Bangkokin bussiasemat

Bangkokin eteläinen bussiterminaali (Sai Tai Mai). Kuva: Settawat Udom / Shutterstock.com

Bangkokissa on kolme virallista bussiasemaa: Northern, Eastern ja Southern Bus Terminal. Lisäksi busseja lähtee Khao San Roadin reppureissukeskittymän läheltä.

Aiemmin minibusseja Bangkokin lähikohteisiin lähti myös ilmajunapysäkki BTS Victory Monumentin vieressä, mutta tämä epävirallinen bussiasema on viimein suljettu. Nykyisin myös minibussit lähtevät virallisilta bussiasemilta.

1. Pohjoiseen ja koilliseen (esimerkiksi Chiang Mai, Sukhothai ja Isaanin kohteet) matkaavat bussit lähtevät  Northern ja Northeastern Bus Terminalista, joka sijaitsee keskustan reunalla, muutaman kilometrin taksimatkan päässä ilmajunapysäkiltä BTS Mo Chit (kävelmään ei kannata ryhtyä).

2. Eastern Bus Terminal sijaitsee aivan keskustassa, BTS-asema Ekamain vieressä (siksipä bussiasemaakin kutstuaan Ekamaiksi). Täältä lähtevät bussit Pattayalle sekä Ko Sametin ja Ko Changin lähisatamiin.

3. Southern Bus Terminal sijaitsee kaukana keskustasta Chao Praya -joen toisella puolella Thonburissa. Ruuhkassa matka Sukhumvitilta voi kestää reilun tunnin ja Khao San Roadiltakin yli puoli tuntia. Busseja Phuketiin, Krabiin, Suratthaniin ja muualle Etelä-Thaimaahan.

4. Khao San Roadilta lähtee busseja ja minibusseja liki kaikkiin suosituimpiin turistikohteisiin. Hinnat ovat usein halvemmat kuin virallisissa busseissa, mutta haittapuoliin kuuluvat silloin tällöin busseissa tapahtuvat varkaudet. Eikä matkustusmukavuuskaan ole vanhentuneissa busseissa paras mahdollinen.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi