Koska voi taas matkustaa Thaimaahan?

Ai kamala, kun pääsisi taas Thaimaahan! Kuva Kamala Beachilta Phuketista. Kuva: Denis Costille / Shutterstock.com

Koska Thaimaahan voi taas koronan takia matkustaa? Varmaa vastausta kysymykseen ei tiedä kukaan, eivät taatusti edes Thaimaan viranomaiset. Tilanteeseen kun vaikuttaa paljon se, miten Thaimaan ja Suomen koronatilanteet kehittyvät.

Mutta arvailla voi, ja vieläpä varsin valistuneesti.

Matkailu on Thaimaalle tärkeä elinkeino –  muttei  se kaikkein tärkein

Taloudellista painetta Thaimaalla on varmasti avata maata matkailulle, heti kun se vaan tuntuu turvalliselta. Matkailu on suuri työllistäjä, muttei kuitenkaan niin suuri, että sen takia haluttaisiin ottaa isoja riskejä, jotka voisivat iskeä muihin taloudenaloihin. Tärkeintä on kuitenkin, että teollinen tuotanto pyörii.

Thaimaalle tärkeimpiä ovat kiinalaiset matkailijat

Suurin ja tärkein turistiryhmä Thaimaassa ovat kiinalaiset, ja todennäköisesti heidän ehdoillaan mennään ensin. Eli jos Kiinassa uudet tartunnat pysyvät vähäisinä, matkailu Thaimaahan alkaa ensin sieltä. Ja jos siinä vaiheessa eurooppalaisia matkailijoita pidetään riskinä koronan kannalta, he saavat jäädä kotiinsa.

Sillä tuskin on merkitystä, että vaikkapa yksittäisenä eurooppalaisena maana Suomessa olisi hyvä tilanne.

Onneksi tilanne ei ole näin synkkä. Ympäri Eurooppaa korona tunnutaan saaneen yhä paremmin haltuun ja Thaimaan-matkailua saatetaan avata yllättävänkin nopeasti.

Thaimaahan myydään jo lentolippuja

Osa lentoyhtiöistä suunnitteli lippujen myymistä vuoden 2020 kesälle, ja myös Finnair aikoi aloittaa lennot Helsingin ja Bangkokin välillä heinäkuussa. Näillä näkymin Thaimaahan pääsee Finnairin suorilla lennoilla elokuussa 2020.

Lentolippuja voi ostaa myös ensi talvi- ja kevätkaudelle. Jos matkajalkaa kovasti kolottaa, ja taloudellinen tilanne antaa siihen mahdollisuuden, niin lipun voi kaiketi jo hyvin ostaa varastoon – nyt ostettuna lippujen hinnat ovat edulliset. Ja jos korona aiheuttaa edelleen ongelmia, lentoyhtiö vaihtaa lipun myöhemmäksi.

Jos lipun jo ostaa, se kannattaa ostaa suoraan lentoyhtiöltä – ja sellaiselta, jonka ei tarvitse pelätä menevän konkkaan koronan takia. Ja jos haluaa pelata oikein varman päälle, niin turvallisin mahdollinen lento on tietysti mahdollisimman suora – sen perumisessa ja matkan varrelle jäämiseen on pienin mahdollisuus.

Ja muista: lentoliput pitää aina ostaa luottokortilla! Jos lentoyhtiö menee nurin eikä matkavakuutus auta, rahat voi saada takaisin luottokorttiyhtiöltä.

Matkat Thaimaanhan koronavuoden 2020 syksyllä ja talvella 2021

Syksyn matkailu on jälleen oma arvoituksensa, onhan syksylle povattu koronan toista aaltoa Eurooppaan. Toisaalta sekin voi jäädä toteutumatta, jos koronan kanssa opitaan elämään ja tartunnat pitämään pieninä turvaväleillä ja maskien laajana käyttämisenä.

Jotenkin on vaikea kuvitella, ettei vielä 2020–2021-talvikaudellakaan pääsisi matkustamaan Thaimaahan. Toisaalta, vielä pari kuukautta sitten maailman nykyistä tilannetta olisi ollut vaikea kuvitella.

Uskon kuitenkin, että suomalaisten suosimista kaukokohteista juuri Thaimaan-matkailu on ensimmäisiä, joka toipuu. Kohde on tunnettu ja sen sairaalat ovat hyvätasoisia. Lentoja on tavannut olla paljon, samoin suomalaisia matkailijoita. Eli jos matkustaa Thaimaahan ja päälle iskisi koronan uusi aalto, Suomesta järjestettäisiin mitä todennäköisimmin tarvittavat evakuointilennot.

Eli kun jonnekin lähialueita kauemmas aletaan taas matkustaa, Thaimaa on varmasti ensimmäisten joukossa.

Lue täältä lisää koronasta ja matkustamisesta: Ennustus: näin matkustat koronavuonna 2020.

  • AVAINSANAT