Bangkok – ravintolat

Katuruokaa. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Anansing / Shutterstock.com

Bangkokissa ei pääse nälkä yllättämään: ravintoloita ja katukeittiöitä on joka kulmalla. Taso on pääosin erinomainen: Bangkokissa saa oikeastaan nähdä aika lailla vaivaa löytääkseen huonoja ravintoloita.

Thairuualla herkuttelemisen lisäksi kannattaa tehdä makumatka Aasian ympäri: japanilaisen, korealaisen, kiinalaisen, vietnamilaisen ja intialaisen ruuan taso on Bangkokin ravintoloissa erinomainen.

Hyviä ravintoloita Bangkokissa on valtavasti. Alle on valittu muutama erityisen mielenkiintoinen paikka. Omilla sivuillaan kerrotaan Bangkokin Michelin-ravintoloista ja Bib Gourmand -paikoista.

Lisää vinkkejä Bangkokin ravintoloihin löytää Bangkokin kartastamme. Sivulta näet kätevästi senkin, mitkä suositellut ravintolat sijaitsevat reittisi varrella.

Katukeittiöt ja ostoskeskusten ruokamarkkinat

Katukeittiöiden sijaintia on alettu Bangkokissa valvoa ja säädellä. Aiempaa harvinaisemmaksi ovat käyneet etenkin sellaiset perinteiset katuruokakojut, joita voi kuljettaa pyörillä. Katuruokaa löytää edelleen onneksi helposti vanhan ajan pikkuravintoloista, jotka toimivat puoliksi kadulla ja puoliksi sisätiloissa.

Kannattaa huomioida, että maanantaisin monet katukeittiöt pitävät vapaapäivän.

Erinoimaisia alueita katuruualla herkutteluun ovat esimerkiksi Bangkokin Chinatown eli Yaowarat Roadin alue sekä Victory Monumentin ympäristö.

Sukhumvit Soi 38:n katuruokamarkkinat olivat aikoinaan yhdet kaupungin kuuluisimmista, mutta suurin osa katukeittiöistä on joutunut muuttamaan, kun kadun varteen on rakennettu uusia tornitaloja. Onneksi muutama hyvä katukeittiö on myös säilynyt Sukhumvit Soi 38:ssa.

Ostoskeskusten ruokamarkkinat

Hyviä paikkoja kokeilla katuruokaa ovat myös ostoskeskusten ruokamarkkinat, jotka löytyvät yleensä ostoskeskusten ylä- tai pohjakerroksista. Ruokamarkkinoilla lukuisat pienet kojut myyvät edullisia ruoka-annoksia.

Ostoskeskusten ruokamarkkinoilla maksetaan harvemmin käteisellä; kassalta saa yleensä käteensä kortin, johon ladataan maksamista varten arvoa. Ylijääneet rahat saa takaisin ruokailun päätteeksi. Joillain ruokamarkkinoilla hommat toimii puolestaan niin, että käteensä saa kortin, jolle kertynyt saldo, maksetaan lopuksi.

Joissain yksinkertaisimmissa paikoissa saattavat vielä olla käytössä paperilipukkeetkin, joilla ruokia maksetaan.

Thairavintolat Bangkokissa

Lähtökohtaisesti Bangkokin paras thairuoka löytyy katukeittiöistä ja pienistä, paikallisen näköisistä ravintoloista. Hienommissa ravintoloissa maksaa yleensä ekstraa vain tyylikkäämmistä puitteista – ja ruokakin on usein länsimaiseen makuun muokattua.

Bangkokin parhaat aamiaiset

Bangkokin klassisin aamiaisbrunssipaikka on ranskalaishenkinen Crepes & Co (Soi Langsuan 1, BTS Chitlom), joka on tosin jo aikaa sitten muuttanut vanhasta sijainnistaan Sukhumvitin varrelta lähellä Lumpini-puistoa. Mikä ei ole ollenkaan huono juttu: käy ensin puistossa auringonnousun aikaan ihmettelemässä naurujoogaajia ja kuntoilijoita ja suuntaa sitten aamiaiselle.

Toinen mukava ranskalaistyylinen paikka on Cafe Tartine (Athenee Recidence, Soi Ruamrudee, BTS Ploenchit), joka alkaa sekin jo olla klassikon asemassa.

Bangkokin parhaita eggs Benedict -munia etsivän kannattaa puolestaan suunnata Chong Nonsin -ilmajuna-aseman kulmilla sijaitsevaan Rocket Coffeebariin (149 Soi Sueksa Witthaya 2).

Jos ja kun haluaa maistaa perinteistä thaimaalaista aamiaista kannattaa suunnata Saphan Taksin ilmajuna-asemalle, jonka lähettyvillä sijaitseva Jok Prince on saanut Michelin-oppaassa Bib Gourmand -maininnan jok-riisipuurostaan.

Bangkokin japanilaiset ravintolat

Bangkokissa asuu laaja japanilaisyhteisö, mikä takaa japanilaisten ravintoloiden laadun – kunhan kiertää ostoskeskusten japanilaiset ketjuravintolat kaukaa.

Poikkeuksen ostoskeskusten japanilaisiin tekee Erawan Mallissa (BTS Central Chitlom) sijaitseva Ginza Sushi ichi, joka on saanut yhden Michelin-tähden. Tuoreet kalat lennätetään päivittäin Tokiosta, mikä näkyy hinnassa.

Toinen hyvä ostoskeskuksesta löytyvä japanilainen on Emporiumissa sijaitseva Aoi (BTS Phrom Phong), joka ei tämäkään tingi laadusta. Iltaisin hinnat ovat sen mukaiset, mutta lounaalla täällä voi herkutella kohtuuhintaan – niin sushilla ja sashimilla kuin keisarillisilla kaiseki-aterioillakin.

Toinen, se alkuperäinen Aoi, löytyy Silom Soi 6:n varrelta (BTS Sala Daeng). Vuonna 1988 avattu Aoi oli Bangkokin ensimmäisiä japanilaisravintoloita.

Ostoskeskusten ulkopuolella japanilaisissa ravintoloissa kannattaa käydä Phrom Phongin alueella, jossa asuu paljon japanilaisia.

Pohjoismaista ruokaa Bangkokissa

Moni pohjoismainen ja suomalainenkin ravintola on koettanut menestyä Thaimaassa, mutta vain Stable Lodge (Sukhumvit Soi 8, BTS Nana) on onnistunut. Jo vuodesta 1991 toiminut tanskalaisravintola tarjoaa hyvää skandinaavista kotiruokaa. Toimii myös hotellina.

Bangkokin italialaiset ravintolat

Bangkokissa on enemmän italialaisia ravintoloita kuin laki sallii. Mukava, kohtuuhintainen ravintola on Bella Napoli (Sukhumvit Soi 31, BTS Phrom Phong), joka on toiminut iät ja ajat. Sanotaan, että täällä käyvät syömässä myös muiden italialaisten ravintoloiden omistajat.

BANGKOK | HOTELLIT | NÄHTÄVYYDET | YÖELÄMÄ | OSTOKSET

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi