Kaksi päivää Bangkokissa – näin koet Bangkokin pikavauhtia

Wat Phra Kaew eli Smaragdibuddhan temppeli on yksi Bangkokin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Travel Mania / Shutterstock.com

Jos aikaa on vähän, Thaimaan pääkaupungista Bangkokista saa hyvän kuvan kahdessakin päivässä.

1. Päivä

Wat Po -temppelin makaileva Buddha. Bangkok, Thaimaa. Kuva: DR Travel Photo and Video / Shutterstock.com

Ensimmäisenä päivänä kannattaa suunnata kaupungin historiallisille nähtävyyksille Chao Phraya -joen varrelle.

Jos asut Bangkokin uudella puolella, ota aamulla Chao Phraya Express -jokivene Saphan Thaksin BTS-asemalta laiturille Tha Chang asti. Venematka Grand Palacelle on jo itsessään elämys. Joen varrella tapahtuu aina jotain jännittävää: pitkähäntäveneet pärisevät edestakaisin ja rähjäiset, pienet proomut vetävät perässään valtavia konttikuormia.

Tutustu ensin Grand Palaceen, jonka Wat Phra Kaeo -temppelissä on koko Thaimaan tärkein Buddha-patsas, pieni ja vihreä Smaragdi-Buddha. Lounaalla voi käydä tutustumassa legendaarisen reppureissaajakatu Khao San Roadin sykkeeseen.

Suuntaa päivän kuumimmaksi ajaksi National Museumiin ja sieltä tuktukilla iltapäivän tunneiksi Wat Pho -temppeliin jossa voi rentoutua tunnin thaihieronnassa ja ihailla jättimäistä makaavaa Buddha-patsasta.

Temppeliltä on lyhyt matka Arun Residence -hotelliin, jonka The Deck -ulkoilmabaarista voi ihailla, kuinka aurinko laskee joen toisella puolen olevan Wat Arunin taakse. Hotellin löytää joen rannasta, Tha Tien -laiturin viereiseltä kujalta.

Auringon laskettua ehtii vielä ottaa illan viimeisen veneen orkideoita pursuavalle kukkatorille Pak Klong Talaatille, jossa käy vilske ympäri vuorokauden.

Jos kukkia enemmän kiinnostaa juomapuoli, voi palata Khaosan Roadille, joka on täynnä ravintoloita ja baareja.

Khaosan Road. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Monticello / Shutterstock.com

Jos taas haluaa herkutella Bangkokin parhaalla katuruualla, hyviä katukeittiöitä ja pikkuravintoloita löytää lyhyen taksikyydin päästä sekä Thanon Tanao -kadulta että Golden Mountin vierestä.

2. Päivä

Aloita päivä vierailemalla Jim Thompson House -kotimuseossa, joka sijaitsee lähellä MBK-ostoskekusta. Salaperäisesti kadonneen silkkitehtailijan entinen koti on hieno esimerkki vanhasta thaiarkkitehtuurista.

Shoppaile päivän kuumimmat tunnit Siam Squaren ilmastoiduissa ostoskeskuksissa ja nauti modernin Bangkokin lumosta. Ennen auringon laskua kannattaa suunnata Erawan-pyhätölle (BTS Chit Lom), jossa asustaa yksi Bangkokin mahtavimmista hengistä.

Pyhättö on keskustan vilkkaimmassa risteyksessä ja juuri siksi niin kiehtova: Vierestä kulkevat monikaistaiset autotiet, joiden yläpuolella viilettävät ilmajunat. Pyhätön edessä suitsukkeet savuavat ja ksylofonit kilkattavat. Taivaallisia enkeleitä esittävät tanssijattaret liikehtivät sulavasti. Ja silti pyhätöllä kaaos tuntuu katoavan ympäriltä, ja rauha laskeutuvan mieleen.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi