Mitä kannattaa pakata Thaimaahan?

Mitkä ovat parhaat jalkineet Thaimaan-lomalle? Tarvitaanko Thaimaassa pitkähihaista paitaa? Entä sopivatko suomalaiset sähkölaitteet Thaimaan pistokkeisiin?

Parhaat matkatavarat Thaimaahan

Thaimaasta löytää edullisesti kaiken tarvittavan lääkkeitä ja elektroniikkalaitteiden latureita myöten, joten matkatavaroiden pakkaamisesta on turha stressata. Vaikka jotain unohtuisikin kotiin, sen löytää taatusti Thaimaasta. Vain passi on välttämätön. Muutama vinkki pakkaamiseen on kuitenkin paikallaan.

Löytääkö Thaimaasta oikean kokoisia vaatteita?

Pakkaa mukaan mahdollisimman vähän tavaraa, jotta laukkuihin jää tilaa Thaimaasta shoppailluille edullisille vaatteille ja tuliaisille. Samalla matkan tekeminen helpottuu, kun kapsäkit ovat pienet – varsinkin, jos aiot saarihypellä tai liikkua muuten useiden paikkojen välillä.

Vaatteiden osalta kannattaa tosin huomioida, että varsinkin pitempien ja kookkaampien naisten voi olla vaikea löytää Thaimaasta sopivan kokoisia vaatteita. Kuten matkabloggari Arna Grym kirjoitti Facebook-sivuillamme: ”Jos sattuu olemaan 178 cm pitkä nainen, suosittelen ottamaan mukaan ainakin jonkin verran vaatteita. Nimim. Kokemusta on.”

Suojaa laukut lukoilla

Pakkaa mukaan pari pikkulukkoa, joilla voit lukita matkalaukut sekä lentojen ajaksi että hotellihuoneessa.

Tarvitseeko Thaimaassa lämpimiä vaatteita?

Varaa mukaan ainakin yksi lämmin paita: viileää voi olla lentokoneessa sekä thaimaalaisissa busseissa, joiden ilmastointi hätyyttelee usein arktisia olosuhteita.

Lämmin paita, takista nyt puhumattakaan, on tietysti mukava myös kotimaahan ”lempeään” ilmastoon palatessa.

Ota mukaan ylimääräinen matkapuhelin

thaimaa sim-kortti kauppa
Thaimaalaisen kännykkäliittymän voi hankkia jo lentokentältä. Kuva: Chalermpon Poungpeth / Shutterstock.com

Jos kotoa löytyy ylimääräinen matkapuhelin, ota se mukaan. Siihen kannattaa hankkia paikan päältä thaimaalainen sim-kortti, johon voi ladata edullista mobiilidataa. Puhelimen laturi kannattaa pakata mukaan Suomesta: Thaimaassa on kyllä paljon myynnissä edullisia piraattilatureita, mutta niiden turvallisuuden kanssa on niin ja näin.

Matkabloggari Anna Koskela kirjoitti kokemuksistaan Facebook-sivuillamme: ”Jos haluaa hajoittaa kännykän ja polttaa talon, niin siitä vaan euron latureita ostelemaan. Oiva lahja anopillekin. Eli EI todellakaan kannata!”

Älä unohda taskulamppua

Pieni taskulamppu on kätevä olla mukana. Pienillä saarilla polut voivat olla pimeät, jolloin taskulamppu tulee tarpeeseen.

Parhaat kengät Thaimaahan

thaimaa sandaalit
Thaimaassa parhaat jalkineet ovat yksinkertaiset varvassandaalit. Kuva: Phol_66 / Shutterstock.com

Parhaat jalkineet ovat varvassandaalit, jotka saa helposti jalkaan ja jalasta pois – Thaimaassa joutuu tavan takaa riisumaan kengät temppelivierailuilla ja pikkukaupoissa käydessäkin.

Retkiä ja pieniä tai pitempiäkin patikointeja varten mukaan kannattaa varata myös lenkkarit. Varsinaisilla vaelluskengillä on harvoin käyttöä edes Thaimaan vaelluksilla.

Suurijalkaisten voi olla vaikea löytää Thaimaasta sopivan kokoisia kenkiä Bangkokin ulkopuolelta.

Paljonko aurinkorasva maksaa Thaimaassa?

Aurinkorasvat eivät olet Thaimaassa Suomea halvempia, joten ne voi ottaa mukaan jo kotimaasta. Suosi vahvaa suojakerrointa – trooppinen aurinko on polttava.

Pieneen tilaan menevä matkapyyhe on kätevä. Vedenpitäville kasseille on käyttöä veneretkillä, mutta ne voi ostaa edullisesti Thaimaasta.

Tarvitseeko Thaimaassa hyttysverkkoa?

Hyttysverkkoa harvoin tarvitsee, joten sen voi suosiolla unohtaa.

Lääkkeet Thaimaassa

Lääkkeet saa Thaimaasta Suomea edullisemmin. Joten matka-apteekki kannattaa hankkia vasta paikan päältä. Reseptiä ei tarvita. Thaimaassa myytävät lääkkeet ovat yleensä aitoja, mutta kaikkein epäilyttävimmän näköiset apteekit kannattaa jättää omaan arvoonsa.

Tärkeimmät lääkkeet kannattaa kuitenkin ottaa mukaan – ja kantaa käsimatkatavaroissa siltä varalta, että matkalaukku jäisi lennolta.

Tarvitseeko Thaimaahan adapteria?

thaimaa pistorasia
Thaimaalainen pistorasia, johon sopii myös suomalainen sähköpistoke. Kuva: Punyhong / Shutterstock.com

Adapteria ei tarvita sähkölaitteisiin: suomalaiset töpselit sopivat (lähes aina) thaimaalaisiin pistorasioihin.

Älä unohda matkavakuutusta!

thaimaa liikenne onnettomuus
Skootteri kolarin jälkeen. Miten mahtoi käydä kuskille? Kuva: Kaentian Street / Shutterstock.com

Thaimaassa tapahtuu sekä liikenneonnettomuuksia että sairaskohtauksia, ja sairaalakeikasta voi tulla kova lasku, jos ei ole vakuutusta. Tarkista vakuutusehdot: monet tavalliset matkavakuutukset eivät kata vaaralliseksi luokiteltua harrastustoimintaa, kuten sukeltamista.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Thaimaan matkaopaskirjat

Ota mukaan hyvä matkaopaskirja. MinneThaimaassa sivuston Kapteeni suosittelee kirjaa Tripsteri Thaimaa. Jos pidät sivuistamme, pidät varmasti Kapteenin kirjoittamasta kirjastakin! Kohdetiedon lisäksi opas sisältää paljon hauskoja tarinoita ja mielenkiintoista taustatietoa Thaimaasta – myös sellaista, jota et löydä edes tältä sivustolta.

Lue lisää Thaimaan parhaista matkakohteista.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi