Koh Mak – todellinen tähti saareksi

Cococape Resortin terassilla, Koh Mak. Kuva: Anek.soowannaphoom / Shutterstock.com

Koh Mak on pieni saari, joka sopii täydellisesti rentoutumiseen. Rauhallisia ja autioitakin hiekkarantoja löytyy, sen sijaan tekemistä tai näkemistä on vähän. Saarella on kaksi päärantaa ja useita pienempiä.

Koh Mak sijaitsee kahden suuremman saaren, vilkkaan Koh Changin ja paratiisimaisen Koh Koodin välissä. Koh Mak onkin parhaimmillaan matkakohteena, kun sillä käy osana saarihyppelyä näiden kolmen saaren välillä. Yli viikko Koh Makilla voi olla liikaa – ellei sitten ole todellinen chillailun ammattilainen.

Koh Mak on tähdenmuotoinen. Saaren parhaat rannat ovat molemmin puolin saaren länteen päin sojottavaa, kapeaa sakaraa. Itäpään leveämpi sakara on syrjäisempi, vaikka sielläkin on majapaikkoja.

Bangkokista pääsee Koh Makille bussilla ja laivalla noin kuudessa tunnissa. Kannattaa huomioida, ettei Ko Makilla ole pankkiautomaattia, joten varaa mukaan riittävästi käteistä!

Ao Soun Yai Beach – Koh Makin pääranta

Cococape Resortin tunnelmallinen chillailulaituri. Kuva: Anek.soowannaphoom / Shutterstock.com

Koh Makin pääranta on läntisen sakaran pohjoispuolella sijaitseva Ao Soun Yai Beach. Sillä sijaitsee saaren päälaituri, jolle pikaveneet saapuvat.

Laiturin on vieressä saaren nimikkoresortti Koh Mak Resort. Tyylikkään resortin bungalowit sijaitsevat aivan meren äärellä.

Vieressä on saaren ylellisin hotelli, Seavana, eikä rannalle näiden kahden lisäksi oikein muita hotelleja mahdukaan.

Rannan päädyssä, kallioilla, on vielä Cococape Resort, yksi omista suosikeistamme. Aamiainen tarjoillaan meren äärellä ja thaihierontoja ulkoilmassa merimaisemissa. Kajakin saa käyttöönsä ilmaiseksi. Uima-allasalue merinäköalalla. Uimaan menoa varten on rakennettu laituri, jolla loikoilu parantaa stressin kuin stressin!

Ao Kao Beach – Koh Makin pisin ranta

Läntisen sakaran eteläpuolella oleva ranta, Ao Kao eli Valkoinen ranta, on Koh Makin pisin. Rannan keskeisin hotelli on tyylikäs Makathanee Resort, jonka edustalla Ao Kao Beachin pikavenelaituri.

Monkey Island on entisen mainosvalokuvaajan pyörittämä rento ja edullinen mökkikylä.

Aivan rannan itäpäässä on saaren parhaisiin kuuluva hotelli Ao Kao White Sand Beach Resort.

Ao Kao Beachin edustalla on kaksi autiosaarta, joille voi meloa. Saarten vesissä voi myös kokeilla snorklaamista – koralliriutat ovat kohtuulliset. Tarkista ennen saarille suuntaamista, pitääkö perillä maksaa pieni pääsymaksu.

Koh Makin nähtävyydet

Saaren länsipuolella on pieni kylä, jonka yhteydestä löytyvät saaren edullisimmat majatalot (alkaen 700 bahtia/yö), pikkukauppoja ja ravintoloita.

Kylän lähellä on loistava kalaravintola, jota mainostetaan paikallistakseissa (ilmainen kyyti ravintolaan). Ravintolan vieressä on saaren kotiseutumuseo, jossa on näkyvillä vanhoja puhelimia ja muuta roinaa.

Ao Soun Yai Beachin vieressä sijaitseva The Kingdom of Somchai’s Affection on saarella vaikuttaneen kansantaiteilijan kokoelma outoja, eroottisia veistoksia. Thaimaalaista ITE-taidetta!

Yöelämä saarella on hyvin hiljaista. Pienen poikkeuksen tekee Monkey Island -majatalo, jonka reggaebaari kerää saaren vähät illanviettäjät.

Saarella liikkuu paikasta toiseen liikkuu kätevästi paikallistakseilla, jotka veloittavat 50 bahtia henkilöltä matkasta minne tahansa saarella. Skootterin vuokraamalla voi omin päin etsiä salaisia pikkurantoja.

Ko Kham – retki autiosaarelle

Retki kannattaa tehdä lähisaari Ko Khamille, jolla on hylätyn hotellin raunio. Upealla autiosaarella on valkoista hiekkaa ja laavakivimuodostelmia.

Saarelle saapuvilta kerätään 100 bahtin pääsymaksu. Saarella on pieni kioski, josta voi ostaa juotavaa ja snäksyjä.

Koh Mak – sukellus ja snorklaus

Koh Mak Divers on toiminut saarella jo iät ja ajat, joten asiantuntemusta varmasti löytyy. Sukelluskeskus sijaitsee lähellä Ao Kao White Sand Resortia. Kannattaa käydä kysymässä, tekevätkö he sukellusretkiä HTMS Chang -hylylle. Jos tekevät, kannattaa ehdottomasti osallistua – kyseessä on yksi koko Thaimaan parhaista sukelluskohteista.

Muuten Koh Makin lähiriutat eivät ole erityisen hienoja, mutteivät huonojakaan, varsinkaan, jos ei ole vähään aikaan sukeltanut.

Koh Mak – hotellit

Yllä esiteltyjen paikkojen ohella Koh Makilla on toki monta muutakin mukavaa majapaikkaa.

Jos haluat tukea MinneThaimaassa-sivuston toimintaa, varaa hotelli oranssien linkkien kautta. Me saamme hotellivertailusivustolta pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä.

Matka Koh Makille

Bangkokista pääsee Ekamain bussiasemalta bussilla 300 bahtia (lähdöt aikaisin aamulla). Matka kestää viidestä kuuteen tuntia. Bussi matkaa Laem Ngopin satamaan, josta matka jatkuu pikaveneellä (450 b/hlö).

Vaihtoehtoisesti voi matkustaa minibussilla Khaosan Roadilta, jonka matkatoimistoissa myydään Koh Makille bussi+laiva-lippuja.

Koh Makille pääsee pikaveneillä myös Koh Changilta ja Koh Koodlta.

Laivoja kulkee yleensä aamulla kymmenen pintaan, puolenpäivän aikaan ja iltapäivällä.

Jatka matkaa

Koh Chang, Thaimaa. Kuva: AsiaTravel / Shutterstock.com

Koh Mak sijaitsee suositun Koh Changin ja vähemmän tunnetun mutta upean Koh Koodin välissä. Koh Makin, Koh Changin  ja Koh Koodin välillä kulkee päivittäin pikaveneitä (noin 900 bahtia).

Paras aika matkustaa Koh Makille

Ko Makille kannattaa suunnata marraskuun ja toukokuun välillä. Väliin jäävällä sadekaudella saari on todella hiljainen ja venekyytejä voi olla vaikea saada järjestettyä.

Koh Makin kartta

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

2 KOMMENTIT

  1. Mä olen ollut Koh Makilla kerran tammikuussa, ja
    sillon siellä oli aika sameat vedet… hiekkaranta on tosin kiva ja oli ainakin
    silloin suht autio. Mutta snorklaamaan en sinne menisi.

  2. Itse löhöilen koh makilla tällä hetkellä ja mielestäni tämä juuri täydellinen snorklaus kohde. Rannat matalia, vedet kristallin kirkkaat ja ihan kahlaus etäisyydellä riuttoja joissa on paljon katseltavaa elämää…

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi