Chiang Mai – ostokset

Chiang Mailla on pitkät perinteet käsityökeskuksena, ja kaupunki onkin loistava paikka ostaa tuliaisia ja käsitöitä. Jo 1300-luvulla hallinnut kuningas Ku Na määräsi kaupungin ympärille perustettavaksi käsityökyliä, jokaiselle taidolle omansa. Iso osa Thaimaassa myytävistä käsitöistä tulee edelleen Chiang Main alueelta.

Kaupungista ja maaseudun rauhasta löytää myös huippuluokan spa-kylpylöitä.

Chiang Mai – torit ja markkinat

Ravintolan terassi Chiang Main iltamarkkinoilla. Kuva: 501room / Shutterstock.com

Night Bazaar
Miksi: Valtava yöbasaari on keskustan ostospaikoista kuuluisin. Markkinoiden sanotaan juurtavan juurensa jo eteläisen silkkitien ajoilta. Valtaosa tavarasta on Kiinassa tuotettua rihkamaa, mutta joukosta voi tehdä myös löytöjä.
Missä: Kauppaa käydään joka yö Chang Khlan -kadun ympäristössä.

Sunnuntain iltatori
Miksi: Yöbasaaria viehättävämmälla basaarilla myydään sunnuntai-iltaisin paikallisten suunnittelijoiden ja artesaanien kädentuotteita.
Missä: Ratchadamnoen-kadun varrella vanhan kaupungin muurien sisällä.

Lauantain iltatori
Miksi: Sunnuntaitorin suosion saattelemana kaupungin muurien edustalla on alettu pitää käsityötoria myös lauantai-iltaisin.
Missä: Wualai-kadulla.

Charoenrat Road
Miksi: Vanhoissa puutaloissa on tunnelmallisia galleriakauppoja, joissa myydään antiikkia, huiveja ja sisustustavaroita.
Missä: Ping-joen vieressä.

Chiang Main trendikatu

Nimmanhemin Road on Chiang Main shoppailukatu. Kuva: Blur Life 1975 / Shutterstock.com

Nimmanhemin Road
Miksi: Kaupungin trendikkäin katu ja sen poikkikadut ovat täynnä putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita.
Missä: Vanhan kaupungin länsipuolella.

Chiang Main paras kauppa

The House
Miksi: Kaupungin hauskimmasta kaupasta löytää vaatteita ja monenlaista kaunista sisustustavaraa.
Missä: Vanhassa kaupungissa Moon Muang Roadilla.

Kauppakeskus Maya

Maya-kauppakeskus. Chiang Mai, Thaimaa. Kuva: Blur Life 1975 / Shutterstock.com

Maya-ostoskeskus avattiin tammikuun lopussa 2014 Huay Kaew Roadin ja Super Highway Roadin risteykseen. Kauppakeskuksessa on kuusi kerrosta ja suuri parkkihalli. Sisältä löytyy Rimping-ruokakauppa, useita ravintoloita, trendikkäitä vaatekauppoja, kauneusliikkeitä, IT-tarvikkeita sekä elokuvateatteri. Rakennuksen ylimmästä kerroksesta avautuu näkymä Chiang Main kaupunkiin ja vuorille.

Sisälle astuessa voi ensimmäisessä kerroksessa usein nähdä muotiesityksiä ja muuta viihdettä. Muotivaatekauppoja ja erilaisia elektroniikkaliikkeitä löytyy toisesta ja kolmannesta kerroksesta. Neljäs kerros on kahviloiden ja ravintoloiden täyttämä.

Jos ketjuravintoloissa syöminen ei innosta niin kannattaa suunnata Mayan pohjakerrokseen. Sieltä löytyy useita pienempiä ruokakojuja, joissa saa mahan täyteen kohtuullisella hinnalla ja jälkiruoaksi voi läheisestä herkkupuodista ostaa vaikka muffinssin. Myös kasvissyöjille löytyy oma koju josta saa esimerkiksi kasviskevätkääryleitä.

Mayassa voi shoppailun lisäksi viettää aikaa viidennen kerroksen elokuvateatterissa ja pelihallissa tai vaikka katsellen värikästä vesisuihkulähdettä rakennuksen pihalla.

Thaihieronta ja kylpylät Chiang Maissa

Naisvankila ja Lila Thai Massage
Miksi: Chiang Main naisvankilan vankeja koulutetaan uuteen ammattiin – thaihierojiksi. Toimintaa voi tukea käymällä naisvankilassa opiskelijoiden hierottavana tai Lila Thai Massage -hierontapaikoissa, joissa ovat töissä vankilasta jo vapautuneet hierojat.
Missä: Vankilan hoitola sijaitsee Chiang Main vanhassakaupungissa (Rachvithi Road 100). Lila Thai Massage -hoitoloita on ympäri kaupunkia.

Four Seasons Spa
Miksi:  Four Seasonsin spassa kannattaa käydä jo oikeastaan sen takia, että samalla pääsee ihailemaan Pohjois-Thaimaan riisipeltojen keskelle rakennettua unelmaresorttia. Spa-rakennuskin muistuttaa pientä aasialaista maalaislinnaa. Suosituin hoito on thaimaalaista ja länsimaista hierontaa yhdistävä Samunprai. Hemmottelu alkaa ruusunlehtikylvyllä, jota seuraavat lihakset rentouttava painelu lämpimällä yrttityynyllä, thaimaalainen venyttelyhieronta ja lopuksi voimakas hieronta aromaattisilla öljyillä.
Missä: Four Seasons -hotellissa maaseudun rauhassa Mae Rim -laaksossa reilun puolen tunnin ajomatkan päässä keskustasta.

Baan Sabai Village
Miksi: Vehreässä puutarhassa sijaitseva luksuskylpylä on rauhan keidas. Ensiluokkaisia hierontoja.
Missä: Taksimatkan päässä keskustasta San Pee Sua Roadilla.

Sivun päivittämisessä on auttanut Emilia Flodström.

Chiang Mai | Tee ja näe | Hotellit | Syö ja juo

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi