Bangkokin parhaat pilvenpiirtäjäbaarit

State Towerin katolta löytyy Bangkokin kuuluisin vaan ei paras pilvenpiirtäjäbaari Sirocco.

Tuskin missään kaupungissa maailmassa on yhtä hienoja pilvenpiirtäjien kattobaareja kuin Bangkokissa. Siis sellaisia baareja, joissa istutaan avoimen taivaan alla huimaavissa korkeuksissa ja siemaillaan drinkkejä.

Vai osaako joku nimetä jonkin toisen kaupungin, jossa olisi puolen tusinaa baaria pilvenpiirtäjien katolla ulkoilmassa ja liki olemattomilla turvakaiteilla? New York? Ei todellakaan. Hongkong? Ei. Singapore? Ei. Manila? Ei sielläkään.

Pilvenpiirtäjäbaarien luvattu kaupunki

Ehkä syynä Bangkokin pilvenpiirtäjäbaarien runsauteen on se, että ne sopivat poikkeuksellisen hyvin Bangkokiin – onhan kaupungin nimi thaiksi Krungthep eli Enkelten kaupunki. Mistäpä muusta suunnasta kaupunkia ihailisi yhtä sopivasti kuin ylhäältä päin, enkelin perspektiivistä?

Proosallisempi selitys saattaa olla se, että harvassa kaupungissa kohtaavat kolme pilvenpiirtäjien kattobaareille tärkeää ominaisuutta:
1. Huimaavan korkeat rakennukset.
2. Lämmin trooppinen yö, jota tosiaan tarvitaan yli 50 kerroksen korkeudessa, jossa tuulee aina.
3. Sopivan löyhät turvallisuusmääräykset (Singaporessa, tuskin annettaisiin ihmisten juopotella katolla ilman turvakaiteita).

Paras aika suunnata pilvenpiirtäjäbaariin

Pilvenpiirtäjien kattobaariin kannattaa suunnata alkuillasta, hetkeä ennen auringonlaskua (auringonlaskun aika vaihtelee vuodenajasta riippuen noin kuuden ja varttia vaille seitsemän välillä).

Maisemat ovat komeimmillaan, kun aurinko aloittaa sukelluksensa kaupungin yllä leijuvaan saastepilveen värjäten näkymän joko kullalla tai vaaleanpunaisella, päivästä ja pilvien asennosta riippuen.

Kun pimeys on laskeutunut, maisemat ovat jo paljon tylsemmät, vaikka toki edelleen näkemisen arvoiset.

Päiväsaikaan pilvenpiirtäjäbaareihin on turha yrittää; ne avaavat baarista riippuen kello 17.30 tai 18.

Sirocco, Vertigo vai joku muu?

Mutta mikä sitten on Bangkokin paras pilvenpiirtäjäbaari?

Tästä on väännetty kättä iät ja ajat: kumpi on parempi kattobaari, State Towerin Sirocco vai Banyan Tree -hotellin Vertigo? Vai viekö voiton joku kolmas, tuntemattomampi baari?

MinneThaimaassa-sivuston Kapteeni antaa vihdoin lopullisen vastauksen. Usean vierailun ja tiukan vertailun jälkeen valinta on selvä.

Ja voittaja on…

Vertigo on intiimi ja tyylikäs.

1. Vertigo (Moon Bar)

Banyan Tree -hotellin katolla 61 kerroksen korkeudella sijaitseva Vertigo on yksinkertaisesti lyömätön kattobaari. Tuskin mistään päin maailmaa löytyy yhtä hyvää pilvenpiirtäjän kattobaaria. Suurin syy voittoon on Vertigon rento mutta tyylikäs tunnelma. Täällä on helppo rentoutua, viihtyä ja viettää aikaa, toisin kuin vieläkin kuuluisammassa State Towerin Siroccossa, jossa tarjoilijat ovat koko ajan kärppinä ympärillä neuvomassa, missä kohtaa kattobaaria saa seistä ja ottaa kuvia. Ja täällä pääsee baarin puolellakin istumaan, toisin kuin Siroccossa, jossa kaikki istumapaikat on varattu ruokailijoille.

Vertigossa myös on nimensä mukaan huimaava tunnelma. Banyan Tree -hotelli on uskomattoman kapea rakennus, minkä tosissaan huomaa katolla. Ei tarvitse ottaa montaakaan askelta nähdäkseen 360-asteen näkymän Bangkokista.

Ainoa miinus tulee sijainnista: vaikka Vertigo sijaitseekin varsin keskeisellä paikalla lähellä Silomia, on sen ohitse kulkeva Sathorn-katu yleensä ruuhkien tukkima. Matkaan taksilla kannattaa varata aikaa. Vaihtoehto on kävellä Sala Daengin Skytrain-asemalta tai Silomin metroasemalta (n. 15 min kävely) – tai ottaa jommaltakummalta asemalta mopotaksi (mikä sekin on omalla tapaansa hyvin huimaava kokemus).

Jos tarkkoja ollaan, Vertigoa pitäisi varmaan kutsua Moon Bariksi, sillä virallisesti Vertigolla tarkoitetaan Moon Barin yhteydessä olevaa ravintolaa. Mutta kaikki kyllä kutsuvat myös baaria Vertigoksi.

Yllätyskakkonen löytyy Centara Grandin katolta.

2. Red Sky

Pilvenpiirtäjäbaarien kakkoseksi ohitse Siroccon kiilaa Centara Grand -hotellin katolla 55 kerroksessa sijaitseva Red Sky. Syitä on kolme: tunnelma on tyylikkään leppoisa, tilavassa baarissa mahtuu istumaan ja sijainti on paras pilvenpiirtäjäbaareista – aivan keskellä Bangkokin keskustaa, CentralWorld-ostoskeskuksen yhteydessä.

Tänne on todella helppo tulla, ja kaupunkimaisemat ovat niin keskeiset kuin vain voi olla. Centara Grandiin on lyhyt kävely skytrain-asemalta Chitlom.

Miinusta on se, ettei kerralla näe 360 asteen näkymiä toisin kuin Vertigossa, vaan on kierrettävä katolla oleva rakennelma, jota terassi ympäröi. Mutta se on pientä, ja unohtuu saman tien, kun saa eteensä jonkun Red Skyn signature martineista, vaikkapa passionhedelmämartinin.

Siroccon pieni, pyöreä baari täyttyy nopeasti ja cocktailitkin meinaavat unohtua kuvia ottaessa.

3. Sirocco (Sky Bar)

Monelle saattaa olla yllätys, että State Towerin katolla sijaitseva Sirocco (tai jos tarkkoja ollaan, Sirocco on kattobaarin ravintolapuoli ja baarin nimi on Sky Bar) jäi kolmannelle sijalle. Mutta syyt ovat raskauttavat ja niitä on kaksi.

Viimeistään sen jälkeen, kun Sirocco esiintyi näyttävässä roolissa elokuvassa Hangover 2, siitä on tullut ns. turistirysä. Baari on Bangkokin kattobaareista ylivoimaisesti suosituin, ja täällä on turha kuvitella rentoutuvansa leppoisan tyylikkäässä tunnelmassa. Tarjoilijat ohjaavat porukkaa kuin karjaa vahtien, että jokainen varmasti tilaa jotain eikä ole tullut vain maisemia katsomaan, ja osoittaen, missä saa ottaa valokuvia ja missä ei.

Suurin osa katolla olevasta tilasta on varattu ruokailijoille, ja baarina toimii vain pieni, pyöreä pystybaari. Istumaan pääsee ainoastan pilvenpiirtäjän toisessa baarissa Distillin puolella, jossa on pieni sohvanurkkaus ulkosalla (drinkin voi ottaa sinne mukaan, mutta näkymät ovat Distillistä vain joelle eivätkä keskustan pilvenpiirtäjämaisemiin).

Vaan onhan se Sirocco silti komea!

Tänne tullaan nopealle drinkille paikkaa ihmettelemään, ei hyväksi aikaa nauttimaan. Mutta kun hektisen turistirysätunnelman kestää, niin onhan tämä komea baari, ja sellaisena omaa luokkaansa. Kattoterassille laskeudutaan ulkoilmassa kullanvärisen kupolin alta pitkin tunnelmavalaistuja portaita – ei ole sattumaa, että Hangover 2 kuvatitin juuri täällä.

Ja Sirocco sijaitsee karvan verran Vertigoa korkeammallakin, 63 kerroksessa. Itse asiassa sen sanotaan olevan maailman korkein ulkoilmassa oleva baari.

Muita pilvenpiirtäjäbaareja Bangkokissa

Pilvenpiirtäjien katolla olevia baareja on Bangkokissa vielä muitakin, eivätkä nekään ole lainkaan hullumpia.

The Muse -hotellin katolta löytyy Speakeasy-salakapakka – jos osaa mennä perille ylimmän kerroksen baarissa sijaitsevasta salaisesta ovesta. Baari ei ole huimaavan korkealla (”vaivaisessa” 25 kerroksessa) eivätkä maisemat pärjää korkeammalla oleville kattobaareille, mutta on täällä hauskaa salaliittolaistunnelmaa perille löytäneiden kesken.

sofitel kattobaari bangkok
Sofitel So -hotellin katolla.

Lumphini-puiston kulmalla olevan Ultratyylikkään Sofitel So -hotellin kattobaari HiSo on baareista kaikkein nuorekkain: dj soittaa tanssihenkistä musiikkia. Värivaloilla voidellusta sisustuksesta voi tosin olla montaa mieltä: onko se trendikäs vai pelkästään kitsi?

Uusimpia tulokkaita on Marriott-hotellin kattobaari Octave, jossa on peräti kolme kerrosta (45 kerroksen korkeudella). Sijainti on hyvä Thong Lor -skytrain-aseman vieressä, lähellä Thong Lorin ja Ekamain klubeja. Kun muut kattobaarit sijaitsevat hieman syrjässä bileistä, täältä on hyvä aloittaa ilta Bangkokin trendikkäimmällä baari- ja klubialueella.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi