Bangkokin kelluvat markkinat

Amphawan kelluva tori. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Nimon / Shutterstock.com

Vielä 1900-luvun alussa Bangkok oli bambusta ja tiikkipuusta tehty trooppinen versio Venetsiasta. Teiden sijaan talojen vierestä kulkivat kanavat, joita pitkin liikuttiin veneillä. Myös kaupankäynti tapahtui veneistä käsin.

Bangkokin lähettyvillä on säilynyt muutamia kyliä, joissa talot seisovat yhä kanavien varrella. Kanavien, lankkusiltojen ja puutalojen äärellä pääsee näkemään, miltä thaimaalaiset kaupungit näyttivät silloin, kun maa oli vielä Siam.

Kylistä on tullut niin suosittuja nähtävyyksiä sekä thaimaalaisten että ulkomaalaisten keskuudessa, että Pattayan ja Hua Hinin viereen on varta vasten rakennettu vanhanmalliset kelluvat markkinat.

Näin vierailet kelluvalla torilla

Damnoen Saduakin kelluva tori. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Sihasakprachum / Shutterstock.com

1. Ota kelluvat markkinat hauskana ja kitsinä turistinähtävyytenä. Jos odotat mitään kovin aitoa elämystä, tulet pettymään.

2. Suosituimpia ovat Damnoen Saduakin ja Amphawan kelluvat markkinat, jotka molemmat sijaitsevat Samut Songhkramissa reilun tunnin ajomatkan päässä Bangkokin keskustasta (matkalla Hua Hiniin). Hua Hinista matkaa kertyy noin kaksi tuntia. Perille pääsee parhaiten taksilla – tai osana opastettua retkeä.

3. Ulkomaalaiset käyvät etenkin Damnoen Saduakissa, jossa järjestetään kelluvat markkinat joka aamu. Lähde liikkeelle aikaisin, viimeistään kello seitsemältä, jotta vältät Bangkokin ruuhkat. Suurin osa myytävästä tavarasta on Kiinassa valmistettua turistirihkamaa.

4. Thaimaalaiset suosivat Amphawaa, jossa pidetään viikonloppuisin iltamarkkinat. Tunnelma on boheemi ja hauska – mutta joskus turhan tupaten täysi. Myytävä on monenlaista hauskaa ja omintakeista matkamuistotavaraa. Amphawassa on myös viihtyisiä baareja ja vanhoissa taloissa toimii muutamia viihtyisiä kotimajoituksia, joten tänne voi hyvin jäädä yöksikin.

5. Molemmissa järjestetään veneajeluita. Damnoen Saduakissa veneillä kierretään kylän kanavia ja tehdään ostoksia veneestä käsin, Amphawassa veneajelu suuntaa läheiselle joelle ja sen varrella oleville temppeleille.

6. Muista syödä paljon: se on hauskinta puuhaa kelluvilla markkinoilla. Ruokaa myydään sekä kanavanvarren taloista että kanavissa kelluvista veneistä. Annokset ovat pieniä ja edullisia.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi