Chumphon – täältä alkaa Etelä-Thaimaa

Chumphonin kalasataman aluetta. Kuva: Avigator Fortuner 887 / Shutterstock.com

Chumphonista alkaa Etelä-Thaimaa. Pitkä, harmaa puulaituri työntyy kauas merelle. Pari kertaa päivässä laiturin päähän kiinnittyy katamaraani ja matkailijat raahaavat raskaat rinkkansa ja matkalaukkunsa laituria pitkin laivaan.

Kaukana ulapalla odottavat suositut saaret Koh Tao, Ko Phangan ja Samui.

Suurin osa matkalaisista on saapunut bussilla tai junalla suoraan Bangkokista. Chumphonista he eivät näe kuin tämän satamalaiturin. Harva edes tietää, että Chumphonilla on omakin kaunis rantansa nimeltään Thung Wu Laen.

Vaaleahiekkainen ranta on pitkä ja kaunis – ja paljon rauhallisempi kuin saarten hiekkarannat. Kannattaakin harkita jäämistä Chumphoniin päiväksi tai pariksi.

Thung Wu Laen – Chumphonin paras ranta

Thung Wua Laen Beach. Chumphon, Thaimaa. Kuva: Suthin3 / Shutterstock.com

Chumphonissa on useita rantoja, mutta kaunein niistä on Thung Wu Laen. Siltä löytyy myös eniten palveluita – mikä ei Chumphonissa tarkoita vielä kovin montaa ravintolaa tai majataloa. Iltaisin Mali Blues-ravintolassa omistaja soittaa bluesia.

Biitsi on pitkä ja leveä mutta vähän romuluinen, niin kuin tapaavat Thaimaassa olla rannat, joilla turismi on vasta kehittymässä. Eli rantaa ei vielä siivota yhtä usein kuin suosituimmissa kohteissa. Tie kulkee rannan vierestä. Tyttöbaarit ja vesiskootterit on kielletty.

Mukavia majataloja ovat rannan keskivaiheilla vierakkäin sijaitsevat Talay Sai sekä Baantalay.

Hieman tyylikkäämpää tunnelmaa uima-altaalla tarjoaa Nana Beach Resort.

Tekemistä Chumphonissa

Chumphonin lähivesille järjestetään snorklaus- ja sukellusretkiä ja viidakkoisessa kansallispuistossa voi meloa bambulautalla ja ratsastaa norsulla.

Matka Chumphoniin

Chumphoniin pääsee Bangkokista ja Hua Hinista sekä bussilla että yöjunalla. Hua hinista matka-aika on sen verran lyhyt, muutamia tunteja, että bussi on kätevämpi.

Chumphonista pääsee laivoilla Koh Taolle, Koh Phanganille ja Koh Samuille.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

2 KOMMENTIT

 1. Oltiin Chumphonissa ja juuri nimenomaan Thung wua laen rannalla ja täytyy todeta , että se oli ylivoimaisesti paras paikka jossa olemme Thaimaassa lomailleet . Ensi kerralla suoraan sinne ja vähintään 3 viikoksi . Edullinen , Turvallinen , Puhdas , Kaunis ja sen lisäksi hyvää ruokaa ja juomaa . Ystävällinen palvelu .

  • Thung Wua Laen beach oli todellakin raikas ja ihastuttava paikka, jossa voisi viihtyä pitempäänkin ja jopa asua osan vuodesta. Aivan erilainen kuin täyteen ahdetut Phuket, Pattaya jne. Olemme aiemmin lomailleet noissa
   suosituissa kohteissa ihan kyllästymiseen asti ja siksi olimme erittäin
   positiivisesti yllättyneitä, että Thaimaasta löytyy vielä näin rauhallinen paikka.
   Chumphonissa ei ole ahdistelevia kaupustelijoita rannalla, ei hirveitä
   megafoniautoja ajamassa edestakaisin rantakatua, ei tyttöbaareja.
   Tuntui, että kaikki tapaamamme ulkomaalaiset turistit kokivat ja tunsivat samoin ja kuulimme useamman suusta ”this must be the last paradise” -tyylisiä huokauksia.
   Asuimme ArmoniaVillage nimisessä resortissa kahden makuuhuoneen Villassa. Tyylikäs, laadukas ja edullinen.
   Rantakadulla oli reilut kymmenen ravintolaa, joista osa länsimaalaisia eli ruokaa oli saatavilla vaativaankin makuun. Hinta–laatusuhde oli ylivoimaisesti paras kaikista paikoista, jossa olemme Thaimaassa lomailleet.
   Chumphonin korallit ovat sukelluskohteena kuuluisia sekä sen lisäksi siellä oli upotettu jokin sotalaiva sukelluskohteeksi, jolla ystävämme kävivät sukeltamassa. Hiekkaranta oli puhtaan valkoinen ja tuntui kuin se olisi ollut suoraan postikortista. Kaunista!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi