Miten ja koska Thaimaan hotellit kannattaa varata?

Muti Maya Forest Pool Villa. Khao Yai, Thaimaa. Kuva: Tooykrub / Shutterstock.com

Moni varmasti miettii, kannattaako hotelli varata Thaimaassa netistä etukäteen? Ovatko Thaimaan hotellit ja majatalot edullisempia netistä vai suoraan hotellin tiskiltä varaamalla? Ja missä vaiheessa hotelli kannattaa varata: vasta viime hetkillä vai jo hyvissä ajoin ennen matkaa?

Varsinkin vilkkaimpina matkailukausina hotellit kannattaa varata etukäteen, mutta hiljaisempina aikoina vastaus riippuu omista mieltymyksistä. Osa tykkää metsästää majataloa vasta paikan päällä, kun toiset suosivat hotellin etukäteen varaamisen tuomaa vaivattomuutta.

Me täällä MinneThaimaassa-sivustolla tietenkin pidämme siitä, jos varaatte hotellin etukäteen, ja vieläpä sivuston oranssien linkkien kautta. MinneThaimassa-sivuston toiminta kun käytännössä rahoitetaan pienellä komissiolla, jonka saamme jokaisesta sivuston kautta varatusta hotellista. Se ei maksa sinulle käyttäjänä yhtään enempää, vaan on poissa hotellinvarauspalvelun omasta komissiosta.

Tällä tavoin pystymme täällä MinneThaimaassa-sivustolla tarjoamaan sinulle ja muille lukijoille laadukasta sisältöä ilmaiseksi.

Hotellivarauspalvelut vai hotellin varaaminen suoraan tiskiltä?

Thaimaan hotellit ovat yleensä edullisempia, jos ne varaa tiskin sijaan hotellinvarauspalvelun kautta. Poikkeuksen sääntöön voivat tehdä kaikkein edullisimmat majatalot, joiden hinnassa voi olla neuvotteluvaraa. Yleensä neuvotteluvaraa ei tosin ole, sillä hotellin tiskillä olevalla henkilöllä ei useinkaan ole oikeutta tehdä itsenäisiä päätöksiä, vaikka hotellissa olisikin hyvin tilaa. Monesti on käynyt niinkin, että hotellin henkilökunta on suositellut hotellinvarauspalvelun käyttämistä.

Hotellinvarauspalvelut ovat pystyneet neuvottelemaan edulliset hinnat, sillä suurin osa hotellien asiakkaista tulee niiden kautta. Varaus- ja vertailusivustot ovat hotelleille tärkeä markkinointikanava.

Hotellinvarauspalvelut ovat myös erittäin käteviä käyttää. Voit vertailla lukemattomien hotellin hintoja ja etsiä itsellesi mieluisinta sijaintia kartalla.

Thaimaan hotellien maksaminen luottokortilla

Hotellinvarauspalveluiden kautta varaamisessa on sekin hyvä puoli, että tällöin luottokortilla maksamisesta ei tule ylimääräisiä kuluja. Varsinkin monet Thaimaan majatalot lisäävät hintaan muutaman prosentin, jos hotellin haluaa maksaa tiskillä luottokortilla.

Isot hotellinvarauspalvelut pyörittävät satojen miljoonien eurojen liikevaihtoja ja ovat erittäin luotettavia.

Koska hotelli kannattaa varata?

Vilkkaimpien turistikausien ulkopuolella hotellin voi varata netistä vaikka samana päivänä. Joskus viime hetkillä varaaminen on myös edullisempaa kuin hyvissä ajoin. Sekin onnistuu, että kävelee katsomaan hotellia ja jos pitää näkemästään, varaa hotellin sitten netistä. Hotellivaraukset vahvistetaan yleensä saman tien.

Mutta jos matkustaa vuodenvaihteeseen sijoittuvan turistikauden aikana, hotellit kannattaa varata reilusti etukäteen: muuten kivoimmat ja hinta–laatusuhteeltaan parhaat hotellit voivat olla jo täynnä.

Onko hotelli täynnä vai ei?

Joskus voi käydä niin, että varauspalvelun kautta löytyy vapaa huone, vaikka hotellin vastaanotossa sanottaisiinkin, että hotelli on täynnä. Syynä on se, että hotellit varaavat tietyn määrän huoneita hotellinvarauspalveluiden välitettäväksi eivätkä ne voi itse enää myydä kyseisiä huoneita (jotta samaa huonetta ei myytäisi kahteen kertaan).

Vastaavasti voi käydä niinkin – etenkin pienempien hotellien kanssa – että varauspalvelun mukaan hotelli on täynnä (se on myynyt koko oman kiintiönsä), vaikka suoraan hotellista kysymällä huoneen vielä voisikin saada.

Netissä tehdyn hotellivarauksen peruminen

Jos matkasuunnitelmat muuttuvat, hotellivarauksen pystyy yleensä perumaan pientä peruutusmaksua vastaan. Mutta: varattaessa kannattaa tarkistaa, onko hotellilla oma peruutuskäytäntönsä.

Yhteistyössä Hotels.comin ja Booking.comin kanssa

MinneThaimaassa tekee hotellinvarauspalveluiden kanssa niin sanottua affiliate-yhteistyötä. Hotels.com ja Booking.com saavat varauksista hotelleilta komission, jonka ne jakavat MinneThaimaassa-sivuston kanssa, jos olet siirtynyt sivujemme kautta kyseiseen paveluun.

Ja kertauksena: sinä et maksa hotellin varaamisesta yhtään enempää, vaan tuet käytännössä ilmaiseksi pienen ja mukavan suomalaisen matkailusivuston toimintaa.

Vertaile Thaimaan hotellien hintoja Hotels.com tai Booking.com -sivustoilla.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi