Kaeng Krachan – viidakko lähellä Hua Hinia

Kaeng Krachan -kansallispuisto, Thaimaa. Kuva: Stephane Bidouze / Shutterstock.com

Myanmarin rajavuoristossa sijaitseva Kaeng Krachan on Thaimaan suurimpia ja villeimpiä kansallispuistoja. Viidakossa asustaa norsuja, tiikereitä ja leopardeja.

Matkaa Hua Hiniin on vain 70 kilometriä. Kätevimmin puistoon tutustuu opastetulla retkellä, muuten alleen tarvitsee oman auton, mieluiten nelivedon. Mopoja puistoon ei päästetä.

Retki Kaeng Krachan -kansallispuistoon

Pha Nam Yod -vesiputous. Kaeng Krachan -kansallispuisto, Thaimaa. Kuva: 24Novembers / Shutterstock.com

Viidakon läpi kulkee muhkurainen tie, joka nousee yhä ylemmäs vuoristoon. Matkan varrella näkee varmasti villinorsun pökäleitä, hyvällä onnella norsunkin. Aamuvarhaisella on nähty tiikereitäkin.

Viidakkotien varrella on kaksi leirintäaluetta. Alempaan pääsee ajamaan pikkuautollakin, ylemmäksi päästäkseen alleen tarvitsee nelivedon ja tietä saa käyttää vain tiettyinä kellonaikoina. Ylempi leirintäalue sijaitsee lähellä puiston 1200 metriä korkeaa Phanen Thung -huippua. Varhain aamulla puistonvartijat järjestävät huipulle retkiä, joilla pääsee ihailemaan auringonnousua ja usvamerta, joka kerääntyy laaksoihin.

Leirintäalueilta lähtee vaelluspolkuja, mutta ne ovat huonosti merkittyjä – puistonvartijoidenkin tiedetään niillä eksyneen.

Kansallispuiston vieressä on komea tekojärvi ja pato, Kaeng Krachan Dam, jonka reunalla kannattaa käydä ihailemassa maisemia. Järven rannalla on useita majataloja sekä leirintäalue.

Puistoon järjestää retkiä Hua Hinissa toimiva Hua Hin Adventure Tours.

Puisto on suljettu sadekaudella.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi