mutta matalat rantavedet ovat hyvä paikka varsinkin harjoitella snorklaamista.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!