Cha-Am – leppoisa rantakohde lähellä Bangkokia

Cha-Am, Thaimaa. Kuva: Teerapong Tanpanit / Shutterstock.com

Cha-Am on mukava ja leppoisa rantakohde lähellä Bangkokia. Parhaiten Cha-Amia voi kuvata vieressä sijaitsevan tyylikkään Hua Hinin rennoksi maalaisserkuksi. Hienoja ravintoloita tai kahviloita ei Cha-Amista juurikaan löydy, mutta merellistä tunnelmaa sitäkin enemmän – Cha-Amin hotellit sijaitsevat pääosin aivan meren äärellä.

Cha-Amin harmaanvalkeat rannat ovat pitkät ja leveät, mutta meri ei ole turkoosia vaan sameaa. Palmujen sijaan rantoja reunustavat tuuheat kasuariinapuut.

Matkailijoina on etenkin perheitä ja eläkeläisiä. Arkisin Cha-Amissa on uneliaan rauhallista, mutta viikonloppuisin riittää thaimaalaista paikallistunnelmaa, kun thaimaalaiset saapuvat sankoin Cha-Amin keskustan rannalle.

Jos haluaa shoppailla tai kaipaa ravintolatarjontaan vaihtelua, kannattaa tehdä retki Hua Hiniin, jonne on matkaa vain 25 kilometriä. Cha-Amin omat ravintolat osuvat melkein kaikki leppoisaan ja edulliseen kategoriaan. Baareja on kourallinen.

Cha-Amin alueella on vain muutamia omia nähtävyyksiä, mutta lähistöltä löytää erinomaisia retkikohteita.

Miksi matkustaa: Cha-Am on säilynyt edullisena ja maanläheisenä. Täällä ei tarvitse olla nuori ja mallinmitoissa viihtyäkseen – itse asiassa harva Cha-Amissa on. Cha-Amin kasvu ei ole lähtenyt käsistä, vaan tunnelma on edelleen mukavan merellinen; toisin kuin monessa muussa suositussa kohteessa, vaikkapa Hua Hinissa, Cha-Amissa lähes kaikki hotellit ja ravintolat ovat meren äärellä.

Miksi jättää väliin: Kuten jo yllä kirjoitettiin, Cha-Am on mukava ja leppoisa kohde – sekä hyvässä että pahassa. Turha odottaa suuren luokan elämyksiä.

Kenelle Cha-Am sopii parhaiten?

Cha-Am, Thaimaa. Kuva: Chayut48 / Shutterstock.com

Perheet: Perheille Cha Amin tekee hyväksi kohteeksi se, että parhailla hotelleilla on suuret uima-altaat ja rantahiekalla voi leikkiä auringonvarjorivistön suojissa tarvitsematta pelätä auringonpaahdetta.

Perheille erinomaisia hotelleja ovat esimerkiksi rantakylässä sijaitseva Methavalai sekä pitkillä ja rauhallisilla lähirannoilla sijaitsevat Regent Chalet ja ylellinen Sheraton Hua Hin Resort.

Eläkeläiset: Eläkeläiset tapaavat pitää kohteen mutkattomuudesta: Cha-Amiin ei tulla näyttäytymään vaan rentoutumaan. Cha-Amin viehättävimpiä majapaikkoja on Cha-Am Beachilla sijaitseva Raya Resort, joka on tehty vanhan huvilan piharakennuksiin.

Se on kuin aikamatka thaimaalaisen yläluokan elämään 60-luvulla. Uima-allas on vaatimaton, mutta ajaa asiansa. Kaksikerroksisissa huoneissa on olohuone, makuuhuone ja mukava, avoseinäinen oleskelutila.

Jos etsit

Rantoja läheltä Bangkokia: Jos mielipiteitä jakavaa Pattayaa ei oteta huomioon, Cha-Am on Bangkokin lähin rantakohde. Pääkaupungin keskustasta on Cha-Amiin noin kahden tunnin ajomatka.

Cha-Amin rannat

Cha-Am Beach, Thaimaa. Kuva: Nicepix / Shutterstock.com

Cha–Amin nimellä kulkee kaksi hyvin erilaista ranta-aluetta: Cha-Amin rantakylän ranta eli Cha-Am Beach ja siitä etelään sijaitsevat rauhallisemmat rannat Bang Kwai ja Tannasee Beach, joilla sijaitsevat alueen hienoimmat hotellit. On makuasia, millä itse viihtyy parhaiten.

Cha-Am Beach – paikallistunnelmaa

Cha-Amin rannoilla herkutellaan katuruualla, vaikkapa pienillä, grillatuilla mustekaloilla. Kuva: Stephane Bidouze / Shutterstock.com

Cha-Am Beachilla hotellien ja meren välistä kulkee rantatie ja hiekkarantaa varjostavat auringonvarjojen rivistöt (rantatuolien käytöstä pitää maksaa noin euro henkilöltä).

Ravintoloita, palveluita ja paikallistunnelmaa on enemmän kuin etelämpänä sijaitsevilla rannoilla. Kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Hyvä valinta perheille on Methavalai, kaikin puolin viihtyisä hotelli, jossa lapset on otettu erityisen hyvin huomioon altaiden suunnittelussa.

Aikuisempaan makuun hyvä vaihtoehto on ihastuttava Bann Pantai, maanläheisesti mutta tyylikkäästi toteutettu bungalowikylä, joka kiertyy paratiisimaisen uima-altaan ympärille.

Bang Kwai – viihtyisän tunnelman ranta

Bang Kwaiksi kutsuttu alue sijaitsee viiden kilometrin päässä Cha-Amin rantakylästä. Alue on paljon Cha-Am Beachia kauniimpi ja rauhallisempi eikä auringonvarjoja ole pilaamassa rantanäkymiä. Palveluitakin on sitten vähemmän.

Julkista liikennettä ei ole, mutta takseja löytää hotellien edustalta. Moni hotelli on järjestänyt maksullisen kuljetuksen muutaman kerran päivässä Cha-Amin rantakylään.

Kotoisa ja viihtyisä majapaikka on Regent Chalet, jossa on majoitusta sekä bungaloweissa että komikerroksisessa hotellirakennuksessa. Suuren, palmujen reunustaman uima-altaan vieressä on lasten leikkipaikka.

Tassanee Beach ja Cha-Amin paras hotelli

Tassanee Beachille kertyy rantakylästä matkaa 15 kilometriä, ja alue sijaitseekin jo lähempänä Hua Hinia kuin Cha-Amin keskustaa.

Suurin syy asua tällä alueella on upea Sheraton Cha-Am Resort, jonka uima-allas on Thaimaan suurimpia. Altaaseen kuuluu kaksi valtavaa ”laguunia”, joita yhdistävät pienet vesiputoukset ja kanavat. Lisäksi lapsille on kolme eri allasta, joista kahdella on keinotekoinen hiekkaranta.

Pikkuisille on päivittäin järjestettyä sekä ilmaista että maksullista ohjelmaa ja leikkihuone, jossa voi vaikka käydä pelaamassa tietokonepelejä. Hotellikokemuksen kruunaavat tilavat ja tyylikkäät huoneet. Kylpyhuoneissa on kahdelle hengelle sopivat kylpyammeet – oi ihanuutta!

Hotellilta on Hua Hiniin useita kertoja päivässä edullinen bussikuljetus.

Cha-Am – nähtävyydet ja tekemistä

Khao Luang -luola. Cha-Am, Thaimaa. Kuva: Nuttanart Khamlaksana / Shutterstock.com

Aivan Cha-Amin lähimaastossa ei ole paljon muuta tekemistä kuin rannalla löhöily – mutta retkille pääsee upeisiin luonto- ja kulttuurikohteisiin. Kävelemällä rantabulevardin pohjoispäähän saapuu kuningas Naresuanin patsaalle, buddhalaiselle Wat Neranchararam -temppelille ja kalastajakylään, jonka aallonmurtajalta on kauniit näkymät sekä merelle että Myanmarin rajavuorille. Siinä ovatkin rantakohteen omat nähtävyydet.

Naresuanin patsas on kukkopatsaiden ympäröimä, sillä soturikuningas piti kukkotappeluista. Temppelissä mielenkiintoisinta on poikkeuksellinen Buddha-patsas, joka on kuudella kädellään peittänyt kaikki ruumiin aukkonsa merkkinä siitä, että Buddha on luopunut kaikista maallisista haluista.

Cha-Amin rannalla voi ratsastaa hevosella ja viilettää merellä banaaniveneillä.

Hua Hiniin kannattaa tehdä päiväretki katsomaan kaupungin historiallisia tunnelmia. Lapsille on tunnelmallinen vanhan ajan karuselli ja monenlaista muuta huvipuistomaista tekemistä Santorini Parkissa.

Cha-Amin ja Hua Hinin ympäristöstä löytyy useita ensiluokkaisia golfkenttiä.

Khao Wang (Nakhon Khiri Historical Park). Phetchaburi, Thaimaa. Kuva: Thailand Travel Lover / Shutterstock.com

Kaupunkien retkikohteet ovat samat: Phetchaburin historiallinen kaupunki ja kansallispuistot Sam Roi Yot sekä Kaeng Krachan. Retkiä järjestetään myös Damnoen Saduakin kelluville markkinoille ja Kwai-joen sillalle.

Cha-Am – ostokset

Santorini Park, Cha-Am, Thaimaa. Kuva: Wassamon / Shutterstock.com

Cha Amin rantakylän pikkukaupoista löytää rantavaatteita ja -leluja. Kunnon shoppailua varten kannattaa tehdä ostosretki Hua Hiniin.

Muutaman kilometrin päässä Cha-Amista sijaitsee tehtaanmyymälä Premium Outlet Cha-Am, jossa myydään pienellä alennuksella monia merkkituotteita.

Lyhyen automatkan päässä rantakylästä on kreikkalaisen rantakylän tyyliin rakennettu Santorini Park. Matkamuistokauppojen lisäksi huvituksiin kuuluvat maailmanpyörä ja muutama muu huvipuistolaite.

Cha-Amin ravintolat

Suurin osa Cha-Amin ravintoloista on keskittynyt Cha-Am Beachin rantakylään. Monet ravintoloista tarjoavat sekä länsimaista että thairuokaa.

Aivan rannan pohjoispäässä, sillan jälkeen, on kalastajakylä, jossa on useita mereneläviin erikoistuneita ravintoloita. Vesialtaissa pulikoivat kalat ja ravut ovat taatusti tuoreita.

Bussiaseman luona Narathip-kadulla on vieri vieressä kojuja, jotka myyvät cha-amilaista erikoisuutta, kokonaisena grillattua, rapeaa ja syntisen rasvaista pikkupossua. Possun kanssa kannattaa tilata sticky riceä ja somtam-papaijasalaattia. Yksinkertaista ja herkullista!

Bang Kwaissa suppea valikoita ravintoloita löytyy Marriott Courtyard -hotellin takaa.

Keskustan pitkäikäisiä suosikkeja on Aroy Restaurant, jonka laajalta ruokalistalta löytyy kaikki mahdollinen maan ja Thaimaan väliltä – pihvejä unohtamatta. Hinnat ovat edulliset ja paikka onkin usein täynnä aamusta iltaan. Aamiaista tarjoillaan klo kahdeksasta eteenpäin. Ravintolaa koristavat viherkasvit ja vanhat seinäkellot.

Sijainti: Chao Lai -katu eli rannalta Narathipia pitkin tullessa ensimmäinen katu vasempaan.

Bang Kwain klassikkopaikka on puolestaan [email protected] -hotellin takana sijaitseva Sung Wean Seafood. Thaimaan prinsessakin on käynyt herkuttelemassa tämän yksinkertaisen rantaravintolan merenelävillä. Älä anna ravintolan vaatimattoman ulkokuoren hämätä: maultaan ravintolan herkut ansaitsivat Michelin-tähden.

Cha-Amin hotellit ja majoitus

Cha-Amin valtteja on se, että täällä suurin osa hotelleista on aivan meren äärellä, toisin kuin esimerkiksi naapurikohteessa Hua Hinissa, jossa keskusta on kurottautunut kauas sisämaahan. Cha-Am Beachilla tosin hotellien ja meren välistä kulkee rantatie. Rantatien varrella on hotellien lisäksi paljon ravintoloita.

Cha-Amin hotellit ovat mukavia – ja niistä saa arkipäivinä erinomaisia tarjouksia. Majoitus on kalleimmillaan viikonloppuisin, jolloin Cha-Amiin saapuu bangkokilaisia viikonlopun viettäjiä.

Mukava majatalo on Cha-Am Seaside, joka sopii hyvin pitkään talvehtimiseen. Kalleimmat parvekehuoneet ovat tilavia ja valoisia ja merelle avautuu pieni parveke (vältä halvimpia huoneita, jotka ovat vuorostaan pieniä, ikkunattomia koppeja). Huoneissa on kaikki mitä tarvitsee: ilmastointi, lämmin vesi, jääkaappi, televisio ja wifi. Lainaksi saa pyynnöstä dvd-soittimen ja elokuvia.

Katso tarjoukset Cha-Amin majoitukseen.

Cha-Am – matka

Bangkokista pääsee Cha-Amiin taksilla (1500–2000 bahtia) parissa tunnissa. Samaa kuskia kannattaa pyytää myös paluureissulle, sillä Cha-Amin omat taksit veloittavat samasta matkasta 2500 bahtia.

Bussit Cha-Amiin lähtevät puolen tunnin välein Bangkokin eteläiseltä bussiasemalta, joka sijaitsee kaukana keskustasta. Kätevämpi vaihtoehto on ottaa minibussi (150 bahtia) ilmajunapysäkki Victory Monumentilta. Minibussit lähtevät sitä mukaa kun ne täyttyvät.

Bussit pysähtyvät valtatie Phetkasemin ja Narathip-kadun risteyksessä. Rannalle on matkaa muutama sata metriä.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Jatka matkaa

Phetkasem-valtatien varrelta voi hypätä Hua Hiniin kulkevan bussin kyytiin.

Paras aika matkustaa Cha-Amiin

Cha-Amiin voi matkustaa ympäri vuoden. Keski-Thaimaan rannikko on paljon Etelä-Thaimaata kuivempaa seutua sadekaudellakin, ja kuumalla kaudella merituuli estää läkähtymästä helteellä. Miellyttävimmillään ilma on toki viileällä kaudella marraskuusta helmikuulle, mutta silloin on myös eniten matkailijoita ja hotellien hinnat kalleimmillaan.

Lue lisää Thaimaan vuodenajoista.

Cha-Am – hyvä tietää

Paikallinen ensiapuklinikka on auki 24 tuntia, mutta isompaan vaivaan pitää hakea apua Hua Hinin tai Bangkokin kansainvälisistä sairaaloista.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi