Bangkokin hauskin ekoseikkailu – meloen pitkin Thonburin kanavia

Kaupallinen yhteistyö: Tourism Authority Thailand

Bangkok melonta
Thonburin kanavia reunustavat monenlaiset asumukset komeista vanhoista puutaloista moderneihin luksushuviloihin. Kuva: Antti Helin

Tämä on jotain ihan uutta – ja eksoottista! Bangkokissa voi nykyisin tutustua Thonburin kanaviin myös meloen. Testasin melontaseikkailun ja olin aivan myyty.

Elämys on hauskimpia, minkä Bangkokissa voi kokea. Meloen pääsee aivan lähellä bangkokilaisten arkea ja kanavanvarren elämää.

Melontaretkiä järjestää paikallinen yritys Pedal and Paddle Tours, jota pyörittää kanavien varrella kasvanut sympaattinen Khun Mod eli Antman.

Hän veti aiemmin polkupyöräkierroksia muille firmoille Thonburin kanavien varrella ja keksi, että niitä pitkin voisi myös meloa. Melontaretkien järjestämisen hän aloitti loppuvuonna 2018.

Kierrokset lähtevät Khlong Lad Mayom Floating Marketin vierestä. Kelluvia markkinoita pidetään viikonloppuisin.

Aiempaa melontakokemusta ei välttämättä tarvitse.

Meloen pääsee lähelle elämää Bangkokin kanavien varrella

Thonburi melonta
Meloen pääsee aivan lähellä elämää Thonburin kanavissa. Kuva: Antti Helin

Ensin tehdään pieni kierros kelluvan marketin lähikanavissa ja sitten suunnataan pitemmälle lenkille. Reitti on suunniteltu niin, ettei sitä pitkin pyyhällä juurikaan muuta liikennettä.

Kajakilla saa Thonburin kanavista todella mukavan kuvan. Elämä on perinteistä. Suurin osa taloista on perinteisiä, mutta muutama uusi, hieno talokin nähdään.

Kaikilla asukkailla on kotiensa edustalla pikkuveneet. Yhden talon luota nuori neito lähtee melomaan ties minne. Hän jää nopeasti kauas sulavaliikkeisin kajakin taakse.

”Asukkaat melovat veneillä kaikkialle. Niin, lääkäriin, kauppaan kuin töihinkin”, Antman sanoo. ”Täällä ei autoa tarvita.”

Toisen talon luota tatuoitu vanha mies lähtee keihään kanssa kalaan.

”Kanavassa asuu paljon suuria kissakaloja”, Antman kertoo. Näemme matkan varrella myös useita suuria varaaneja uimassa kanavasa ja lekottelemassa paalujen varassa seisovien kanavatalojen varjossa.

Hauska hetki koittaa, kun paikallinen nuori ajeluttaa radio-ohjattavaa venettä kajakkien vieressä. Vene on tehty thaimaalaiseen pitkähäntäveneen näköiseksi.

Söpö pikkukoira räksyttää laiturilla ja pyörii ympyrää. Toisella laiturilla suurempi koira innostuu niin yllättävistä vieraista, että putoaa veteen. Omistaja kiiruhtaa auttamaan sen vedestä.

Varaa kajakkiretki pari päivää etukäteen

Välillä tuntuu kuin meloisi maaseudulla. Kuva: Antti Helin

4,5 kilometrin reitti melotaan hitaaseen tahtiin kolmessa tunnissa. Puolivälissä levätään kioskin kohdalla. Kolme tuntia ei tunnu lainkaan liian pitkältä, mutta myös lyhyempi parin tunnin melontareitti on mahdollinen.

Retki kannattaa varata ainakin kaksi päivää etukäteen. Hinta on 2500 bahtia/henkilö. Minimi kaksi henkilöä, jotta retki järjestetään.

Yhteystiedot: Retken varaa kätevimmin Antmanin Facebook-sivun kautta: https://www.facebook.com/Jittidej/

Tämän artikkeli on kirjoitettu Tourism Authority of Thailandin eli Thaimaan valtion turistitoimiston tuella. Kaikki mielipiteet ovat omiamme.

BANGKOK | HOTELLIT | RAVINTOLAT | YÖELÄMÄ | NÄHTÄVYYDET

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!