Shangri-La Hotel Bangkok – hotelli Bangkokin parhaalla paikalla

Kaikista Shangri-La Hotel Bangkokin huoneista avautuvat jokinäkymät. Kuva: Antti Helin

Tässä kokemuksiani Shangri-La Hotel Bangkokista, jota pääsin testaamaan huhtikuussa 2019. Hotelli tarjosi minulle ilmaisen yön.

Halusin testata hotellin, koska sen sijainti on oikeastaan Bangkokin paras – ainakin nähtävyyksien katseluun. Shangri-La sijaitsee joenrannassa aivan Saphan Taksin BTS-pysäkin ja jokivenepysäkin vieressä. Alue tunnetaan nimellä Bangrak.

Shangri-La Hotelin sijainti on erinomainen

Shangri-La Hotel Bangkokissa on kiva, vehreä allasalue, joka on tosin hotellin kokoon nähden hieman pieni. Kuva: Antti Helin

Täältä käsin on helppo tutustua niin Bangkokin uuteen kuin vanhaanpuoleenkin. Edelliseen pääsee ilmajunalla, jälkimmäiseen tunnelmallisesti jokiveneellä. Chao Phraya -joen alue on muuttunut viime vuosina varsin trendikkääksi.

Aivan vieressä Charoen Krung -kadun varrella on myös useita Bangkokin parhaisiin kuuluvia katukeittiöitä, joista useampikin on saanut Bib Gourmand -maininnan Michelin-oppaassa.

Yöelämääkin riittää kävelymatkan päässä. Melkein vieressä ovat tyylikäs ”salakapakka” Maggie Choo sekä Bangkokin kuuluisin kattobaari, State Towerissa sijaitseva Sirocco. Hieman kauempana Charoen Krungin varrella on kaupungin paras cocktailbaari Tropic City.

Edulliset auringonlaskuoluet kannattaa puolestaan käydä nauttimassa hotellin vieressä joenvarressa sijaitsevassa Jack’s Barissa.

Aivan vieressä on myös Bangkokin tämän hetken coolein kahvila, vanhaan veneveistämöön avattu, Singaporesta rantautunut Sarnies.

Sijainti on siis täydellinen. Mutta millainen on itse hotelli?

Kokemuksia Shangri-La Hotel Bangkokista – ensin pienoinen pettymys, sitten ihastus

Käsitys hotellista muuttui totaalisesti hyvin nukutun yö jälkeen. Kuva: Antti Helin

Ensivaikutelma Shangri-La Hotel Bangkokista ei hurmannut täysillä – kyseessä on yksi Bangkokin suurimmista hotelleista, mikä sai sen tuntumaan hieman kolkolta. Aulatilatkaan eivät olleet erityisen säväyttävät, vaikka portieerit ovatkin pukeutuneet hauskasti vanhoihin asuin hellekypäriä myöten.

Hotelli on tyylikäs muttei edusta varsinaisesti luksusta. Ulkoasultaan ja huoneiltaan Bangkokissa on mielenkiintoisempiakin hotelleja.

Mutta yö muutti mielipiteen. Hotellin sängyt ovat todella ihanat, etenkin peitot ja tyynyt – täällä tuntuu kuin nukkuisi pumpulissa.

Aamiainenkin on erinomainen hotellin omia herkullisia leipomotuotteita myöten (lukuun ottamatta croissantteja, jotka olivat pieni pettymys). Kahvikin tulee pöytään kannussa, joten ei tarvitse koko ajan käydä lisää hakemassa.

Aamiaiselta on kiva pulahtaa vehreään uima-altaaseen.

Plussaa tulee siitäkin, että suurimmassa osassa huoneista, ellei kaikissa, on suihkun lisäksi kylpyamme.

Perheiden kannata tosin pieni miinus siitä, että lastenklubi puuttuu – aamiaisella saa tosin jäätelöä.

Shangri-La Hotel Bangkokin kylpylä Chi Spa

Pääsin testaamaan myös hotellin Chi Spa -kylpylän. Kokeilemanin tunnin thaihieronta oli erinomainen – mitä ei voi sanoa läheskään kaikista kaupungin kylpylöistä, joissa taso tapaa olla hyvin vaihteleva.

En ole aivan ensikertalainen thaihieronnan suhteen – Bangkokissa asuessani kävin aikoinaan jopa Wat Po -temppelin thaihieronnan alkeiskurssin. Ja sanotaanko näin, että sen jälkeen suurin osa kokemistani thaihieronnoista on ollut pettymyksiä.

Mutta tämä ei. Hieroja taisi todellakin thaihieronnan salat oikeiden akupunktiopisteiden paineluista venytyksiin. Valitsin vahvimman hieronnan voimakkuuden, ja se oli juuri sopiva. Jos et ole kokenut hieronta-asiakas, kannattaa ehkä valita keskivahva hieronta.

Hoitohuoneet ovat todella isot ja pariskunta voi ottaa hieronnan yhdessä. Chi Span hieronta on toki kallis, noin 75 euroa, mutta niin ovat kaikkien paremman luokan hotellien kylpylät.

Loppusanat Shangri-La Hotel Bangkokista

Jos hotellin suuri tuntuikin hieman kolkolta, oli sillä yksi erittäin hyvä puoli: check-outin siirtäminen kahteen iltapäivällä onnistuu yleensä helposti.

Hotellissa on kuitenkin yksi ongelma. Aamut ovat niin ihania, että liikkeelle tapaa päästä paljon suunniteltua myöhemmin.

Katso tarjoukset Shangri-La Hotel Bangkokiin.

BANGKOK | HOTELLIT | RAVINTOLAT | YÖELÄMÄ | OSTOKSET

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!