Vesiputous Pa La-U, jättiläismunkki, viinitila ja villinorsuja – tällainen on Hua Hinin paras päiväretki

thaimaa villinorsu
Villinorsujen elintila käy Thaimaaksi ahtaaksi. Tämä norsu kuuluu laumaan, joka kerjää ohikulkijoilta ruokaa Hua Hinin lähellä tiellä, joka vie Pala-U-vesiputoukselle. Kuva: Antti Helin

Tavasit otsikon aivan oikein: tällä Hua Hinista lähtevällä retkellä on luvassa varsin erikoinen yhdistelmä kokemuksia.

Määränpäänä on Hua Hinista 60 kilometrin päässä sijaitseva Pala-U-vesiputous, mutta jos totta puhutaan, vesiputous on retken vähiten kiinnostava nähtävyys.

1. Matkaan kannattaa lähteä jo aamusta. Hua Hin Soi 70:ltä käännytään pian rautatien ylityksen jälkeen oikealle, tielle numero 3218.

2. Ensimmäinen pysähdys on Wat Huay Mongkol, joka sijaitsee 20 kilometrin päässä keskustasta. Tienviitat ohjaavat perille. Temppelin mailla istuu lootusasennossa pienen kerrostalon kokoinen patsas, joka esittää munkki Luang Por Tuadia. Hän oli yksi Thaimaan kaikkien aikojen kuuluisimmista munkeista.

Muutama vuosisata sitten Luang Por Tuad haaksirikkoutui autiolle rannalle ja pelasti laivansa miehistön kastamalla varpaansa mereen. Suolavesi muuttui pyhän miehen kosketuksesta mitä makeimmaksi nektariksi.

3. Seuraava kohde on viinitila Hua Hin Hills Vineyardille. Kyllä, Thaimaassa tehdään viiniä. Etkö vieläkään usko? No maista itse. Ja koska Thaimaassa ollaan, traktorien työt tekevät tietenkin norsut – ainakin näin voisi päätellä viinitilan mainoskuvien perusteella.

Perille voi joko suunnistaa oikotietä pitkin (pikkutie 1052) tai palaamalla takaisinpäin, isoon risteykseen, josta käännytään vasemmalle, tielle numero 3219. Noin 10 kilometrin perästä koukataan sivutielle, joka johtaa viinitilalle.

4. Matka jatkuu tietä numero 3219 pitkin vajaat 40 kilometriä Pala-U-vesiputoukselle. Parkkipaikalta on putoukselle lyhyt patikkamatka. Rentoudu ja nauti elämästä trooppisen vehreyden keskellä. Paluumatkalle kannattaa lähteä vasta iltapäivällä, aikaisintaan kolmen aikoihin, jos haluaa nähdä villinorsuja.

5. Edessä on matkan jännittävin vaihe. Pala-U-vesiputousta ympäröivissä viidakoissa asuu enemmän villinorsuja kuin missään muualla Thaimaassa. Iltapäivisin osa norsuista lähtee käyskentelemään vesiputoukselle johtavalle tielle numero 3219. Norsut pysäyttelevät tiellä kulkevia autoja ja vaativat kärsäänsä ojennellen hedelmätullia. Näky on vaikuttava ja jännittävä, mutta kannattaa olla varuillaan: onnettomuuksia on sattunut. Norsut ovat niin vahvoja, ettei henkilöauton murjominen ole niille mikään ongelma.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi