Koh Mak

Koh Mak, Thaimaa. Kuva: Anek.soowannaphoom / Shutterstock.com

Koh Mak on pieni saari, joka sopii erinomaisesti rentoutumiseen. Rauhallisia ja autioitakin hiekkarantoja löytyy, sen sijaan tekemistä tai näkemistä on vähän.

Saarella on kaksi päärantaa ja useita pienempiä. Bangkokista saarelle pääsee bussilla ja laivalla noin kuudessa tunnissa.

Koh Mak sijaitsee kahden suuremman saaren, vilkkaan Koh Changin ja paratiisimaisen Koh Koodin välissä. Koh Mak onkin parhaimmillaan matkakohteena, kun siihen osallistuu osana saarihyppelyä näiden kolmen saaren välillä.

Koh Makin nähtävyydet

Saaren länsipuolella on pieni kylä, jonka yhteydestä löytyvät saaren edullisimmat majatalot (alkaen 700 bahtia/yö), pikkukauppoja ja ravintoloita.

Kylän lähellä on loistava kalaravintola, jota mainostetaan paikallistakseissa (ilmainen kyyti ravintolaan). Ravintolan vieressä on saaren kotiseutumuseo, jossa on näkyvillä vanhoja puhelimia ja muuta roinaa.

Saarella asuvan kansantaiteilijan pihamaalla on puolestaan outoja, eroottisia veistoksia.

Yöelämä saarella on hyvin hiljaista. Pienen poikkeuksen tekee Monkey Island -majatalo, jonka reggaebaari kerää saaren vähät illanviettäjät.

Paikasta toiseen liikkuu kätevästi paikallistakseilla, jotka veloittavat 50 bahtia henkilöltä matkasta minne tahansa saarella. Skootterin vuokraamalla voi omin päin etsiä salaisia pikkurantoja.

Retki kannattaa tehdä lähisaari Ko Khamille. Upealla autiosaarella on valkoista hiekkaa ja laavakivimuodostelmia. Saarelle saapuvilta kerätään 100 bahtin pääsymaksu. Saarella on pieni kioski, josta voi ostaa juotavaa ja snäksyjä.

Kannattaa huomioida, ettei Ko Makilla ole pankkiautomaattia, joten varaa mukaan riittävästi käteistä!

Koh Mak – hotellit

Koh Mak, Thaimaa. Kuva: Anek.soowannaphoom / Shutterstock.com

Jos haluat tukea MinneThaimaassa-sivuston toimintaa, varaa hotelli oranssien linkkien kautta. Me saamme hotellivertailusivustolta pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä.

Cococape Resort €€

Miksi: Kattava palvelu ja hyvät bungalowit – osa bungaloweista on rakennettu vanhojen kalastajaveneiden runkoon. Aamiainen meren äärellä, thaihierontoja ulkoilmassa merimaisemissa ja ilmainen kajakkivuokraus. Uima-allasalue merinäköalalla.
Missä: Majatalo sijaitsee kallioilla, ja uimaan menoa varten on rakennettu laituri, jolla loikoilu parantaa stressin kuin stressin! Hotelli on hiljainen ja ravintola menee kiinni jo kello 21. Katso tarjoukset hotelliin.

Plub Pla Retreat €€€

Miksi: Bangkokissa soittavan suomalaisen dj Maken suosikki. Täällä pääsee nauttimaan edullisesti luksuksesta, jos huoneen varaa hotellivarauspalveluiden kautta. Usein täynnä, joten varaa ajoissa. Katso tarjoukset hotelliin.

Koh Mak Resort €€€

Miksi: Tyylikäs, moderni resortti. Kätevä, koska pikaveneet saapuvat tämän resortin laituriin. Bungalowit meren äärellä. Katso tarjoukset hotelliin.

Matka Koh Makille

Bangkokista Ekamain bussiasemalta bussilla 300 bahtia (lähdöt aikaisin aamulla). Matka kestää viidestä kuuteen tuntia. Bussi matkaa Laem Ngopin satamaan, josta matka jatkuu pikaveneellä (450 b/hlö).

Vaihtoehtoisesti voi matkustaa minibussilla Khaosan Roadilta, jonka matkatoimistoissa myydään Koh Makille bussi+laiva-lippuja.

Laivat Koh Makille

Pikaveneitä Koh Makille operoi kaksi firmaa:

Lelawadeen lähdöt ovat kahdesti päivässä: kello 10.30 ja 14. Paluu kello 8 ja 12.

Panan lähdöt kahdesti päivässä: 12.30 ja 16. Paluu 9 ja 13.30.

Viimeisin pikavene saarelle lähtee siis kello 16. Jos siitä myöhästyy, joutuu yöpymään Laem Ngopin satamassa

Takaisin Bangkokiin palattaessa satamasta lähtee yksi minibussi kello 11. Varsinaiset bussit lähtevät Tratin kaupungista, jonne taksi satamasta maksaa noin 300 bahtia tai kimppakyydillä songtaew-lavataksilla 50 bahtia/hlö.

Jatka matkaa

Koh Chang, Thaimaa. Kuva: AsiaTravel / Shutterstock.com

Koh Mak sijaitsee suositun Koh Changin ja vähemmän tunnetun mutta upean Koh Koodin välissä. Koh Makin, Koh Changin  ja Koh Koodin välillä kulkee päivittäin pikaveneitä (noin 900 bahtia).

Paras aika matkustaa Koh Makille

Ko Makille kannattaa suunnata marraskuun ja toukokuun välillä. Väliin jäävällä sadekaudella saari on todella hiljainen ja venekyytejä voi olla vaikea saada järjestettyä.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

2 KOMMENTIT

  1. Mä olen ollut Koh Makilla kerran tammikuussa, ja
    sillon siellä oli aika sameat vedet… hiekkaranta on tosin kiva ja oli ainakin
    silloin suht autio. Mutta snorklaamaan en sinne menisi.

  2. Itse löhöilen koh makilla tällä hetkellä ja mielestäni tämä juuri täydellinen snorklaus kohde. Rannat matalia, vedet kristallin kirkkaat ja ihan kahlaus etäisyydellä riuttoja joissa on paljon katseltavaa elämää…

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi