Käyttöohje: Thaimaan amuletit

thaimaa kulttuuri
Helppohan sitä on hymyillä, kun pojan turvana roikkuu kaulassa seitsemän amulettia (pienintä tuskin huomaa).

Thaimaalaiset rakastavat amuletteja. Yleensä amuletit suojaavat erilaisilta onnettomuuksilta ja aseilta, mutta ne voivat myös tuoda onnea käyttäjälleen rakkaudessa tai liike-elämässä. Amulettimarkkinoita ja amuletteja myyviä kauppoja löytää ympäri Thaimaata. Kuuluisimmat markkinat löytyvät Bangkokin vanhasta kaupungista Wat Mahathat -temppelin vierestä.

Näillä ohjeilla käytät amuletteja oikein – ja saat niiden tehoista irti kovimman potkun.

1 Suosi kuolleen henkilön poskirasvaa

Amuletiksi kelpaa melkein mikä valmistusmtariaali tahansa. Amulettimarkkinoiden myyntipöydiltä voi löytää esimerkiksi munkkien kuvia, tiikerinhampaita, erikoisen muotoisia juuria – ja japanilaisen Lions-klubin rintaneulan. Voimansa taikakalut saavat paitsi munkkien ja noitatohtorien loitsuista myös erikoisista valmistusaineistaan.

Erityisen tehokasta kamaa on tuskallisesti kuolleen henkilön poskirasva. Suosi siis sitä. Poskirasvasta saadaan myös hyvin voimakasta lemmenjuomaa. Poskirasvaa tavataan pihistää ruumishuoneilta ja muslimihautuumailta (buddhalaiset itse polttohaudataan).

2 Aina pariton määrä amuletteja

Monelle thaimaalaiselle ei riitä suojaksi vain yksi amuletti, vaan kaulasta riippuu talismaaneja kuin joulukuusen koristeita. Suosittelemme samaa matkailijalle; mitä enemmän amuletteja kaulassa (ja tatuointeja käsissä) sen enemmän kerää uskottavuuspointseja Khao San Roadille vastasaapuneilta ruotsalaispimuilta.

Muista kuitenkin, että amuletteja pitää olla aina vain pariton määrä (1, 3, 5 tms.) tai muuten ne menettävät tehonsa tai pahimmillaan muuttuvat epäonnenkaluiksi.

3 Lataa amuletti säännöllisesti

Amulettien voima ei ole ikuista: amuletteja pitää käydä säännöllisesti lataamassa temppelissä munkkien loitsuilla.

4 Riisu amuletti rakastellessa

Nopeimmin amuletit menettävät tehoaan, jos niitä pitää päällä ruumiin eritteitään laskiessa. Jos vessassa käydessä olisi hyvä ottaa amuletti kaulalta, tosin moni sitä tekee. Sen sijaan erittäin tärkeä on riisua amuletti ennen rakastelua (usein käädyt ovat niin raskaatkin, että ne saattaisivat aiheuttaa pahoja kolhuja sänkypuuhissa).

5 Mistä tunnistaa hyvän amuletin?

thaimaa amulettimarkkinat
Thaimaan amulettimarkkioilla näkee, että amuletiksi kelpaa melkein mikä vaa.

Amuletteihin erikoistuneita lehtiä löytää jokaisesta 7/11-kioskista, tosin vain thaiksi. Opettele siis lukemaan thaita. Alan lehtiä lukemalla oppii tunnistamaan oikeat amuletit väärennöksistä. Lisäksi lehdissä kerrotaan amulettien ihmevoimista, kuinka ne ovat milloinkin pelastaneet käyttäjiään auto-onnettomuuksissa tai ampuma- ja puukotusvälikohtauksissa.

Lopulta amuletin voiman pystyy testaamaan vain tositilanteessa: Jos selviää liki varmalta kuolemalta, on amuletti ollut kovaa kamaa. Kuolleilla taas on ollut yllään väärennös – tai amuletti on unohdettu ladata tarpeeksi säännöllisesti.

Eli ei muuta kuin amulettiostoksille!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi