Backpacker – Thaimaan parhaat kohteet reppureissulle

Koh Phangan pysyy vuodesta toiseen yhtenä reppureissaajien suosikkikohteista. Kuva: OlegD / Shutterstock.com

Thaimaa on reppureissaajien klassikkokohde ja yksi maailman parhaita kohteita opetella itsenäistä matkustamista rinkka selässä. Matkustaminen kun on Thaimaassa erittäin helppoa.

Busseja kulkee kaikkialle eikä edullista majoitusta ole vaikea löytää. Thaimaalaiset ovat avuliaita, ja tienviitat ovat englanniksi kaikkein syrjäisimmilläkin teillä. Vaikeuksiin joutuakseen saa todella nähdä vaivaa. Ja matkustaminen Thaimaassa on säilynyt edullisena.

Thaimaan suosituin reppureissureitti kulkee Bangkokista Koh Taolle sukeltamaan, Koh Phanganille täydenkuun juhliin ja Krabille kalliokiipeilemään. Moni reppureissaaja suuntaa myös Pohjois-Thaimaahan Chiang Maihin ja rentoon Pain vuoristokylään.

Khao San Road – reppureissu alkaa Bangkokista

Thaimaan reppureissu alkaa Bangkokin Khaosan Road -kadulta. Kuva: Monticello / Shutterstock.com

Reppureissu alkaa yleensä Bangkokin Khao San Roadilta, maailman kuuluisimmalta reppureissaajakadulta. Samalta kadulta alkoivat The Beach -elokuvankin seikkailut.

Khao San Road on aikamoinen kokemus jo itsessään: eksoottisia makuja, tuoksuja, juhlia ja matkailijoita ympäri maailmaa. Moni jämähtää Khao Sanille pitemmäksi ajaksi kuin oli aikonutkaan.

Mutta jos matkajalkaa vipattaa, ehtii Bangkokin nähdä jo kahdessakin päivässä: Tutustu ensimmäisenä päivänä Khao San Roadin vieressä sijaitseviin historiallisiin nähtävyyksiin, kuten Suureen palatsiin – mutta varo tuktuk-huijausta. Toisena päivänä käy Bangkokin modernilla puolella pilvenpiirtäjien katveessa ja ostoskeskuksissa.

Khao San Roadilta on helppo jatkaa matkaa eri puolille Thaimaata. Reppureissaajakadulta on järjestetty suora bussikuljetus moniin suosituimmista kohteista. Kysy lippuja paikallisista matkatoimistoista.

Koh Tao – suorita sukelluslupa reppureissulla

Koh Taon sukelluskurssit sopivat myös reppureissaajan budjetille. Kuva: Thipjang / Shutterstock.com

Klassinen reppureissaajareitti kulkee Khao San Roadilta Koh Taolle sukelluslupaa suorittamaan. Koh Tao on mukava pikkusaari, jolla voi suorittaa sukellusluvan edullisemmin kuin melkein missään muualla maailmassa.

Paras tapa matkustaa Ko Taolle on ottaa yöjuna Chumphoniin, josta kulkevat laivat saarelle. Vaihtoehtona ovat Khao Sanilta lähtevät bussi+laiva-kyydit saarelle.

Koh Phangan – täydenkuun juhlat reppureissusaarella

Reppureissaaja löytää Koh Phanganilta edelleen edullisia rantabungaloweja. Kuva: Dmitry Eagle Orlov / Shutterstock.com

Ko Taolta matka jatkuu yleensä Koh Phangan -saarelle täydenkuun juhliin.

Koh Phangan on muutenkin upea saari chillailuun: täältä löytää edelleen edullisia bungaloweja aivan rannalta. Full Moon Partyjen ulkopuolella saari on yllättävänkin rauhallinen.

Koh Phanganilta matkaa voi jatkaa takaisin mantereelle tai Koh Samuille, joka on tosin monen reppureissaajan silmissä jo turhan ”turistoitunut”.

Khao Sok – reppureissulla sademetsään

Upealle Cheow Lan -tekojärvelle tehdään edullisia retkiä Khao Sokin kansallispuistosta. Kuva: Martinho Smart / Shutterstock.com

Haluatko kokea aidon sademetsän? Sekin onnistuu Thaimaassa. Ota laiva Koh Phanganilta tai Koh Samuilta Suratthaniin, josta on lyhyt bussimatka Khao Sokin sademetsään, Thaimaan upeimpaan kansallispuistoon. Sademetsässä voi patikoida omin päin hyvin merkityillä viidakkopoluilla päiväretkillä tai osallistua yön yli retkelle upealle järvelle hienoihin karstivuorimaisemiin ja tippukiviluoliin.

Järvellä voi myös meloa omassa rauhassaan aamun ja iltapäivän tunteina, jolloin järveä reunustava sademetsä on virkeimmillään.

Majoitus ja retket Khao Sokissa sopivat hyvin reppureissaajan budjetille.

Krabi – kalliokiipeilyä ja aito reppureissuranta

Railayn niemen rannoilta löytyy reittejä niin kokeneille kuin aloittelevillekin kalliokiipeilijöille. Kuva: King Ropes Access / Shutterstock.com

Matka jatkuu sademetsästä Andamaanienmeren puolelle ja Krabiin, jossa voi kokeilla kalliokiipeilyä upeissa karstivuorimaisemissa. Näitä maisemia ei kannata jättää väliin!

Vaikka Krabista onkin tullut suosittu pakettimatkakohde, löytyy Krabistakin vielä yksi täysiverinen reppureissaajaranta. Ao Ton Sai on kuin aikamatka parinkymmenen vuoden takaiseen Thaimaahan: rannalla vallitsee ihastuttava hippeilyhenki.

Lisää Thaimaan saaria reppureissulle

Koh Phi Phin Maya Bay -lahdella kuvattiin reppureissaajien klassikkoelokuva The Beach. Enää lahti ei tosin ole kovinkaan autio. Kuva: Drone Thailand / Shutterstock.com

Krabista matkaa voi jatkaa laivalla kuvankauniille bilesaari Koh Phi Phille tai laiskanpulskealle Ko Lantalle, jossa on ehkä koko Thaimaan rennoimmat bungalow-kylät.

Ko Lantalta voi matkata laivoilla ja pikaveneillä saarelta toiselle (pysähdy ainakin Ko Mookilla) aina Malesian rajalla sijaitsevalle Ko Lipelle saakka. Ko Lipe on Thaimaan parhaita saaria snorklaamiseen.

Lipen naapurisaarelta Ko Adangilta voi etsiä autiosaaren tunnelmaa. Lue lisää saarihyppelystä Thaimaassa.

Reppureissu Thaimaan salaisille saarille

Koh Phayam kutsuu reppureissaajaa, joka haluaa suunnata suosituimpien reppureissukohteiden ulkopuoelle. Kuva: LightRecords / Shutterstock.com

Jos kuitenkin haluat suunnata omille teillesi suosituimpien reppureissaajasaarien ulkopuolelle, ota silloin suunnaksi lähellä Myanmarin rajaa sijaitsevat Koh Phayam ja Koh Chang Noi, joilla tunnet olevasi kuin salaisella saarella.

Pohjois-Thaimaa reppureissaajalle

Pai on reppureissaajien suosikkikohde Pohjois-Thaimaass. Chillaamisen ohella suosituinta tekemistä Paissa on koskenlasku. Kuva: Joe Jirang / Shutterstock.com

Vuoristoinen Pohjois-Thaimaa tuo hyvää vastapainoa etelän rannoille. Suosituinta tekemistä Pohjois-Thaimaassa ovat vaellukset vuoristolaisten maille.

Porttina Pohjois-Thaimaahan toimii viihtyisä ja edullinen Chiang Mai, jonne pääsee Bangkokista edullisesti lentäen tai yöjunalla. Chiang Maissa voi nauttia kaupungin leppoisasta tunnelmasta ja osallistua vaikka kokkikurssille.

Moni suuntaa Chiang Maista Paihin, boheemiin vuoristokylään, josta on kasvanut eräänlainen maaseudun versio Khao San Roadista reppureissaajabaareineen. Pai on erityisen tunnettu hyvästä live-musiikki-skenestään.

Pohjois-Thaimaassa voi seikkailla muutenkin kuin vaeltamalla. Ikimuistoinen tapa nauttia Thaimaan maaseudusta ja vuoristosta on vuokrata skootteri ja ajaa 400 kilometrin pituinen Mae Hong Son Loop, joka kiertää upeissa maisemissa Chiang Maista Mae Hong Sonin ja Pain kautta takaisin Chiang Maihin.

Reppureissulla Thaimaasta Kambodzaan

Koh Kood sijaitsee lähellä Kambodžan rajaa. Kuva: Sarutipong / Shutterstock.com

Thaimaasta matkaa on helppo jatkaa eksoottisiin naapurimaihin Laosiin ja Kambodžaan.

Laosiin raja on helpointa ylittää Nong Khaista Isaanissa tai Chiang Khongista Pohjois-Thaimaassa.

Kambodžaan rajan voi ylittää joko Aranyaprathetissa, josta on lyhyt matka Angkorin temppeleille, tai etelässä Hat Lekistä, josta pääsee Sihanoukvillen kautta ja Kambožan kuuluisalle reppureissusaarelle Koh Rongille.

Jos valitset eteläisen reitin, kannattaa pysähtyä Koh Changilla, joka sijaitsee lähellä maiden rajaa. Suurella ja monipuolisella saarella on hyvä rentoutua saarielämää viettäen. Koh Changin paras ranta reppureissaajalle on Lonely Beach.

Koh Changin saaristossa sijaitsee myös upea saari Koh Kood. Hintatasoltaan Koh Kood on monia muita Thaimaan saaria hieman kalliimpi, mutta jos matkabudjetti antaa myöten, kannattaa käydä Koh Koodilla, jonka rannat kuuluvat Thaimaan kauneimpiin ja rauhallisimpiin.

Kambodzhan ja Laosin viisumit voi hankkia rajalta.

Muista matkavakuutus reppureissulle!

Thaimaasta voi ostaa kaiken tarvittavan – mutta älä unohda matkavakuutusta! Etenkin Thaimaan liikenteessä tapahtuu onnettomuuksia, varsinkin skootterilla ajaessa, ja sairaalalaskusta voi tulla erittäin kallis ilman matkavakuutusta.

Tarkista myös hyvissä ajoin, että sinulla on kaikki tarvittavat rokotukset tropiikkiin. Malarialääkitystä Thaimaassa ei tarvitse.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi