Bangkok – baarit ja yöelämä

Bileet RCA:n alueella. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Party People Studio / Shutterstock.com

Bangkokin yö on legendaarinen: kyseessä on yksi Aasian parhaista bilekaupungeista – siitäkin huolimatta, että baarit ja klubit sulkevat jo kello kahdelta. Viime vuosina Bangkokin yöelämä on kansainvälistynyt kovaan tahtiin: suosioon ovat nousseet niin speakeasy-henkiset ”salakapakat” kuin artesaanioluita tarjoavat baaritkin.

Bangkokin yöelämän keskeisiä alueita ovat trendikäs Thong Lor, matkailijoiden suosima Sukhumvit Soi 11, Khao San Roadin boheemi alue ja paikallisten nuorten kansoittama RCA. Uusi, nouseva alue on Chinatown, josta löytyvät cooleimmat hipsteribaarit.

Vinkit Bangkokin yöelämään

Bangkokin baarit ja klubit sulkevatkin virallisesti aikaisin, viimeistään kello kahteen mennessä, mutta aina löytyy klubeja, joissa juhlat jatkuvat aamuun asti.

Ota mukaan henkilöllisyystodistukset, Bangkokissa valvotaan ikärajoja tarkasti.

Juomat, varsinkin cocktailit, ovat Bangkokissa kalliita. Klubeilla voi kuitenkin tilata kokonaisen viinapullon blandiksineen kohtuuhintaan.

Pilvenpiirtäjien kattoterassit

Sofitel-hotellin kattobaari Park Society Rooftop Bar. Bangkok, Thaimaa. Kuva: I Viewfinder / Shutterstock.com

Thaimaalaisille heidän pääkaupunkinsa nimi ei ole Bangkok, vaan Krung Thep, Enkelten kaupunki. Ensimmäinen ilta Bangkokissa kannattaakin aloittaa pilvenpiirtäjän kattobaarista, josta kaupunkia voi tarkastella enkelin silmin.

Kattobaareihin kannattaa suunnistaa viimeistään kello kuudeksi: maisemat ovat hienoimmillaan juuri ennen auringonlaskua.

Muista pukeutua siististi: hienoimpiin pilvenpiirtäjäbaareihin ei pääse sisään shortseissa eikä sandaaleissa.

Juomien hinnat ovat yleensä korkeat. Varaudu maksamaan drinkistä kymmenkunta euroa – mutta näkymät ovat taatusti sen arvoiset!

Kapteenin suosikki pilvenpiirtäjien kattoterassien joukossa on Banyan Tree -hotellin katolla sijaitseva Vertigo, joka on nimensä mukaisesti huimaava kokemus. Tyylikäs mutta rennon tahdikas baari sijaitsee avaran taivaan alla, pilvenpiirtäjän kapealla katolla, 61. kerroksen korkeudessa. Alla kaupunki levittäytyy kaukaisuuksiin. Täällä todella tuntee olevansa Bangkokin katolla.

Lebua State Towerin huipulla sijaitseva Sirocco nouisi puolestaan maineeseen Hangover 2 -elokuvan myötä. Tunnelma täällä on tosin turhankin turistinen.

Bangkokissa on monta muutakin hienoa ja suljettua pilvenpiirtäjäbaaria. Lue lisää sivulta Bangkokin parhaat pilvenpiirtäjäbaarit.

Thong Lorin tyylikkäät baarit

Speakeasy-henkiset salakapakat ovat ottaneet Bangkokin haltuunsa. Kyseessä ovat siis baarit, joihin pitää haluta löytää.

Bangkokin speakeasyistä paras on Thong Lorin alueella sijaitseva J Boroski, kaupungin kuuluisimman cocktail-maestron oma baari. Herra Boroski on suunnitellut cocktail-listat moneen tyylikkääseen baariin ympäri Bangkokia. Hänen nimikkobaarissaan jokainen juoma sekoitetaan uniikista asiakkaiden mieltymysten mukaan. Tyylikkäistä sisätiloista vastaa puolestaan Bangkokin juhlituin baarien sisustaja Ashley Sutton. Eli täällä ollaan bangkokilaisen trendikkyyden ytimessä.

Ja Boroski sijaitsee Thong Lor Soi 7 -pikkukadun salamyhkäisen hämärällä sivukujalla. Saman kadun kulmassa on toinenkin speakeasy, Rabbit Hole, käymisen arvoinen paikka tämäkin.

Sukhumvit Roadin sivukatu Thong Lor (BTS Thong Lor) on muutenkin Bangkokin yöelämän trendikkäintä aluetta. Salakapakoiden ohella kannattaa käydä ainakin taianomaisen tunnelmallisessa pikkubaarissa Iron Fairiesissa, jonka sisustus on sekin edellä mainitun Ashley Suttonin käsialaa. Kierreportaikossa soittaa yleensä erinomainen jazzbändi.

Thong Lorin varsinaiset klubit sijaitsevat pääosin Thong Lor Soi 10 -kadun varrella, jossa on useita isoja klubeja vierekkäin – ja parkkipaikalla vieri vieressä kalliita urheiluautoja.

Sukhumvit 11 – bilekadun uudet kujeet

Nanan ja Asoken ilmajuna-asemien välissä sijaitseva Sukhumvit 11 tunnettiin pitkään kaupungin yöelämän keskuksena. Sen aseman katu menetti jo vuosia sitten, kun legendaariset Q Bar ja Bedsupperclub lopulta sulkivat. Mutta kyllä kadulta löytää edelleen elämää.

Illan voi aloittaa tyylikkäässä Above Eleven -terassibaarissa Fraser Suites -hotellin 32. kerroksessa ja jatkaa sieltä kulman taakse Havanna Social -salakapakkaan. Kapakkaan sisään pääsyyn tarvittavan koodin saa soittamalla oven edustalla olevasta ”yleisöpuhelimesta”.

Jos menojalkaa vielä vipattaa, Aloft-hotellin kuudennesta kerroksesta löytyy Levels Club, joka on tosin pääasiassa turstien suosiossa – kuten Sukhumvit Soi 11 noin ylipäätäänkin.

Chinatownin Soi Nana

Tätä onkin odotettu: Chinatownin tunnelmallisiin vanhoihin kauppiastaloihin on alettu perustaa hauskoja pikkubaareja. Baarikeskittymä löytyy Soi Nanalta (eikä tätä Chinatownin kujaa kannata sekoittaa samannimiseen punaisten lyhtyjen alueeseen Sukhumvit Roadin kupeessa).

Chinatownin Nanan keskus on itseironisesti nimetty trendikäs ginibaari Teens of Thailand. Kannattaa tsekata myös samalla kujalla sijaitsevat tapasbaari El Chiringuito ja Tep Bar.

Perille pääsee helposti kävelemällä päärautatieaseman metropysäkiltä (MRT Hua Lamphong).

RCA – legendaarinen bilekatu

RCA on paikallisten opiskelijoiden suosima nuorekas bilekatu, jolla on vieri vieressä klubeja. Näistä pitkäikäisimpiä on iät ja ajat toiminut Route 66. Varaudu listahitteihin, thaimaalaisiin livebändeihin ja iloiseen meininkiin.

Khao San Roadin baarit

Reppureissaajien suosimalla Khao San Roadilla on baarin virkaa hoitavia ravintoloita joka kulmalla, mutta muutama baari vie voiton tunnelmallaan. Näissä käyvät matkailijoiden ohella myös lähellä sijaitsevien yliopistojen boheemiuuteen kallellaan olevat opiskelijat.

Sopivan piilossa oleva, retrohenkinen Hippie de Bar on kadun hipsterein baari. Klubeista hauskin on pieni Suzie Q Bangkok, jossa dj:t tapaavat soittaa hip hopia. Tanssimiseen sopii myös Khao Sanin suosituin klubi Brick Bar, jolla soi vuoroin hip hop ja ska (viikonloppuisin pääsymaksu).

Jazz Happens on joen rannassa Phra Athit Roadilla sijaitseva pieni jazzbaari, jota pyörittävät Silpakornin taideyliopiston luennoijat. Intiimi tunnelma ja joka ilta live-esiintyjiä. Blues- ja rockhenkisempää live-menoa löytää kivenheiton päässä Khao San Roadilta Adhere the 13th -baarista, jota sitäkään ei ole koolla pilattu.

Bangkokin parhaat klubit

Bangkokin paras klubi on ilmajuna-asemien Phrom Phong ja Thong Lor -välissä sijaitseva Sing Sing Theater. Klubi on täynnä teatraalista kabaree-estetiikkaa – ja sisustuksesta vastaa kukas muukaan kuin Ashley Sutton (aivan, tätä miestä ei pääse Bangkokissa pakoon).

Teknon ystävien kannattaa puolestaan ottaa kohteekseen Sukhumvit Soi 23:lla sijaitseva Glow, jossa soi teknon ohella underground house sekä drum and bass. Asiakkaina vaihtoehtoväkeä, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita musiikista.

Myöhään auki olevat klubit ja baarit

Taksikuskit tietävät paikat, jotka ovat auki, kun laillisesti toimivat klubit sulkevat. Ja moneen paikkaan saa taksin ilmaiseksi, sillä kuskit saavat klubeilta suoraan rahaa asiakkaista, jotka he tuovat paikalle.

Mixx Discotheque
Miksi: Loppuyön paikoista tyylikkäin, tosin joutuu aina silloin tällöin sulkemaan aikaisin. Kaksi salia, joista toisessa soi house ja toisessa trance.
Missä: Hotel InterContinentalin alakerrassa. 973 Chitlom Road, Ratchadamrin ja Phloen Chitin risteyksessä.

Wong’s Place
Miksi: Pikkuruinen salakapakka herää eloon puolenyön jälkeen ja täyttyy aamuyöstä boheemeista juhlijoista. Suurin osa asiakkaista on Bangkokissa asuvia ulkomaalaisia, mutta sekaan mahtuu myös trendikkäitä thaita, jotka käyvät menoa ihmettelemässä.
Missä: 27/3 Soi Sribamphen, Ngam Dhuplin poikkikatu. Kulman takana Malaysia Hotelista.

Bangkokin paras brittipubi

Olipa kerran aika, jolloin Sukhumvit Roadin baariskeneä hallitsivat britti- ja irkkupubit. Se aika on kaukana takana, sillä kyseiset pubit ovat sulkeneet yksi toisensa jälkeen.

Jäljelle on jäänyt oikeastaan vain Phrom Phongin ilmajuna-aseman vieressä sijaitseva Robin Hood, jossa kokoontuvat edelleenkin Asoken ja Phrom Pongin bisnesihmiset töiden jälkeen. Sopiva paikka silloin, kun haluaa tavata tuttuja kaikessa rauhassa. Länsimaista ruokaa ja hyvä happy hour.

Cheap Charlie’s – klassikon uusi elämä

Laudoista Sukhumvit Soi 11 kadunkulmaan jo vuonna 1982 kyhätty Cheap Charlie’s oli Bangkokin legendaarisimpia baareja. Sijanti oli lloistava ja hinnat halvat. Tunnelma oli aina katossa – jota ei ollut. Muutama vuosi sitten Cheap Charlie’s joutui kuitenkin muuttamaan uuteen ja syrjäisempään osoitteeseen. Saa nähdä, jatkuuko Cheap Charlie’sin legenda vai hyytyykö klassikkobaari uudella paikalla.

Cheap Charlie’s löytyy nykyisin BTS On Nut -aseman vierestä Soi Sukhumvit 50 sivukujalta.

Livemusiikkia Bangkokissa

Melkein jokaisen thaimaalaisen klubin ohjelmaan kuuluu livemusiikkia thaipopin muodossa. Jos haluaa kuitenkin varta vasten nauttia hyvistä esiintyjistä, kaupungista löytyy kolme klassikkopaikkaa.

Saxophone
Miksi: Jo vuosien ajan Bangkokin ammattimaisinta livemusaa. Jazzia, bluesia, reggaeta ja rockia.
Missä: BTS Victory Monumentin vieressä, lähde asemalta Phaya Thai -katua takaisin päin kohti keskustaa ja oletkin jo baarin kohdalla.

Brown Sugar
Miksi: Kaupungin paras jazzklubi. Hyvät vakiomuusikot ja usein myös vierailevia tähtiä – jopa suomalaisia muusikoita on käynyt täällä soittamassa.
Missä: Vanhankaupungin kulmilla Pra Sumen Roadilla, lähellä Democracy monumentia.

Bamboo Bar
Miksi: Legendaarisen Oriental-hotellin legendaarinen jazzbaari tarjoaa loistavaa musiikkia, historiaa ja tunnelmaa.
Missä: Hotel Mandarin Oriental, BTS Saphan Taksin, jonka venelaiturilta on venekuljetus hotellille.

Patpong, Nana ja Soi Cowboy – Bangkokin punaisten lyhtyjen alueet

Bangkokin kuuluisimmista punaisten lyhtyjen alueista on tullut tavallaan jo nähtävyyksiä. Näistä Patpong oli ensimmäinen ja nykyisin väsähtänein. Nana taitaa olla se pahamaineisin ja Soi Cowboy on neonvaloineen valokuvauksellisin – täällä on kuvattu useita Bangkokiin sijoittuneita elokuvia.

Katujen gogo-baareihin ei yleensä ole pääsymaksua ja olutkin on kohtuuhintaista. Patpongilla tosin esiintyy joskus myös huijauksia, joissa pöytään tuodaan muhkea lasku. Soi Cowboylla tapahtuvista huijauksista emme ole kuulleet.

Bangkokin biljardisalit

Sports Academy
Miksi: Huippuluokan biljardipöytiä. Länsimainen ruokakin on hyvin tehtyä. Suomalaisten kokoontumispaikka.
Missä: Ruamchit Plazan toisessa kerroksessa Sukhumvit 13 ja 15 välissä. BTS Nana ja Asoke.

The Ball in Hand
Miksi: Bangkokin hienoimmassa biljardisalissa järjestetään Bangkok Pool Leaguen lopputurnaukset. 15 pöytää.
Missä: Nanan punaisten lyhtyjen alueella Sukhumvit Soi 4:llä. Käänny 7/11-kioskin kulmasta oikealle ja nouse toiseen kerrokseen.

Morning Night
Miksi: Aina eläväisen ulkoilmabaarin kolme pöytää on kaikki haastepöytiä. Nimi listaan ja odota vuoroasi. Ystävällinen henkilökunta.
Missä: Nanan punaisten lyhtyjen alueella Sukhumvit Soi 4:llä, ensimmäinen baari vasemmalla.

Queen’s Park Place
Miksi: Kolme kapeaa kujaa täynnä pieniä biljardipaikkoja, joissa yksi pöytä kussakin. Poikamiehille suunnattu bilispaikka – flirttailevia pelikavereita löytyy baarihenkilökunnasta. Baarit ovat auki myöhään, niin kauan kuin asiakkaita riittää.
Missä: Sukhumvit Soi 22:lla kolme pientä kujaa kadun oikealla puolen.

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi