Koh Tao – ravintolat ja baarit

Koh Taolla jos missä ruoka on hyvää. Omakohtaisten kokemusten perusteella Koh Taon ravintoloissa et ihan helposti huonoa ruokaa eteesi edes saa, joten valitsetpa sitten minkä ravintolan tahansa, aina maistuu.

Voisin kuitenkin heittää kehiin muutaman oman vinkin Koh Taon ravintoloihin, joista voit oman matkabudjettisi raameissa valita mieleisesi. Aloitetaan edullisimmista ja jatketaan keskihintaisiin sekä pariin tyyriimpään paikkaan, joissa voit vaikkapa juhlistaa valmistumistasi sukelluskurssilta.

Kannattaa vielä paikan päällä tutustua ilmaiskarttoihin, joihin ravintolat on merkitty, niin löydät perille esittelemiini ravintoloihin. Katuosoitteita kun ei saarella pahemmin käytetä. Herkullisia hetkiä Koh Taolla!

Koh Taon ravintolat ja iltaelämä ovat keskittyneet pääosin Haad Saireelle. Myös sataman vierestä Mae Haadista löytyy muutamia pitkäikäisiä klassikkopaikkoja. Jos menojalkaa vipattaa, Haad Saireella on juhlat joka yö – tiivein tunnelma on rannan pohjoispäässä olevissa rantabaareissa.

Koh Tao, Thaimaa. Kuva: Kosin Sukhum / Shutterstock.com

Yang

Miksi: Tämä Koh Taolta kotoisin olevan perheen ravintola on ollut saarella pienen ikuisuuden. Mama Yang ja perheen isä Jin huolehtivat kahden tyttären kanssa kaikista asiakkaista kuin perheenjäsenistä, toivottaen aina lähtiessäsi: “See you later!”

Paikan maitoon keitetty banaanipuuro on legenda jo pelkästään valtavan kokonsa puolesta, eivätkä muutkaan annokset jätä nälkäiseksi. Hinnat ovat hyvinkin huokeat; kylläiseksi saat itsesi helposti kolmella neljällä eurolla.

Missä: Yangin löydät päätien varrelta, kun suuntaat saaren eteläosaa kohti. Ohitettuasi Up Roadin jatka vielä muutama sata metriä, ravintola ilmestyy oikealle puolellesi.

Tukta

Miksi: Kun päiväbudjettisi vetelee viimeisiään, suunnista Tuktaan. Täällä selviät parhaimmillaan alle sadalla bahtilla ja ruoka on todella hyvää. Kannattaa tilata vihreää currya kookosmaidolla ja kanalla tai massaman currya. Lupaan ettet pety.

Ihmetystä paikassa herättää taulu lumihuippuisista vuorista Tirol-tekstillä varustettuna.

Mistä lienee tiensä löytänyt pienelle Koh Taon saarelle?

Missä: Päätietä kohti etelää. Turistipoliisin asemasta vielä noin kilometrin verran eteenpäin ja Tukta on vasemmalla.

In Touch

Miksi: In Touchin ravintola tarjoaa sekä thaimaalaista ruokaa että länsimaisia herkkuja. Sijainti Sairee Beachilla takaa upeat maisemat. Ilmainen Wi-Fi löytyy, joten some-päivitykset hoituvat lounaan ohella.

Omaan makuuni täällä saa hyvää kahvia, tilaatpa sitten perinteiseen tapaan kuumana tai vaihtoehtoisesti jäillä. In Touch onkin oma vakiopaikkani aamiaisen nauttimiseen. Ja täällä jos missä kannattaa nauttia Koh Taon upeista auringonlaskuista.

Missä: Vain muutaman askeleen päästä Sairee-rannalta sijaitseva In Touch on 10 minuutin kävelymatkan päästä Mae Haad -laiturilta ja Saireen keskustasta. Myös majoitusta tarjoava resortti sijaitsee aivan työpaikkani Koh Tao Diversin vieressä.

Maya Bar

Kun haluat herkutella rantamaisemissa hyvän dj-musiikin soidessa taustalla, suuntaa Sairee Beachiltä löytyvään Maya Bariin. Mayassa kaksi suomalaiskokkia pistävät parastaan ja loihtivat niin sushia, erilaisia pastoja kuin pyttipannuakin.

Keskiviikkoisin ja perjantaisin tirisee kuumana grilli, josta tarjoillaan sekä hampurilaisia että hodareita. Sunnuntaisin katetaan saaren yksi harvoista ellei ainoa brunssi. Allekirjoittaneen oma suosikki on burgeri revityllä possulla sekä jälkkärilistalta löytyvä kookos-pannacotta.

Hintojen puolesta Maya  asettuu samaan kategoriaan kaikkien länkkärisapuskaa tarjoavien ravintoloiden kanssa. Esimerkiksi pastat maksavat parisataa bahtia.

Missä: Mayan löydät Saireen rantakadun varrelta.

Mayan revitty possu -burgeri räjäyttää tajuntasi. Tai vaihtoehtoisesti helpottaa kummasti dagen efteriä.

Kusto

Miksi: Tämä Thalassa-hotellin ravintola on oma henkilökohtainen suosikkini, kun on aihetta juhlaan. Sen verran korkeammat hinnat ovat listalla, vaikkeivät Suomen hintoja peittoakaan. Mutta ah se ruoka, ja oih ne jälkkärit!

Paikka on erikoistunut tapaksiin, mutta myös salaatit ja burgerit ovat herkullisia. Molemmat irtoavat noin 250 bahtin hintaan. Puitteiltaan ravintola on astetta tyylikkäämpi, ja annokset on selvästi tehty vaivaa nähden, pieniä yksityiskohtia myöden. Myös viinilista on huomion arvoinen.

Missä: Kuston löydät, kun suuntaat Saireen rantakadun aivan pohjoispäähän ja jatkat sitä seuraavaa poikkikatua ylös. Ravintola sijaitsee kadun puolivälissä.

Bookers

Miksi: Bookers oikea paikka siinä vaiheessa, kun olet valmis pistämään elämän risaiseksi, eikä loppusummalla ole väliä. Luvassa on todellista fine diningia ja suussa sulavia makuelämyksiä.

Amerikkalaistyylinen ravintola on erityisen tunnettu pihveistään, joita parempia et saarelta helposti löydä.

Missä: Bookers sijaitsee Saireen pohjoisosassa päätien varrella.

Zanzi Bar

Miksi: Pitkään toimineesta leipomokahvilasta saa salaatteja, purilaisia sekä sandwichejä laadukkailla juustoilla ja leikkeleillä. Etenkin Taolla asuvien sukellusopettajien suosiossa.
Missä: Pitkään Haad Saireella toiminut Zanzi Bar on muuttanut Mae Haad -kylään.

Barracuda

Miksi: Thaifuusiota tarjoileva pieni ja intiimi Barracuda saattaa hyvinkin olla koko saaren paras ravintola. Erinomaisia ovat etenkin alkuruuat, kuten bruschetta-leivät tunashashimilla ja barracudasta tehdyt kalakakut.
Missä: Haad Saireen ravintolakujalla, Queen’s Cabaret’n vieressä.

Hippo Bar & Grill

Miksi: Tyylikäs ravintola tunnetaan hyvistä pihveistään.
Missä: Haad Saireella päätien varrella sisämaassa.

Dolce Vita

Miksi: Pidetään saaren parhaana italialaisravintolana. Keittiössä häärii aito Saapasmaan kasvatti.
Missä: Mae Haadin rantaan johtavalla pääkadulla.

Whitening

Miksi: Saaren tyylikkäin ravintola. Oivaltavasta, valkoisesta sisustuksesta kannattaa käydä nauttimassa vaikka drinkkienkin merkeissä.
Missä: Mae Haad -kylän rannalla.

Koh Taon ravintolavinkit

Vinkkejä antoi saarella asunut Johanna Kasvinen. Loppuun muutaman vinkin lisäsi myös MinneThaimaassa-sivuston Kapteeni.

KOH TAO | HOTELLIT | NÄHTÄVYYDET JA TEKEMISTÄ

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi