Bangkokin Bib Gourmand -ravintolat

Bangkok Bib Gourmand ravintolat
Tältä näyttävät Baan Padthai -ravintolan palkitut nuudelit. Kuva: Antti Helin

Bib Gourmand -maininnat ovat melkein mielenkiintoisinta antia Bangkokista julkaistussa Michelin-oppaassa. Bib Gourmand kertoo hyvästä ruuasta kohtuuhinnalla, ja sellaisen sai moni katukeittöravintola (varsinaisen Michelin-tähden sai Bangkokissa vain yksi katukeittiö, ja sekin oli poikkeuksellisen kallis Jay Fai).

Bib Gourmand -maininnan sai Bangkokissa 58 ravintolaa. Joukossa on sekä katukeittiöitä että vähän tyylikkäämpiäkin ravintoloita.

Aina Bangkokissa ollessani olen testaillut Bangkokin Bib Gourmand -paikkoja. Parhaiksi ovat paljastuneet juuri katukeittiöt ja ulkoasultaan yksinkertaiset ravintolat – tyylikkäämmät Bib Gourmand -paikat ovat tavanneet olla pienoisia pettymyksiä.

Niissä pätee thaimaalaisesta ruuasta sanottu vanha viisaus: mitä yksinkertaisempi paikka, sitä parempi ruoka. Tyylikkäissä ravintoloissa maksaa yleensä ekstraa puitteista.

Ihan hyvää ruokaa kalliimmankin kategorian Bib Gourmand -ravintoloista saa, mutta maussa ne tuntuvat jäävän edullisempien varjoon.

Eniten Bib Gourmand -maininnoista saa irti, kun niitä pitää vinkkeinä nimenomaan katukeittiöiden valintaan.

Sanguan Sri – Bangkokin paras ravintolalöytö

Erityisen ihana Bib Gourmand -löytö oli Sanguan Sri (59/1 Witthayu Rd, BTS Ploenchit), jonne ainakaan Kapteeni ei olisi löytänyt ilman oppaan suositusta. Edullinen ravintola sijaitsee melkein näkymättömissä Ploenchitissa Okura Prestige ja The Athenee -hotellien vieressä; ravintolan ovessa ei ole edes kunnon kylttiä.

Sisältä löytyy ikiajat toiminut thairavintola, joka on auki vain lounasaikaan – ja aina tupaten täynnä. Thaimaalaiset curryt ovat täällä parin euron mestariteoksia: vivahteikkaita ja täynnä makujen nyansseja.

Krua Apsorn – kelpaa kuninkaallisillekin

Dusitin alueella Samsen Roadilla sijaitseva edullinen Krua Apsorn on vanhan ajan klassikkoravintola, joka tunnetaan etenkin rapuherkuistaan. Kaikki muukin thairuoka on toki erinomaista.

Karun yksinkertaisesta ulkoasustaan huolimatta Krua Apsorn on yksi Bangkokin kuuluisimmista ravintoloista – thaimaan kuninkaallisetkin ovat tavanneet tilata täältä ruokaa palatsiinsa.

Bangkokin Bib Gourmand -katukeittiöt

Tässä muutama vinkki Bib Gourmand -maininnan saaneisiin katukeittiöihin:

Lumpini-puiston kupeessa sijaitseva Polo Fried Chicken tunnetaan rapeasta, uppopaistetusta kanastaan.

Hainanilaista kanariisiä tarjoava katukeittiöiden klassikko, Go Ang Kao Mun Gai Pratunam, löytyy läheltä Pratunamin edulliselta ostosalueelta.

Nai Mong Hoi Thod kokkaa Bangkokin Chinatownissa thaimaalaisia osteriomeletteja yli 30 vuoden kokemuksella.

Saphan Taksin -ilmajuna-aseman lähettyvillä sijaitseva Charoen Saeng Silom on tarjoillut pitkään haudutettua possunpotkaa jo vuodesta 1959. Tämä on todella herkullinen! Possunjalkaluita on haudutettu niin pitkään, että nahka ja ihra on muuttunut melkein hyytelöksi. Edullinen: pieni annos irtoaa 60 bahtilla.

Ja tämänkin iloisen yllätyksen Bib Gourmand -maininnat paljastivat: Bangkokista löytää myös herkullisia pohjoisthaimaalaisia khao soi -nuudeleita! Niitä tarjoileva palkittu Ong Tong Khao Soi sijatsee Ari-ilmajuna-aseman kupeessa.

Tyylikkäämmät Bangkokin Bib Gourmand -ravintolat

Olisi tietenkin väärin tuomita kaikki tyylikkäämmät Bib Gourmand -paikat pettymyksiksi. Esimerkiksi rennon tyylikäs Soul Food Mahanakorn (BTS Thong Lor) on mainio ja kohtuuhintainen paikka drinkillä ja hyvällä thairuualla herkutteluun vaikkapa oman rakkaansa kanssa.

Bang Rakin alueella lähellä jokea sijaitseva 100 Mahaset houkuttelee puolestaan kaakkoisaasialaiseen nose-to-tail-fiilistelyyn. Luuydin on kuin tehty Instagram-postauksia varten. Hintava.

Sen sijaan esimerkiksi Baan Padthai on hyvä esimerkki siitä, ettei perinteinen katuruoka parane, vaikka sitä kuinka tuunaisi. Bangrakissa kivassa vanhassa talossa sijaitseva ravintola tekee ihan ok padthai-nuudelit erinomaisista raaka-aineista ja tarjoilee ne tyylikkäästi, mutta mausta puuttuvat nyanssit toisin kuin parhaiden katukeittiöiden padthaista.

Uskoisin siihen olevan yksinkertaiseen syyn: parhaiden katukeittiöiden kokit ovat tehneet ruokiaan vuosikymmeniä, ja tuntevat niiden salat perinpohjin. Varsinaisissa ravintoloissa sen sijaan kokit tulevat ja menevät.

Bangkokin Bib Gourmand -ravintolat kartalla

Ravintoloiden sijainnit näet kätevimmin Bangkokin kartalla. Klikkaa kartasta näkyville ravintolat-välilehti, jotta näet, mitä kiinnostavia ravintoloita on reittisi varrella.

BANGKOK | HOTELLIT | RAVINTOLAT | YÖELÄMÄ | OSTOKSET

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi