Bangkokin erikoiset nähtävyydet

Sathorn Unique Tower on hylätty pilvenpiirtäjä Bangkokissa. Kuva: 0tvalo / Shutterstock.com

Bangkok on luvattu kaupunki erikoisten nähtävyyksien ystäville.

Kauhean kummallinen Rikoslääketieteen museo

Miksi: Kukapa ei haluaisi nähdä Thaimaan kuuluisinta sarjamurhaajaa lasivitriiniin muumioituneena? Kuninkaallisen Siriraj-sairaalan lääketieteellisessä museossa on esillä muitakin outouksia kuten kaksipäisiä sikiöitä. Tässä museossa ällökertoimet ovat korkealla.

Missä: Forensic Medicine Museum. Siriraj Hospital, rikoslääketieteen osasto, 2. krs., jokilaituri Tha Wang Lan. Sijaitsee joen rannassa Thonburin puolella.

Chinatownin lahjat tuonpuoleiseen

Miksi: Bangkokin Chinatownissa, vilkkaan Leng Noi Yee -temppelin vieressä kapealla sivukujalla myydään kaikkea, mitä manan majoilla voi kuvitella tarvitsevansa: merkkiautoja, muotitennareita ja tietokoneita. Lahjoilla on tarkoitus pitää esi-isät tyytyväisinä. Kiinalaisen uskomuksen mukaan esi-isät ovat paitsi ahneita myös helposti huijattavissa. Lahjat on tehty pahvista ja ne poltetaan temppelin suuressa uunissa.

Missä: Chinatownissa Leng Noi Yee -temppelin viereisillä kujilla.

Mae Nakin pyhättö – Thaimaan kuuluisin kummitus

Miksi: Lähes kaikki thaimaalaiset uskovat aaveisiin, ja Mae Nak on Thaimaan kummituksista kuuluisin. Kummituksen patsaan kerrotaan olevan tehty on tehty savesta, joka on kerätty seitsemältä hautausmaalta. Mae Naakin kauhistuttavasta tarinasta huolimatta thaimaalaiset pitävät kummitusta rakkauden perikuvana: edes kuolema ei saanut häntä jättämään miestään. Aaveelta käydään rukoilemassa onnea lemmenasioissa ja suojelua varusmiespalveluksessa. Kummitus on myös erityisen pätevä vinkkaamaan oikeita lottonumeroita, joita voi koettaa hieroa näkyviin pyhätön vieressä kasvavan puun rungosta.

Missä: Temppeli Wat Mahabut, On Nut Soi 7 (BTS On Nut). Kävele ilmajunapysäkiltä muutama kortteli takaisin keskustaan päin ja käänny oikealle Sukhumvit Soi 77:lle eli On Nutille. Temppeli on kujan numero seitsemän päässä. Temppeliltä pyhätölle johtavat thainkieliset, suurilla nuolilla merkityt kyltit.

Bangkokin suurimmat amulettimarkkinat

Amulettitori Bangkokissa. Kuva: Tupungato / Shutterstock.com

Miksi: Lähes jokaisella thaimaalaisella on amuletti, monella useampiakin. Yksi suojaa luodeilta, toinen varjelee liikenneonnettomuuksilta ja kolmas lupaa onnea bisneksissä. Miksei siis matkailijankin kannattaisi varustautua amuletilla. Bangkokin vanhan kaupungin amulettimarkkinoilla selviää, että amuletiksi näyttää käyvän melkein mikä tahansa: munkkien kuvat, tiikerinhampaat ja erikoisen muotoiset juuret.

Missä: Mahathat-temppelin vieressä lähellä Grand Palacea. Prachan-katu, jokilaivapysäkki Tha Phra Chan. Amulettimarkkinoita on muuallakin ympäri Bangkokia.

Bangkokin penispyhättö

Hedelmällisyyttä tuova Tubtim-henki saa lahjaksi falloksia. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Amnat30 / Shutterstock.com

Miksi: Bangkokin erikoisinta henkitaloa ympäröivät sadat fallospatsaat. Niitä on kaikenlaisia puisista patukoista suuriin, betonista valettuihin. Muutamalle on annettu siivet, ja paria koristavat takajalat ja saparot.

Penispatsaiden ympäröimän Mae Tubtim -hengen väitetään lahjoittaneen yllätyslapsen monelle lapsettomuudesta kärsineelle pariskunnalle.

Jokainen henkitalolle lahjoitettu fallos on todiste Chao Mae Tubtimin kyvyistä. Sillä thaimaalaiset henget kun ovat tulosvastuullisia. Ne tarvitsee palkita uhrilahjalla vasta, kun toive on toteutunut.

Missä: Mövenpick BDMS Wellness Resort Bangkokin (entinen Swissotel Nailert Park) takapihalla. Witthayu-katu, vartin kävely BTS Ploenchit -pysäkiltä. Vierailla saavat muutkin kuin hotellin asiakkaat.

Hauta-arkkutemppeli

Miksi: Hyvää karmaa seuraavaa elämäänsä varten voi hankkia tälläkin tavalla: Wat Hua Lampong -temppelissä voi lahjoittaa rahaa köyhien ja kodittomien hauta-arkkuihin. Hauta-arkut ovat kaikkien nähtävillä, ja niihin kuuluu liimata paperilapulla terveisensä kuolleille.

Missä: MRT Sam Yan -metropysäkin vieressä.

Bangkokin kummituspilvenpiirtäjä Sathorn Unique

Turisteja Sathorn Unique Towerin huipulla Bangkokissa. Kuva: Brize99 / Shutterstock.com

Miksi: Sathorn Uniquesta piti tulla Bangkokin ylellisin asuinrakennus, mutta siitä tulikin maailman suurin kummitustalo. Pilvenpiirtäjä oli jo melkein valmis, kun sen rakentamista rahoittanut pankki meni konkurssiin Aasian talouskriisissä 1997.

Korkeutta hylätyllä pilvenpiirtäjällä on 49 kerrosta. Tarinan mukaan arkkitehti teki itsemurhan ja on siitä asti kummitellut rakennuksessa.

Kummituspilvenpiirtäjästä on tullut varsin suositu nähtävyys, mistä kaupunginisät eivät pidä. Pilvenpiirtäjään kiivenneitä turisteja on myös pidätetty – joten aaveiden ohella pitää olla varuillaan poliisien suhteen.

Missä: Charoen Krung Soi 51. Hylätylle pilvenpiirtäjälle on helppo kävellä BTS-pysäkiltä Saphan Thaksin.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi