Voiko nainen matkustaa yksin Thaimaassa?

Koh Phi Phi, Thaimaa. Kuva: Anna Issakova / Shutterstock.com

Kyllä. Todella moni nainen matkustaa Thaimaassa yksin ja omatoimisesti. Matkakohteena Thaimaa on turvallinen myös yksinäisille naisille – kunhan ei luota turvallisuuden tunteeseen liikaa, vaan pitää mielessä normaalin varovaisuuden.

Onko Thaimaa turvallinen matkakohde naiselle?

Thaimaa on sangen turvallinen maa – esimerkiksi ryöstöjä ja taskuvarkauksia on vähän verrattuna suureen matkailijamäärään. Mutta niitä tapahtuu, etenkin suuremmissa turistikohteissa.

Paikalliset miehet eivät tapaa änkeä puoliväkisin ulkomaalaisten naisten seuraan. Järki ja normaali varovaisuus kannattaa silti pitää mielessä: yksikseen ei kannata liikkua pimeän jälkeen hiljaisilla kulmilla kuten autiolla rannalla (niin kuin ei välttämättä Suomessakaan pimeällä puistossa).

Syrjäisemmillä seuduilla kannattaa myös pukeutua vähemmän paljastavasti – maaseudulla ei olla totuttu bikiniasuisiin naisiin, varsinkaan länsimaalaisiin, mikä saattaa rohkaista miehiä ikäviin tekoihin.

Turisteihin kohdistuneet väkivaltarikokset Thaimaassa

Eräs kohua herättänyt väkivallanteko tapahtui vuonna 2014 Ko Taolla, kun nuori brittipariskunta surmattiin yöllä rannalla.

Edellinen julkisuuteen noussut tapaus oli vuodelta 2012 Krabin Ao Nangista, jossa paikallinen turistiopas pahoinpiteli ja raiskasi lomalla olleen hollantilaisen valokuvamallin tämän 19-vuotissyntymäpäivänä. Vaikka uhri tunnisti epäillyn turvakameranauhoista, epäilty pääsi vapaaksi takuita vastaan.

Uhrin isä raivostui epäillyn vapauttamisesta ja julkaisi lokakuussa 2012 Youtubessa tapauksesta kertovan musiikkivideon Evil Man in Krabi, joka keräsi nopeasti puoli miljoonaa katselua. Laulullaan isä vaatii oikeutta tyttärelleen – thaimaalaiseen poliisilaitokseen kun ei voi yleensä luottaa.

Kannattaako Thaimaassa matkustaa yksin?

Yksin matkustamisessa on paljon etuja: Niin on vapaa päättämään itse menemisistään ja tekemisistään ja jos reissuväsymys iskee, voi hetken keskittyä aivan omiin juttuihinsa, vaikka kirjan lukemiseen, tarvitsematta miettiä, miten kaveri siihen suhtautuu.

Yksin matkustaessa myös tutustuu helpommin uusiin ihmisiin, kun ei voi aina kääntyä tutun keskustelukumppanin puoleen.

Hyvä tapa tustutua uusiin ihmisiin on osallistua retkille (esimerkiksi viidakkoon tai snorklaamaan) tai kokeilla uutta harrastusta, kuten kalliokiipeilyä tai sukeltamista.

Lue lisää Thaimaan parhaista kohteista yksin matkustavalle.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi