Valuutanvaihto Thaimaassa

Kannattaako rahaa vaihtaa Thaimaassa vai nostaa suoraan bahteja automaatista luottokortilla?

Thaimaan pankkiautomaatit

Pankkiautomaatteja Phuketin lentokentällä. Kuva: Sorbis / Shutterstock.com

Automaatista nostaminen on kätevää, mutta tulee kalliiksi: automaatit veloittavat nostosta 150 bahtia, lähes neljä euroa, ja päälle tulee vielä suomalaisen pankin oma palvelumaksu ja mahdollisesti huonohko vaihtokurssi. Paremman kurssin saa yleensä paikan päällä rahanvaihtokojusta vaihtamalla.

Pankkiautomaatteja on helppo käyttää; ohjeet ovat englanniksi. Automaatit toimivat muuten samoin kuin Suomessa, mutta rahat tulevat ennen kortin saamista takaisin. Kannattaa siis olla tarkkana, ettei unohda korttia koneeseen.

Luottokortilla maksaminen Thaimaassa

Isoimmat ostokset maksaa kätevimmin suoraan luottokortilla. Lue lisää luottokortilla maksamisesta Thaimaassa.

Käteinen raha Thaimaassa

Thaimaan valuutta on baht. Kuva: PeJo / Shutterstock.com

Thaimaan seteleistä on hyvä tietää muutama seikka. Pienin seteli 20 bahtia eli nykyisellä kurssilla noin 50 eurosenttiä. Suurin seteli on 1000 bahtia eli noin 25 euroa.

Mukanaan kannattaa aina pitää pikkurahaa, sillä harvalla taksilla tai katukeittiöllä on antaa takaisin tuhannen bahtin setelistä. Isot setelit kannattaa rikkoa pikkuostoksilla 7/11-kioskeissa, joita löytyy joka nurkalta.

Thaimaan seteleihin kannattaa suhtautua kunnioittavasti, sillä niistä jokaisessa on kuninkaan kuva – ja kuninkaan loukkaaminen on Thaimaassa lailla kiellettyä. Aiemmin saattoi saada sakot setelin päälle astumisesta. Seteleitä ei sovi edelleenkään rytätä.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi