Thaimaan koronarajoitukset – Thaimaahan matkustaminen talvella ja keväällä 2023

Ai kamala, kun on ikävä Thaimaahan! Kuva Phuketin Kamala Beachilta. Heinäkuussa 2022 Thaimaan-matkailu palasi ennalleen. Kuva: Denis Costille / Shutterstock.com

Thaimaahan voi vihdoin taas matkustaa yhtä vaivattomasti kuin ennen korona-aikaa. Talvella 2023 ei enää vaadita edes rokotustodistusta tai koronatestiä ennen lentoa. Toistamme: mitään koronaan liittyviä maahantulorajoituksia ei enää ole.

Thaimaassa säädösten purkamisesta käytetään englanniksi termiä ”fully-reopen-to-tourism policy” eli Täysin-Avoinna-Turismille-käytäntö.

Tammikuussa 2023 Thaimaassa on ollut puhetta säädösten kiristämisestä – uusien kiinalaisten varianttien pelossa – mutta siitä on luovuttu. Eli Thaimaahan voi vihdoin matkustaa kuin koronaa ei olisi koskaan ollutkaan.

Eli ei muuta kuin iloisesti matkalle Thaimaahan!

Korona-aikana Thaimaassa pidettiin yllä tiukkaa maskikuria, mutta siitäkin ollaan luovuttu. Monet thaimaalaiset saattavat maskeja kuitenkin edelleen käyttää julkisissa tiloissa.

Tämä teksti on päivitetty 9.1.2023.

HUOM! ALLA OLEVA TEKSTI ON AJALTA ENNEN SÄÄDÖSTEN PURKAMISTA JA SITEN VANHENTUNUTTA TIETOA.

Thaimaan vanhat matkustusrajoitukset

Thaimaan matkustusrajoitukset muuttuvat koko ajan helpommiksi. Toukokuun 2022 alusta Thaimaahan päästäkseen on tarvinnut enää rokotus- ja vakuutustodistukset, jotka on täytetty netissä Thailand Travel Passiin. Muita vaatimuksia ei rokotetuilta enää ole.

Eli jos ottanut täyden sarjan rokotuksia Thaimaahan päästäkseen ei tarvitse enää tehdä koronatestejä ennen lähtöä eikä paikan päällä. Enää ei tarvitse myöskään jäädä yhdeksikään yöksi karanteeniin.

Sen kun vain täyttää Thailand Travel Passin ja matkustaa Thaimaahan. Simppeliä! Muutkin Aasian kohteet ovat luopuneet matkustusrajoitteista. Eli Thaimaan-matkaan voi yhdistää käynnin vaikkapa Laosissa, Kambodžassa, Vietnamissa tai Singaporessa.

Thaimaan nopean avautumisen myötä alla olevat tiedot ovat pääosin vanhentuneet, mutta löydät niistä apua Travel Passin täyttämiseen, jos sen kanssa tulee eteen vaikeuksia.

Mikä on Thailand Travel Pass?

Thaimaan matkustusrajoituksia avattiin marraskuun 2021 alussa. Kun aiemmin pääsi ilman karanteenia vain Phuketiin, Samuille ja muutamaan muuhun kohteeseen sandbox-ohjelman kautta, nyt pääsee matkustamaan ympäri maata.

Aivan vapaasti ei pääse edelleenkään matkustamaan. Tällä hetkellä Thaimaahan-matkustavan pitää täyttää seuraavat ehdot:

 • Thaimaahan pääsee ilman karanteenia 63 maasta. Suomi on näiden maiden joukossa.
 • Kaikilla yli 12-vuotiailla pitää olla täysi koronarokotesarja ja viimeinen rokotus otettuna vähintään 14 päivää ennen lähtöä.
 • Yhden yön varaaminen etukäteen hyväksytystä karaneenihotellista. Hotellissa ollaan siihen asti, kunnes on saatu negatiivinen tulos ensimmäisestä Thaimaahan saavuttaessa otetusta koronatestistä. Matkalaiset saavat Thaimaahan saapuessaan pikakoronatestin, jolla he testaavat itsensä uudestaan myös viidentenä matkapäivänä.
 • Pitää olla matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset koronahoidot Thaimaassa 20 000 dollariin (USD) asti.
 • Internetissä pitää täyttää ja hakea Thailand Pass vähintään seitsemän päivää ennen matkaa. Täältä löydät apua Thailand Pass -hakemuksen täyttämiseen.
 • Ennen matkaa pitää viettää vähintään 21 päivää maassa tai maissa, jotka ovat sallittujen maiden listalla. Kotimaassaan ei siis tarvitse pysytellä ennen matkaa, kunhan matkakohde on sekin sallittujen maiden listalla.
 • Negatiivinen RT-PCR-koronatesti enintään 72 tuntia ennen matkaanlähtöä. Kaikki Suomessa tehtävät PCR-testit ovat RT-PCR-testejä. Tästä on nyt luovuttu huhtikuusta 2022 alkaen.
 • Maahan saavuttaessa pyydetään lataamaan paikallinen koronasovellus MorChana.

Alta löytyy täsmennyksiä Thaimaan koronasääntöihin.

Heti aluksi pieni varoituksen sana.

Koronatesti Thaimaassa – jännä paikka

Thaimaan päässä otetaan kaksi koronatestiä. Ensimmäinen joko lentokentällä tai hotellissa ja toinen viiden päivän päästä. Ensimmäinen testi on varattava ja maksettava etukäteen. Sen voi varata joko hotellin kautta (ks. alla) tai sivustolta Thailand PSAS, jos saapuu Phuketin kentälle.

Toinen testi otetaan itse omatoimipakkauksella, jonka saa mukaansa ensimmäisen testin yhteydessä. Se tehdään itse ja tulos laitetaan MorChana-Appiin.

Jos jomman kumman testin tulos on positiivinen, joutuu eristyksiin. Se on tietysti ymmärrettävää.

Ongelmat alkavat siinä vaiheessa, jos jollakulla lentokoneessa vieressä istuneista todetaan korona. Silloin joutuu itsekin altistuneena karanteeniin, vaikka olisi oireeton ja oma testi negatiivinen. Eristyksen kustannukset tulevat todennäköisesti itselle maksettaviksi, sillä vakuutusyhtiö tuskin maksaa terveen ihmisen karanteenia.

Erityisen ikävää tämä saattaa olla perheille, jos osa perheestä todetaan altistuneeksi ja osa ei.

Vaihtoehtona saattaa olla karanteenin ohella myös kotiin lentäminen, niin on toimittu etenkin Phuketin Sandbox-ohjelman yhteydessä. Nykykäytännöistä ei ole vielä varmuutta.

Tämä riski kannattaa ottaa huomioon Thaimaahan matkustaessa. Riski on kuitenkin pieni – toistaiseksi Thaimaahan saapuneita turisteista alle yhdellä prosentilla on todettu koronatartunta maahan saavuttaessa.

Thailand Pass – näin se haetaan

Tällaisten maisemien takia kannattaa vähän vaivaa nähdäkin. Kuvassa Katahong Golf Resort Khao Lakin lähellä. Kuva: Juha-Matti Vuorinen

Thailand Pass haetaan täältä.

Valitse kohta ”Non-Thai Nationals” ja sen jälkeen Test and Go. Seuravaassa ikkunassa klikkaa rasti ruutuun ja hyväksy. Sitten päästäänkin jo täyttelemään hakemusta (englanniksi).

Hakemuksen käsittelyajaksi on ilmoitettu 5–7 päivää, vaikka tuloksen saakin useasti hyvinkin nopeasti.

Thailand Pass -hakemusta tehdessä tarvitsee täyttää seuraavat tiedot:

 • Passin tiedot ja kuvat passin etusivusta (voi ottaa vaikka kännykällä)
 • Rokotustodistus
 • Todistus matkavakuutuksen kattavuudesta
 • Yhden yön hotellivaraus
 • Lentovaraus

Rokotustodistuksen kanssa on ollut se pieni ongelma, että sivustolla pyydetään täyttämään päivämäärä myös ensimmäiselle rokotukselle, kun suomalainen koronatietopalvelu näyttää vain jälkimmäisen rokotuksen päivän ja koodin. Ratkaisu siihen ja muihin ongelmiin löytyy sivulta näin täytät Thailand Travel Passin.

Yhden yön karanteenihotellin varaaminen

Eikös kuulostakin jotenkin romanttiselta: yhden yön karanteeni?

Myös rokotetut joutuvat varaamaan yhden yön karanteenihotellista, jossa odotellaan Thaimaahan saavuttaessa otetun koronatestin tulosta. Joissain kohteissa testi otetaan jo lentokentällä, toisissa vasta hotellilla.

Karanteenihotellin tulee olla Thaimaan valtion hyväksymä. Käytössä on useita termejä, mikä voi tuntua sekavalta. AQ Hoteleilla (Alternative Quarantine Hotel) tarkoitettiin hotelleja, jossa oltiin pitkä 10–14 päivän karanteeni. Lyhyttä yhden yön karanteenia varten on alettu rekisteröidä SHA Plus -hotelleja.

SHA Plus tarkoittaa, että hotellin henkilökunnasta suurin osa on rokotettuja ja koronaturvallisuus on muutenkin huomioitu. Saman termin voi nähdä myös osassa ravintoloita.

Test and Go -hotelleilla tarkoitetaan hotelleja, jotka myyvät yhden päivän karanteenipakettia, joka sisältää koronatestin ja lentokenttäkuljetuksen hotellille.

Tällä hetkellä Test and Go -paketteja löytyy parhaiten varaussivustolta Agoda, joka on muutenkin parhaimmillaan Thaimaasta hotelleja varatessa (Agoda perustettiin aivan alun perin Thaimaassa, josta se levisi kansainväliseksi varaussivustoksi). Sopivien huonepakettien kohdalla lukee Quarantine Package.

Yhden yön karanteenipakettia myy esimerkiksi Bangkokin lentokentän vieressä sijaitseva Siam Mandarina Hotel. Karanteenipakettien hinnat ovat selvästi tavallista hotelliyötä kalliimmat, koska ne sisältävät koronatestin.

Test and Go -hotelleja on parhaiten Bangkokissa (sekä lentokentän lähellä että keskustassa), mutta muut kohteet seuraavat varmasti perässä. Jos lennät Krabille tai Phuketiin, koronatestin voi varata etukäteen jo yllä mainitulta sivustolta Thailand PSAS.

Booking.com -varauspalvelusta en ole vielä toistaiseksi valmiita paketteja löytänyt. Eivätköhän ne sinnekin pian tule.

Valmiita paketteja välittää myös tämä sivusto. Ongelmana on, että sen kautta hotellit on pitänyt varata lähettämällä suoraan hotelliin maksua varten kuvan luottokortista. Se ei välttämättä ole Thaimaassa – tai muuallakaan – kovin turvallista. Kopiointi on helppoa.

Thaimaassa tehtävä koronatesti tulee yleensä jo kuuden tunnin sisällä, sillä se on testikumppaneille annettu aikaraja. Eli jos saapuu Thaimaahan aamulla ja saa testituloksen jo iltapäivällä, yöpyminen hotellissa voi tuntua turhalta. Sitä ei ole pakko käyttää, tosin rahojaan saa tuskin takaisin.

Matkailija on vapaa menemään heti negatiivisen testituloksen saatuaan.

Vaan eikös nyt yksi päivä ole ihan ok toipua lennon rasituksista paikoillaan hotellissa?

Tämän ensimmäisen yön jälkeen on vapaa tekemään, mitä huvittaa ja menemään, minne huvittaa. Vuokraamaan vaikka huvilan Phuketista Mandala Travelin Mika Itävaaran avulla ([email protected]).

Matkavakuutus COVID-19 varalta

Matkavakuutuksen pitää kattaa koronaviruksesta johtuvan sairauden hoidosta koituvat kustannukset ainakin 20 000 dollariin asti (1.3.2022 jälkeen – sitä ennen summa on 50 000 USD). Tästä pitää saada erikseen todistus vakuutusyhtiöltä.

Summan sijaan voi olla myös merkintä ”unlimited”. Varminta kuitenkin on, että summakin näkyy tai molemmat eli sekä unlimited että 20 000 USD.

Sekin tulee myös näkyä, että vakuutuksen alueena on ”worldwide including Thailand”. Huomioi myös, että vakuutustodistuksessa pitää olla erikseen maininta, että kattaa nimenomaan myös Covid-19-hoidot. Eli se ei riitä, että lukee ”vakuutus korvaa kaiken”.

Jos haluaa pelata Covid-19-vakuutuksen kanssa varman päälle, sen voi hankkia myös suoraan thaimaalaiselta vakuutusyhtiöltä netistä. Esimerkiksi Luma Insurance myy Covid-19-vakuutusta. Vahvistuksen vakuutuksesta saa yleensä muutamassa minuutissa.

RT-PCR-koronatesti Thaimaahan

Testi pitää ottaa enintään 72 tuntia ennen matkaan lähtöä (lennon alkamista). Aika lasketaan testin ottamisesta eikä esimerkiksi tulosten saamisesta.

Jos haluaa pelata varman päälle, voi laskea aikataulun niin, että testi on otettu 72 tuntia ennen Thaimaahan saapumista. Jotkut lentoyhtiöt ovat pandemian aikana tulkinneet sääntöjä välillä niin, että määräaika koskeekin määränpäähän saapumista, ei matkaan lähtemistä.

Lue täältä, mistä löytää Suomen edullisimman koronatestin.

Tarvitseeko Thaimaahan viisumia?

Viime vuoden puolella Thaimaahan vaadittiin korona-aikana viisumin hankkimista, mutta enää viisumia ei tarvita. Eli suomalaiset pääsevät Thaimaahan taas vanhaan tuttuun tapaan ilman viisumia 30 päivän matkalle. Ilman viisumia matkustavilla pitää olla valmiina lentolippu pois Thaimaasta sallitun 30 päivän sisällä.

Jos hankkii viisumin, maassa saa olla pitempään.

Pääsevätkö alle 12-vuotiaat Thaimaahan?

Alle 12-vuotiailta ei vaadita rokotuksia. Heidän pitää kuitenkin tehdä koronatestit kuten kaikkien muidenkin.

Pääseekö Thaimaahan ilman rokotuksia?

Kyllä, Thaimaahan pääsevät myös rokottamattomat, mutta heidän pitää viettää 10 päivän karanteeni Thaimaan hallituksen hyväksymässä karanteenihotellissa. Karanteenin aikana matkailijoita testataan koronan varalta.

Sama sääntö koskee niitä, jotka ovat saaneet vasta ensimmäisen rokotuksen kahdesta.

Thaimaan-lentoliput korona-aikaan

Thaimaahan päästäkseen pitää olla meno–paluulentoliput hankittuna. Finnair lentää koronatalvena Bangkokiin ja Phuketiin. Hyvä vaihtoehto on Qatar Airways, joka lentää Helsingistä Bangkokiin yhdellä vaihdolla.

Vaihdolla voi lentää myös sellaisten maiden kautta, jotka eivät ole sallittujen maiden listalla. Tällöin vaihtoaika ei saa kuitenkaan olla yli 12 tuntia, eikä lentokentällä saa käydä passintarkastuksen toisella puolen.

Kannattaa huomioida, että Test & Go -ohjelmalla saapujat eivät saa vaihtaa kansainväliseltä lennolta kotimaanlennolle ennen negatiivisen tuloksen saamista Thaimaassa.

Maskin käyttäminen Thaimaassa

Kannattaa varautua siihen, että Thaimaassa pitää käyttää paljon maskia. Maskia täytyy pitää julkisissa tiloissa, liikennevälineissä ja ulkona liikkuessa. Maskia pitää käyttää jopa yksityisautossa, jos autossa on useampi kuin yksi henkilö.

Muutamia poikkeuksia on. Uima-altaalla ja rannalla aurinkoa ottaessa maskia ei edellytetä. Lenkkeillä saa ilman maskia. Ja tietysti syödä ravintoloissa.

Laita hyvä kiertämään

Jos tästä sivusta oli sinulle apua, voit laittaa hyvän kiertämään ja tukea sivuston tekemistä hankkimalla MinneThaimaassa-sivuston perustajan kirjoittaman matkaopaskirjan Tripsteri Thaimaa.

Arvostamme myös kovasti, jos jaat tätä artikkelia aiheesta kiinnostuneille.

Mikä ihmeen Sandbox-ohjelma?

Tämä ei enää koske Suomesta matkustavia. Thaimaan-matkailua alettiin heinäkuussa 2021 avata Phuketin Sandbox-ohjelmalla. Phuketista tehtiin saari, johon pääsi ilman karanteenia. Ohjelmaa laajennettiin koskemaan myös Koh Samuita ja muutamaa muuta kohdetta.

Idea on, että matkailijat viettävät ensin 7 päivää Sandbox-kohteessa, minkä jälkeen he voivat matkustaa vapaasti muuallekin.

Sandbox-ohjelma on edelleen toiminnassa ja koskee niitä maita, joista ei vielä muuten pääsee Thaimaahan ilman karanteenia. Sandbox-kohteisiinkin matkustavilta vaaditaan täysi rokotussarja – eli tästä ei ole iloa niille matkustajille, jotka eivät halua tai voi rokotuksia ottaa.

Sandboxin piiriin kuuluvat esimerkiksi Bangkok, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Prachuap Khiri Khan (Hua Hin), Rayong ja Suratthani (saaret Samui, Tao ja Phangan).

Tarkista säädökset vielä kerran

Säädökset kannattaa tarkistaa vielä uudelleen Thaimaan suurlähetystön sivuilta.

Kannattaako Thaimaahan matkustaa korona-aikana?

Kyllä kannattaa. Monella tapaa Thaimaa on nyt parhaimmillaan. Luonto on saanut toipua, kun matkailijoita ei ole ollut ja hotellit tarjoavat hyviä tarjouksia.

Autioita hiekkarantoja löytyy aivan kaikkialta. Phuketinkin rannat ovat kuin maailman aamuna. Hotellit, ravintolat ja sukelluskeskukset ovat auki, eikä ruuhkista ole haittaa. Sairaalat ovat hyvätasoisia.

Ja samalla tulee edes pienellä omalla panoksellaan auttaneeksi Thaimaan vaikeuksissa olevaa matkailuelinkeinoa.

Minne Thaimaassa kannattaa matkustaa korona-aikana?

Thaimaassa on nyt hyvä aika matkustaa oikeastaan minne vain. Lue tämän oppaan pääsivulta, mitkä ovat Thaimaan parhaat kohteet erilaisille matkailijoille.

Hyvä idea on tukea Thaimaan-matkailun ohella Thaimaan suomalaisia yrittäjiä. Myös he ovat ottaneet kovaa iskua koronarajoituksista. Koh Taolla toimii legendaarinen Koh Tao Divers ja Khanomissa tyylikäs Aava Resort.

Koh Phi Phillä Tero Kempas pyörittää erinomaista Adventure Club -sukelluskeskusta ja Krabiltakin löytyy suomalainen sukelluskeskus Fast Manta.

Huonoja vaihtoehtoja eivät varmasti ole myöskään suuret saaret Phuket ja Koh Samui, joiden hienoista hotelleista saisi varsinkin alkuvaiheessa varmasti hyviä tarjouksia ja itse saaretkin olisivat varmasti rauhaisampia kuin pitkiin aikoihin.

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

 • AVAINSANAT

44 KOMMENTIT

 1. Kiitos kattavasta tietopaketista!

  En tajua tätä yhden yön varaamista, miten se käytännössä toimii/varataan? Lähes kaikki hotellit ovat jo SHA Plus -hotelleja eli 70% työntekijöistä on jo rokotettu, mutta mistä saa varattua Bangkokiin hotellin, joka sisältää kuljetuksen ja testit ja sen vuorokauden eristyksen tulosta odotellessa. En suoraan sanoen löydä yhtän pakettia mistään hotellista. Mielellän 5 tähden hotelli?

  Vai varataanko hotelli ja sitten erikseen kuljetus ja testi, ja jos näin mistä testi varataan hotellista vai sairaalasta vai miten?

  • Hyvä kysymys, Marko! Kun on löytänyt varauspalvelusta mieleisensä hotellin, voi tehdä varauksen ja viestiä sen jälkeen varauspalvelun kautta hotelliin ja kysyä, kuuluuko hintaan kuljetus ja testi vai pitääkö niistä maksaa erikseen. Bookingin varaukset voi perua helposti, eli jos tulee isot lisämaksut, niin varauksen voi aina perua. Tai voihan hotelliin laittaa myös suoraan mailia ennen varaamista. Hotellit vastaavat kyllä nopeasti, sillä ne kaipaavat kipeästi asiakkaita.

 2. Moi
  Kaikki puhuu viisumin hankkimisesta, mutta tässä kirjoituksessa lukee ettei lyhytaikaisilla matkoilla tarvitse viisumia?

  Eli tarvitaanko se vai ei?

  Tarvitseeko Thaimaahan viisumia?

  Viime vuoden puolella Thaimaahan vaadittiin korona-aikana viisumin hankkimista, mutta enää suomalaiset eivät viisumia tarvitse. Thaimaahan pääsee vanhaan tuttuun tapaan ilman viisumia 30 päivän matkalle.

  • Thaimaa poisti 1.10.2021 viisumipakon niiltä mailta, joilta ei ole ennen koronaa vaadittu viisumia. Eli suomalaiset pääsevät Thaimaahan taas ilman viisumia.

 3. https://asq.in.th/bangkok-test-and-go-hotels
  Tuolta löytyy test and go hotelleja. Voi lähettää pyynnön hotelliin, jonka jälkeen he vastaavat ja kertovat mitä asiakirjoja heille pitää lähettää. Kun varaus on maksettu hotelli lähettää todistuksen joka pitää liittää Thailand pass hakemukseen. Nämä varaukset sisältävät korona testin ja kuljetuksen hotelliin.

   • Joo se oli hieman erikoista. Piti ottaa kuva kortin molemmista puolista ja täyttää kaavake mikä vahvistaa maksun. Se oli ainut huono puoli tässä varaus tavassa. Veloittivat kortilta kyllä ihan oikean summan. Hotellilta tuli hyvät ohjeet mitä kaavakkeita tarvitsevat. Nyt on jo hyväksytty Thailand pass QR koodi.

 4. Koronan sairastaneella testi näkyy positiivisena 2-3 kuukautta parantumisen jälkeen eli testiin ei kannata mennä. Olen saanut kaksi roketetta ja minulla on myös todistus sairastetusta taudista. Onko matkustaminen Thaimaahan tällöin kuitenkin estetty vai pitääkö ottaa joku toisenlainen testi?

  • Minulla ei ole tietoa, kuinka pitkään sairastettu korona näkyy testeissä. Voit kuitenkin testata sitä itse ostamalla Lidlistä edullisen kotitestin, jotka ovat ainakin Helsingin Sanomien artikkelin mukaan hyvinkin luotettavia. 5 testin paketti maksoi 25 euroa kun viimeksi katsoin, eli yhden testin hinnaksi tulee 5 euroa. Helppo tapa testata, näytkö edelleen positiivisena vai et. Jos et näy, niin voit varmaan alkaa suunnitella Thaimaan-matkaa. Ei tuo tietysti pässinvarma metodi ole, mutta antanee hyvää osviittaa. Tai sitten odotat muutaman kuukauden – tai matkustat jonnekin toisaalle, vaikkapa Meksikoon, jonne ei testejä vaadita.

 5. Pitääkö lentää Suomesta suoraan Thaimaahan vai voiko lentää esim Istanbulin kautta Turkish Airlinesilla. Turkki ei näytä olevan sallittujen maiden joukossa, mutta entä jos vain vaihtaa konetta siellä muutaman tunnin pysähdyksellä?

  • Hyvä kysymys Ruuneperi! Voit lentää Turkin kautta, kunhan transit-aika ei ole yli 12 tuntia etkä käy lentokentällä passintarkastuksen toisella puolen. Tässä vielä sama Travel Passin viralliselta sivustolta: ”Yes. However, your transit in a non-listed country / territory must not exceed the duration of 12 hours and you must not pass immigration control; otherwise you will not be eligible for the Exemption from Quarantine scheme.”

 6. Hei,
  Olen löytänyt paljon ristiriitaista tietoa. Onko siis testaus mahdollista muualla muin Phuketissa?
  Jutun linkissä (Thailans PSAS) pääsisi varaamaan ainoastaan testauksen Phuketin kentällä..
  Tiedätkö onko tämä hotellilta saatava SHABA koodi sama kuin SHA plus certificate code?
  Kiitos erittäin kattavasta infopaketista! Tästä oli paljon apua!

  • Ristiriitaista tieto on valitettavasti paljon. Kuten tuolla PSAS-sivulla. Otsikon mukaan testi onnistuisi myös Krabiin-matkaaville, mutta ilmeisesti testi tehdään kuitenkin Phuketin kentällä. Jos haluaa Krabille, kannattaa siis lentää Phuketiin ja viettää siellä lentokentän lähellä hotellissa pakollinen yö. Periaatteessa Phuketin kentältä voi toki jatkaa matkaa suoraankin Krabiin – mutta aikataulu menee tiukaksi. Google Maps antaa ajoajaksi reilut kaksi tuntia Phuketin lentokentän ja Krabin Ao Nangin välille, kun sääntöjen sallima yläraja on kahden tunnin automatka.

  • Jos haluat pelata varman päälle varaa ”test and go” hotelli. Löytyy aiemmasta postaamastani linkistä. Jos kuitenkin varaat SHA+ hotellin joudut myös maksamaan etukäteen korona testin ja kuljetuksen. Testin sekä kuljetuksen kuitit pitää myös liittää jotenkin samaan JPEG kuvaan hotelli varauksen kanssa TP:tä varten. (Thailand pass) Pitää löytyä teksti PAID että automatiikka hyväksyy sen. Tosin nyt jotkut SHA+ hotellit myyvät omilla sivuillaan myös test and go paketteja jollain saat Shaba todistuksen joka sisältää kaikki edellä mainitut.

 7. Onko varma tieto, että matkavakuutuksessa pitää erikseen lukea, että korvaa juuri koronaan liittyvät sairastamiset? Vai onko tämä vain sivuston keino myydä yhteistyöfirman vakuutusta?
  Foorumeilla puhutaan ”unlimited health insurancen” olevan riittävä

  • Thaiembassy.com sivustolla sanotaan: ”Your COVID 19 insurance must expressly state that it covers up to 50,000 USD medical expenses including COVID 19 and it must cover your whole stay in Thailand.” Se on vaatimus, mutten tiedä, kuinka tarkkaan sitä noudatetaan. Todistuksen on yleensä saanut helposti pyytämällä myös suomalaisista firmoista. Kysyisinkin ensin omasta vakuutusfirmasta ja jos sieltä ei todistusta saa, onnistuu se thaimaalaisista vakuutusfirmoista.

 8. Moikka!:)
  Kiitos hyvästä infosta.
  Varmistan vielä, eli siis suomalainen matkavakuutus kelpaa thailand passiin kunhan siitä on näyttää englanninkielinen todistus, jossa mainittuna että kattaa koronan ja tuo min.50 000 USD kattavuus?

  • Kyllä, juuri näin. Suomalainen matkavakuutus kelpaa, kunhan siitä on englanninkielinen todistus, jossa vakuutuksen kerrotaan korvaavan Covid-19-hoidot 50 000 dollariin asti.

 9. Thaimaahan saapuminen toimi kuin junan vessa. Suomessa ainoastaan tarkastettiin kaikki asiakirjat. Thaimaassa ainoastaan Thailand pass ja pcr testi. Kesti ehkä 45min lentokentällä. Yksityiskuljetus hotelliin jossa pcr testi ovella ja 8h karanteenissa nukkuen pääosin. Tulos tupsahti morchana sovellukseen. Suvarnabhumia koskaan nähny noin tyhjänä koskaan. Ainoastaan Finnairin aamulento saapui silloin.

 10. Oliko niin, että pariskunnan pitää varata kummankin oma test and go majoitus ? Eli siis samassa huoneessa eivät voi olla karanteenissa 2 henkilöä ?

 11. Muutaman kuukauden loma Aasiassa alkoi tänään, tultiin aamulla Bangkokkiin, kentällä meni ½tuntii ja kyyti karanteenihotelliin saman verran, testin jälkeen huoneessa huilaamista, lounas ja dinneri, ja klo 20 tuli soitto respasta että molempien tulokset oli negatiiviset, (morchana app) ei päivittyny vielä puoleen yöhön mennessä vaikka virallisessa todistuksessa on testituloksen kloaika 19.00!! Eli jos appi ei päivity niin kannattaa kysellä 9h jälkeen hotellin respasta testin tulosta.
  PS. kerrankin sivusto jossa kommentointi tästä covid-19 ja karanteeni, yms. asioista on asiallista.
  Lennon rasitukset käyty jo hoitamassa hieronnassa samana iltana!

  • Mahtavaa kuulla Vesku, että kaikki sujui näppärästi! Juuri noin siihen yhden päivän karanteeniin pitää suhtautuakin. Huilataan hetki ennen seikkailujen alkua.

  • Pitää olla yksi yö Bangkokissa karanteenihotellissa. Ei voi vain lentää suoraan toiseen kohteeseen. Poikkeuksen taitaa tehdä Koh Samui, johon muistaakseni pääsee lentämään vaihdolla.

 12. Vielä toinen kysymys. Saapuminen Bangkokiin aamulla 7.25, jatkolento Chiang Raihin klo 18.50, missä tehdään testi?

  • Bangkokin Test and GO -hotelleista voi varata paketin, johon kuuluu kuljetus ja testi. Testin tuloksen saa yleensä muutamassa tunnissa, joten sinulla pitäisi olla mahdollisuus ehtiä jatkolennolle. Test and Go hotelleja on myös Bangkokin kansainvälisen lentokentän vieressä. Lentosi saattaa toki lähteä myös Don Muangin kentältä.

 13. Hei, en kyllä usko, että mikään vakuutusyhtiö alkaa erikseen mainitsemaan tuota covid-19 -sanaa todistuksessaan. Todistukset saa suoraan netistä. Omassani lukee näin:

  ”Medical treatment expenses in case of
  travel-time illness or travel-time accident” ”No upper monetary limit”

  Eikö tuo siis riitä? Jos tuosta on kiinni, niin mennään sitten Kanarialle.

  • Ohjeistus on, että todistuksessa pitää olla maininta covid-19-hoidoista ja mihin rajaan saakka niitä korvataan. Voi toki olla, että maahan pääsee ilmankin. Mutta kannattaako sitä riskiä ottaa, sillä suomalaiset vakuutusyhtiöt antavat helposti kyseisen todistuksen. Sadat ihmiset ovat sellaisia pyytäneet. Sinänsä on hyvä pointti, että maailmasta löytyy helpompiakin kohteita matkustaa tällä hetkellä. Moneen eksoottiseen maahan ei tarvitse hakea erikseen todistuksia. Esimerkiksi Meksikoon pääsee ilman mitään härdelliä.

  • Jos thaipassia ei kuulu, Thaimaan Suomen suurlähetystö kehottaa laittamaan mailia tähän osoitteeseen: [email protected] Ilman Thailand Passia ei ymmärtääksemme kannata lähteä matkaan. En tiedä, pääseekö koneeseen, mutta todennäköisesti ei, sillä lentoyhtiöt saavat päästää koneeseen vain sellaisia henkilöitä, joilla on kaikki maahanpääsyyn tarvittavat dokumentit.

 14. Lento Phuket 9.4
  tänään 29.3 menossa varmuuden vuoksi korona testiin , jos tulos positiivinen voinko unohtaa lomani , itsellä kaikki kolme rokotusta viimeisin otettu 10.3
  Thailand passi hyväksyttynä

  • Terve Birgitta! Thaimaa luopuu 1.4.2022 vaatimuksesta, että ennen matkaa pitäisi tehdä koronatesti. Se tehdään kuitenkin edelleen Thaimaahan saavuttaessa. Jos teet nyt koronatestin ja saat siitä positiivisen tuloksen, niin sinun pitäisi ennen matkaa pyytää lääkäristä todistus, että olet sairastanut ja toipunut koronasta. Tämän todistuksen pitäisi auttaa sitten Thaimaan päässä, että vaikka saisitkin siellä positiivisen koronatestituloksen. Ongelma on tosin edelleen se, että taudin lasketaan Thaimaassa ymmärtääkseni olevan ohi 14 päivää siitä saadun diagnoosin mukaan, eli joutuisit siis ilmeisesti ainakin muutamaksi päiväksi karanteeniin Thaimaassa. Tilanne on valitettavasti vähän sekava enkä osaa antaa satavarmaa vastausta.

 15. Saisinkohan tätä kautta vastauksen kysymykseen koskien koronarokotustodistusta. Mikähän todistus kelpaa Thailand Pass hakemukseen? Sain hylätyn vastauksen, kun käytin koronatodistuspisteeltä saatua todistusta, jossa mainitaan kaikki 3 rokotusta. Omakannasta ei saa kuin 3/3 todistuksen, enkä tiedä mitä kannattaisi laittaa kohtaan 1 ja 2 (Kuvakaappaus omakannasta, Maisa palvelun todistus jossa mainitaan kaikki 3 vai ehkä jokin muu?)

  • Terve Maarit, minä en ole ehtinyt enää pysyä perässä ja muistaa kaikkia Thaipassin saamisen hienouksia, mutta kannattaa laittaa mailia Tanjalle, joka pitää yllä Thaimaan ystävät Facebook-ryhmää ja on auttanut montaa hakemusten kanssa: tanjanmatkassa(at)gmail.com

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi