10 syytä harrastaa thainyrkkeilyä

vatsalihakset
Siiri Tura: "Tämän takia thainyrkkeily on maailman paras laji."

Amazing Thailand -suomeksi järjesti kilpailun, jossa kysyttiin, miksi thainyrkkeily on paras mahdollinen kuntoilulaji. Kannattaa muuten huomata, kuinka suosittu laji on myös naisten keskuudessa!

Alla vastauksista poimittuna 10 hyvää syytä suunnata muay thai -salille:

1. Hyvä syy matkustaa Thaimaahan

Johanna Heikkinen: ”Thainyrkkeily on kokonaisvaltainen urheilulaji, joka harjoittaa kroppaa ja mieltä. Laji on tehokas keino vaihtaa arjen stressi hyvään ja energiseen mieleen. Isona plussana ovat treenimatkat lajin kotimaahan Thaimaahan, jossa pääsee kosketuksiin myös thainyrkkeilyn historian ja kulttuurin kanssa. Rankan treenin jälkeen on ihana pulahtaa kirkkaan siniseen mereen vilvoittelemaan!”

2. Thaimaalainen henkisyys yhdistyy suomalaiseen sisuun

Matti Vuohiniemi: ”Koukuttava kilpailijalle, kehittävä kuntoilijalle, tehokas painonpudottajalle, viihdettä kaikille. Kun muissa kamppailuissa lopetetaan, thaiboxingissa lähtee vastaisku – se on laji, jossa voi yhdistää thaimaalaisen henkisyyden ja suomalaisen sisun.”

3. Treenien jälkeen tulinen thairuoka maistuu taivaalliselta

Karola Kojo: ”Koska se tuo hien, vien sydämen ja tulinen thairuokaa maistuu treenien jälkeen taivaalliselta.”

4.Vatsalihakset

Tarvitseeko enempää sanoa:

vatsalihakset
Siiri Tura: ”Tämän takia thainyrkkeily on maailman paras laji.”

5. Sopii kaikille

Niina Äyhö: ”Thainyrkkeily on paras kuntoilumuoto, koska se sopii ihan jokaiselle. Ujoudestaan kärsinyt nuori nainen löytää salilla hanskat kädessä itsestään uuden, voimakkaan ja rohkean puolen. Keski-ikäinen sohvaperunamies saa yläpotkuista uutta virtaa ja testosteronibuustauksen. Kuka tahansa voi tulla muay thai-kurssille ja oppia tämän hienon lajin salat – jokaisen ominaisuuksia ja rajoitteita kunnioitetaan ja kaveria tsempataan aina.

Thainyrkkeily ei tosiaan ole vain kuntoilua – parhaimmillaan se on parempaa kuin mikään terapia. Kehässä mieli tyhjenee isoista ja pienistä murheista ja keskitytään vain siihen hetkeen.

Nyky-yhteiskunnassa ihmisellä harvemmin on päivässä hetkeä, jolloin ei murehtisi työasioista, ihmissuhteista tai ulkonäöstä. Muay thai-salilla sen hetken saa. Ja kovan kuntorääkin sekä itsetunnonkohotuksen lisäksi se tekee thainyrkkeilystä parhaimman kuntoilumuodon.”

6. Auttaa MS-tautiin

Outi Lehtosuo: ”Muay Thai on paras laji, koska siinä ei voi koskaan olla ”valmis”, vaan aina on kehityksen varaa. Se kehittää ihmistä henkisesti ja fyysisesti, ja esimerkiksi itselläni MS-taudin takia on hyvä harrastaa lajia, joka ylläpitää koordinaatiokykyä. Saa kokea onnistumisen tunteita, kun oppii vaikkapa uuden tekniikan. Thainyrkkeily ei käy tylsäksi ja harrastuksen parissa tapaa mahtavia ihmisiä aivan laidasta laitaan.”

7. Auttaa löytämään ja rikkomaan omat rajat

Antero Hynynen: ”Muay Thai opettaa tuntemaan kehonsa, mielensä ja sydämensä. Se auttaa löytämään omat rajansa ja kasvattamaan niitä. Muay Thai on elämäntapa.”

8. Monipuolisuus

Jennifer Esparagoza: ”Thainyrkkeily on hyvin monipuolinen urheilulaji, jossa yhdistyvät kestävyys, nopeus ja voima. Lajissa keho ja mieli joutuvat tekemään yhteistyötä, minkä takia se on myös hyvää aivojumppaa. Koska tekniikoita on useita satoja, sitä oppii aina jotain uutta.

Laji on lisännyt motivaatiotani elää terveellisemmin sekä opettanut paljon, kuten kunnioittamaan ja arvostamaan erilaisia asioita enemmän, ja olemaan parempi ihminen.”

9. Sekunnit tuntuvat tunneilta

Ari Moisiomäki: ”Koska thainyrkkeily saa sekunnitkin tuntumaan tunneilta, se tekee kipeää ja vie kaikki mehut, mutta treenin jälkeen huomaa vain haluavansa lisää!”

10. Ööö, mitä tästä nyt sanoisi?

Miikka Kuisma: ”Thainyrkkeily on parasta! Kokeilin ensimmäisen kerran jo tarhassa 1984, kun siellä thaimaalainen poika veti mua pataan koettaessani varastaa sen tennarit. Heti perään kokeilin 2011, kun pääsin käymään ensimmäisen kerran Thaimaassa. Tein tämän kovasta kiinnostuksesta lajia kohtaan enkä niinkään palkinnon takia (Koh Phi Phin Reggae-baarissa sai ilmaista kaljaa kun kiipesi kehään). Taas sain niin kovasti pataan, että krapulakaan ei enää tuntunut miltään.

Nämä kaksi kertaa kun olin saanut thainyrkkeilyssä naamani leivotuksi päätin itsekin kokeilla ja opiskella lajia. Huomasin, että Khao San Roadin lähellä olevaan lempibaariini pääsee oikaisemaan yhden thainyrkkeilysalin läpi. Pyysivät salilla aina tästä oikaisusta 10 bahtia. Nirso ja köyhä kun olen, niin aloin ehdottamaan että 10 bahtin sijaan voisin aina otella jotain paikallista thainyrkkeilijää vastaan yhden ottelun oikoreittiä käyttäessäni. Sopihan se. Koska tykkäsin baarista ja siellä usein kävin, niin tuli aika monesti tuolla salilla myös otettua naama mustelmille.

Mutta kuukausi kun tätä oli päivittäin tapahtunut tajusin että 1. Kuntoni oli parantunut huomattavasti 2 .Huomasin odottavani melkein enemmän tuota thainyrkkeilysalilla käyntiä kuin itse baaria (huom. melkein) 3. Opin tuntemaan paikallisia paremmin ja huomasin että he ovat todella mukavia vaikka kuurasivatkin minulla salin lattioita. 4. Aloin pikku hiljaa pärjäämään lajissa (melkein joskus voitin).

No sitten tulikin aika lähteä kotiin ja jäi vain hyvät muistot. Kova ikävä jäi Thaimaahan sekä thaimaalaisiin ja thainyrkkeilyyn (olen nykyään niin läski, että kuntoilu tekisi hyvää).”

Miikkan thainyrkkeilysali löytyy kartan vasemmasta raunasta keskeltä.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi