Hua Hin – perheiden ja golfarien suosikki

thaimaa hua hin autio hiekkaranta
Hua Hin Beach, Thaimaa. Kuva: Kaban-Sila / Shutterstock.com

Hua Hin on historiallinen rantakaupunki lähellä Bangkokia, Thaimaan rantakohteiden vanha daami. Täältä alkoi thaimaalainen rantalomailu. Ensimmäinen lomailija oli Thaimaan kuningas Rama VI, joka perusti Hua Hiniin kesäpalatsinsa vuonna 1923. Perässä seurasivat aateliset, jotka rakennuttivat tiikkihuviloitaan pienen kalastajakylän kauniille hiekkarannalle.

Niistä päivistä paljon on muuttunut Hua Hinissa, mutta jäljellä on edelleen kaunis vanha rautatieasema ja muita muistoja Hua Hinin historiasta. Parhaiten on säilynyt hillityn tyylikäs tunnelma. Suurin matkailijaryhmä ovat bangkokilaiset viikonlopun viettäjät, mikä takaa thaimaalaisen paikallistunnelman.

Miksi matkustaa: Hua Hinissa on tyylikästä rantakaupungin tunnelmaa, historiallisia nähtävyyksiä, houkuttelevia hotelleja ja tunnelmallisia ravintoloita. Golfareille Hua Hin on yksi maailman parhaista matkakohteista.

Miksi jättää väliin: Kauempaa Etelä-Thaimaasta löytyy Hua Hinia kirkkaampaa vettä ja paratiisimaisempia rantoja. Hua Hinissa ei voi snorklata.

Kenelle Hua Hin sopii parhaiten?

thaimaa buddhalainen patsas
Buddhan patsaita temppelissä Hua Hinin Khao Takiab -kukkulalla. Kuva: Helissa Grundemann / Shutterstock.com

Perheet: Hua Hin on perheiden suosiossa kätevän sijaintinsa, rauhallisen tunnelmansa ja mukavien hotelliensa ansiosta.

Eläkeläiset: Yllä kuvatut Hua Hinin valtit houkuttelevat myös eläkeläisiä.

Jos etsit

Golf: Hua Hin on Thaimaan parhaita ellei paras golfkohde. Vartin ajomatkan päässä keskustasta on kymmenkunta toinen toistaan hienompaa golfkenttää. Lue lisää Golfista Hua Hinissa.

Ravintolat: Thaimaalaiset kotimaanmatkailijat pitävät Hua Hinin kalaravintoloiden tason korkeana, ja ulkomaisia turisteja saa kiittää siitä, että myös länsimainen ruoka on hyvin edustettuna. Hua Hinissa on paljon hyviä italialaisia ravintoloita ja mukaan mahtuu muutama mainio ranskalainenkin ravintola. Lue lisää Hua Hinin ravintoloista.

Hemmottelua: Hua Hin on kehittynyt Thaimaan johtavaksi kylpyläkaupungiksi. Hoitojen tason takaavat vaativat bangkokilaiset asiakkaat. Lue lisää Hua Hinin kylpylöistä.

Kulttuuri: Vaikka ensi silmäyksellä Hua Hinin keskusta saattaakin muistuttaa tavallista thaimaalaista betonikaupunkia, on Hua Hinissa säilynyt menneestä ajasta paljon historiallista nähtävää.

Kiteboarding: Leijalautailun harrastajat pitävät Hua Hinia yhtenä Thaimaan parhaista kohteista.

Ostokset: Hua Hinin ostosmahdollisuudet ovat paremmat kuin melkein missään muussa Thaimaan rantakohteessa.

Hua Hinin keskusta

Hua Hinin ydinkeskustaa on Damnoen Kasem -katu (Hua Hin Soi 61), jonka ympäristöön on keskittynyt suurin valikoima ravintoloita, kahviloita, kauppoja ja muita palveluita.

Katu kulkee koko matkan Hua Hinin rautatieasemalta rantaan vanhan Rautatiehotellin, nykyisen Centara Grand Beach Resortin kohdalle. Jos rahat riittävät, historiallinen hotelli on Hua Hinin ikimuistoisin paikka asua. Hotelli henkii menneiden aikojen tunnelmaa ja äärimmäisen keskeisestä sijainnista huolimatta hotellin ranta-alue on rauhallinen.

Toinen aivan Damnoen Kasem -kadun kulmilla sijaitseva hotelli on Hilton Hua Hin Resort, jonka korkea rakennus on yksi Hua Hinin näkyvimmistä maamerkeistä. Myös Hiltonissa asutaan niin keskellä Hua Hinia kuin mahdollista: hotelli sijaitsee Hua Hinin viihtyisällä ravintolakadulla, Naresdamri Roadilla, joka risteää rannan tuntumassa Damnoen Kasem -kadulta.

Ravintolakatu Naresdamri Road kääntyy Hiltonin jälkeen rannalle, jota se seurailee hyvän matkaa. Lopulta katu päättyy pitkään satamalaituriin, jota koristavat sinipunaiset kalastusveneet. Laiturin edustalla ovat Hua Hinin puiset, vanhat kalastajakorttelit, joissa kalastajat korjailevat talojensa edessä verkkojaan ja kuorivat jättiläisrapuja.

Hua Hinin rannat

Hua Hinin keskustan hiekkaranta, Hua Hin Beach, alkaa heti Damnoen Kasem -kadun päästä ja jatkuu viiden kilometrin verran etelään. Keskustan vieressä ranta on vilkas ja osin auringonvarjojen peittämä, mutta mitä kauemmaksi suunnistaa, sitä rauhallisemmaksi ja kauniiimmaksi ranta käy.

Suunnilleen Hyatt Regency -hotellin kohdlla rannan nimi vaihtuu Khao Takiab Beachiksi. Täällä ranta on kauneimmillaan ja alueella sijaitsevatkin monet Hua Hinin houkuttelevimmista hotelleista, kuten ultratyylikäs designhotelli Let’s Sea Hua Hin. Lopulta ranta päättyy Khao Takiab -kukkulaan, jonka juurella seisoo suuri Buddha-patsas.

thaimaa hua hin khao takiab kukkula
Khao Takiab -kukkulaa koristaa suuri, seisovan Buddhan patsas. Hua Hin, Thaimaa. Kuva: TaliVikh / Shutterstock.com

Khao Takiab -kukkulan takaa alkaa toinen pitkä ranta, Nong Kae, vaikka harvan sen nimeä tunteekaan (välillä tätäkin rantaa kutsutaan Khao Takiab Beachiksi). Rannan alkupäässä on muutama hotelli, kuten mukava Anantasila, muuten ranta on säästynyt rakentamiselta. Rannan omistaa Thaimaan armeija, joka on perustanut aivan rannan viereen suuren golfkentän Sea Pines Golf Clubin. Rannalla saa kuitenkin liikkua vapaasti.

thaimaa hua hin ostoskeskus
Hua Hinin pohjoisella rannalla sijaitseva Seenspace on tyylikäs lifestyle-ostoskeskus. Kuva: Mr. Aekalak Chiamcharoen / Shutterstock.com

Myös Hua Hinin keskustan pohjoispuolella on ranta, tosin se on eteläpuolen rantaa vaatimattomampi. Pohjoispuolen ranta jää nousuveden alle, tosin se ei välttämättä haittaa, jos yöpyy Anantara Hua Hinin tapaisessa ihanassa hotellissa. Plussana tällä alueella ovat useat viihtyisät ravintolat, joista moni toimii vanhoissa, puisissa aatelishuviloissa. Rannalla on myös mu

Hua Hinin keskustan ja rantojen välillä voi liikkua songthaew-lavakseilla, tuktukeilla ja moottoripyörätakseilla. Songthaewilla matkat alkavat 10 bahtista ylöspäin. Tuktukeilla ja moottoripyörätakseilla matkat alkavat eurosta ylöspäin. Sovi hinta etukäteen.

Hua Hin – hotellit ja majoitus

thaimaa hua hin hotelli uima-allas
Hua Hinistä löytyy monta tyylikästä hotellia. Kuva: Tooykrub / Shutterstock.com

Hua Hinin hotellit kuuluvat Thaimaan parhaisiin. Hotellit ovat panostaneet etenkin tilaviin ja viihtyisiin uima-altaisiin. Erityisen mainio uima-allas on Hyatt Regency -hotellissa, jonka allas kiemurtelee vehreän puutarhan keskellä.

Suurten hotellien lisäksi on pieniä ja viihtyisiä boutique-hotelleja, kuten golfmatkailijoihin erikoistunut, rento ja tyylikäs Evergreen Hotel.

Hua Hinista löytyy myös edullisia majataloja, mutta parhaimmillaan Hua Hin on silloin, kun majoittuu hyvään hotelliin. Viihtyisä uima-allas tulee tarpeeseen sillä, meri itsessään ei houkuttele täällä uimaan samaan tapaan kuin kaukaisilla ja kirkasvetisillä saarilla.

Hua Hinista on kehittynyt kaupunkimainen kohde, eivätkä monet hotellit ole rannalla. Osasta hotelleista kertyy rannalle reipas kävelymatka.

Lue lisää Hua Hinin majoituksesta.

Hua Hin – tekemistä

thaimaa Khao Sam Roi Yot kansallispuisto
Khao Sam Roi Yot -kansallispuisto, Thaimaa. Kuva: Miki Studio / Shutterstock.com

Hua Hinin lähellä on useita loistavia päiväretkikohteita. Ikimuistoinen retkikohde on Pala-U-vesiputous, jolle vievällä viidakkotiellä näkee iltapäivisin melkein varmasti villinorsuja.

Sam Roi Yotin kansallispuistossa pääsee puolestaan ihailemaan komeita karstivuorimaisemia ja tunnelmallista Kuninkaiden luolaa.

Lue lisää Hua Hinin retkistä ja nähtävyyksistä.

Lennot ja pakettimatkat Hua Hiniin

Hua Hin on Thaimaan suosituimpia suomalaiskohteita, ja suurin osa suomalaisista matkatoimistoista myy pakettimatkoja Hua Hiniin. Pakettimatkat ovat hyvä tapa matkustaa Hua Hiniin, sillä Hua Hinista nauttii parhaiten hyvässä hotellissa asuen, ja valmismatkoilla saa yleensä hyvän hotellin edullisemmin kuin suoraan hotellista varaamalla.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Matka Bangkokista Hua Hiniin

thaimaa hua hin ranta yöllä
Hua Hin Beach, Thaimaa. Kuva: Palo_ok / Shutterstock.com

Hua Hin sijaitsee Siaminlahdella 200 kilometriä Bangkokista lounaaseen. Moni suhauttaa Hua Hiniin Bangkokin kansainväliseltä lentokentältä Suvarnabhumilta suoraan taksilla (1500–2000 bahtia). Matka kestää kolmisen tuntia.

Suvarnabhumin lentokentältä pitäisi myös olla suora bussiyhteys Hua Hiniin (350 bahtia). Bussi kulkee viidesti päivässä ensimmäisen kerroksen tasalta portin numero 8 edestä. Lähtöajat lentokentältä: 7.30, 9.30, 13.30, 16.30 ja 18.30. Bussilla pääsee myös Hua Hinista takaisin kentälle.

Tavalliset pitkänmatkan bussit Hua Hiniin lähtevät Bangkokin eteläiseltä bussiasemalta, joka sijaitsee niin kaukana keskustasta, että minibussit ovat näppärämpiä.

Hua Hinin bussiasema on nelisen kilometriä keskustan ulkopuolella, mutta osa busseista ajaa keskustan kellotornille asti.

Tunnelmallisin – ja hitain – tapa on matkata junalla. Matkalla pääsee nauttimaan upeista maisemista – toisin kuin jos saapuu autolla pitkin tylsää valtatietä. Junamatka Bangkokista kestää viitisen tuntia.

Jatka matkaa

Hua Hinista etelään alkaa hieno rannikkoalue, jolta ei ole vaikeata löytää autiota hiekkarantaa. Ota juna Prachuap Khiri Khaniin tai Ban Krutiin tai vuokraa auto ja lähde muutaman päivän roadtripille. Et taatusti tule katumaan!

Jos taas kaipaa rauhallisten rantojen sijaan suurkaupungin sykkeeseen, kiehtova pääkaupunki Bangkok on vain kolmen tunnin bussimatkan päässä. Taksin Hua Hinista Bangkokiin saa edullisesti: taksit odottavat Centara Grand Beach Resortin kulmalla sivukujalla ja matkan hinnan saa neuvoteltua alle tuhannen bahtin (noin 25 euroa). Kyllä: taksimatka Hua Hinista Bangkokiin on huomattavasti edullisempi kuin Bangkokista Hua Hiniin.

Hua Hin – hyvä tietää

Hua Hinin alueella toimii yhdistys Hua Hinin Seudun Suomalaiset. Yhdistys ylläpitää kirjastoa ja järjestää talvikaudella monenlaista tekemistä kuten pyöräilyretkiä ja kielenopetusta (englanti ja thai). Seuran tukikohta on nimeltään Varikko, joka sijaitsee osoitteessa 226/99 Soi Grand Plaza (Phetchkasem Roadilta tullessa Grand Hotelin takana).

Hua Hin kokemuksia

Hua Hinin kokemuksia kertoi matkailutoimittaja Antti Helin, jolle Hua Hin tuli tutuksi hänen asuessaan Thaimaassa. Kerro alta löytyvässä kommenttiosuudessa omia kokemuksiasi Hua Hinista.

MinneThaimaassa-sivusto suosittelee matkalle mukaan Antti Helinin kirjoittamaa opaskirjaa Tripsteri Thaimaa.

HOTELLIT | NÄHTÄVYYDET | RAVINTOLAT JA BAARIT | OSTOKSET | GOLF

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

4 KOMMENTIT

  1. Arvioitu matka-aika bussilla Hua Hin’sta lentokentälle aamulla 7:30 ja 9:30, olisiko kellään ”varmaa tietoa”. Voi olla tunnista kiinni että missaa lennon ?

  2. Hua Hin on myös hyvä kohde harrastaa ja katsoa Muay Thai eli Thai- nyrkkeilyä! Vaikka asiasta usein ei mainita. Erilaisia campeja on paljon. Joista mm. Palapon Khao Tabiahilla on suositeltava! Ihan keskustan lähellä on Grand stadion, missä on ihan katsomisen arvoisia otteluiltoja. Yleensä perjantaisin.

  3. Hyvä juttu Hua Hinistä, mutta katujen nimet voisit tsekata. Esim rantakatu Naresdamri rd ei naretdamri. Baarikatu on Soi Bintabaht jne. Pikkujuttuja, mutta helppo laittaa oikeinkin.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi