Koh Tao – nähtävyydet ja tekemistä

Koh Nang Yuan on Koh Taon kuvankaunis naapurisaari. Kuva: Huw Penson / Shutterstock.com

Koh Taon nähtävyydet ja tekeminen ei suinkaan rajoitu pelkästään pinnan alle, vaikka saari tunnetaankin parhaiten sukelluskeskuksistaan. Koh Taolla on paljon muutakin tekemistä joogasta boulderointiin.

Sukeltaminen on toki Koh Taon suurin vetonaula. Saarelle tullaan sukeltamaan ja varsinkin suorittamaan sukelluslupakirja. Saarta ympäröivät vedet tarjoavat myös hyvät puitteet snorklaamiseen.

Päivän tai puolen retkiä voi tehdä saaren syrjäisemmille pikkurannoille tai erikoiselle Nang Yuan saarelle, joka koostuu kolmesta saaresta, joita hiekkakannakset yhdistävät.

Sukelluskurssi Koh Taolla

Koh Taon rantavedet on kuin luotu sukellukurssin käymiseen. Kuva: Thipjang / Shutterstock.com

Open Water -alkeiskurssin tekemiseen kannattaa varata aikaa neljä päivää, vaikka kurssin ehtii kiirehtimällä suorittaa kahdessakin päivässä. Kurssien ja sukellusten hinnat ovat samat ympäri saarta (PADI Open Water maksaa noin 250 euroa).

Koh Tao Divers

Miksi: Pitkään toimineesta suomalaisesta sukelluskoulusta saa opetusta suomeksi. Etuihin kuuluu myös se, että Koh Tao Divers tekee sukelluksensa pienissä ryhmissä.

Missä: Aivan Had Sairee -rannan eteläpäässä.

Paras aika sukeltaa Koh Taolla

Koh Taolla voi sukeltaa ympäri vuoden: ainoastaan lokakuun lopulla ja marraskuussa näkyvyys pinnan alla on huono. Parhaimmillaan näkyvyys on heinä-, elo- ja syyskuussa, jolloin se voi olla jopa 30 metriä.

Vilkkain sukellussesonki kestää joulukuusta maaliskuulle. Maalis-huhtikuussa on vähän sukeltajia, mikä tekee siitä leppoisan mukavaa sukellusaikaa.

Monet riutoista ovat matalalla ja sopivat aloittelijoille.

Koh Taon parhaat sukelluskohteet

Koh Taolta käsin tehdään sukellusretkiä Sail Rockille, jonka vesissä voi nähdä jopa valashain. Kuva: Edoardo Spacca / Shutterstock.com

Siaminlahden parhaana sukelluskohteena pidetään Sail Rockia, joka sijaitsee avomerellä Ko Taon ja Ko Phanganin puolessa välissä. Suurten kalaparvien lisäksi luodon vetonaulana on pystysuora tunneli, jonka läpi sukelletaan.

Toinen huippukohde on Chumphon Pinnacles, joka käsittää neljä vedenalaista luotoa. Sekä Sail Rockilla että Chumphon Pinnaclesilla nähdään säännöllisesti valastaita, maailman suurimpia kaloja, jotka voivat kasvaa bussin kokoiseksi. Valashaiden näkemiseen parasta aikaa on vuodenvaihde, jolloin vedet ovat viileät.

Näille kaukaisemmille kohteille ei sukelleta joka päivä, joten sukellusretkeä kannattaa kysellä ajoissa. Suurin osa sukelluksista suuntautuu Koh Taon lähivesille. Lue lisää Koh Taon sukelluskohteista.

Snorklaaminen Koh Taolla

Snorklaaja selfie-kepin kanssa. Koh Tao, Thaimaa. Kuva: Aleksei Kornev / Shutterstock.com

Ympäri Koh Tao saarta on kauniita pikkupoukamia, joiden vesissä voi snorklata. Koh Taon vesissä voi nähdä mereneläviä aina riuttahaista kilpikonnaan.

Hyvä snorklauspaikka on esimerkiksi Ao Leuk, jossa on koralleja sekä lähellä pintaa että syvemmällä ja mahdollisuus nähdä isojakin vonkaleita. Ao Thian Ok -lahtea ei turhaan kutsuta Shark Bayksi: jos rannasta ui tarpeeksi kauas, voi nähdä riuttahaita.

Parhaiten snorklaamisesta nauttii lähtemällä järjestetylle snorklausretkelle. Asiantuntevat retkien järjestäjät valitsevat parhaat snorklauspaikat aina päivän sääolosuhteiden ja näkyvyyden perusteella.

Lue lisää: Koh Tao snorklaus.

Apnea Total – Koh Taon vapaasukelluskurssit

Miksi: Vapaasukellukseen keskittynyt sukelluskoulu. Kahden päivän kurssilla oppii sukeltamaan ilman laitteita 20 metriin. Neljän päivän jatkokurssi vie jo tuplasti syvemmälle, 40 metriin.

Missä: Sairee Beach.

Thainyrkkeily – Koh Taon kuntosali Monsoon Gym

Thaimaan kansallislajin, thaiboxingin saloihin voit tutustua Monsoon Gymilla. Jo lähes 20 vuotta toimineelle punttisalille voit suunnata rohkeasti, vaikka et olisi koskaan aiemmin kokeillut kamppailulajeja tai nyrkkeilyä.

Hartiajumit ovat historiaa, kun hanskat heiluvat ja nyrkkeilysäkki saa kyytiä.

Jooga Koh Taolla

Jooga sopii mainiosti lomalaisen ohjelmaan, kun kaipaa rauhallista ja rentoa ajanvietettä. Joogasaleja löytyy saarelta useita.

Crossfit

Eikö löysäily ole juttusi lomalla? Vetääkö veri rankan treenaamisen pariin? Oli crossfit sitten entuudestaan tuttua tai ei, toiminnallinen treeni onnistuu tällä paratiisisaarella.

Voit aloittaa uuden harrastuksesi On-Ramp-kurssilla, jossa opit olympiapainonnoston oikeat tekniikat.

Boulderointi – kalliokiipeilyä Koh Taolla

Boulderointi eli kiipeily matalilla kiipeilyseinillä, kallioilla tai siirtolohkareilla ilman varsinaisia varmistusvälineitä on saavuttanut Koh Taolla enemmän ja enemmän suosiota. Saarelta löytyy esimerkiksi sisähalli, jossa on helppoa tutustua lajiin ja kokeilla haastavuudeltaan eri tasoisia reittejä.

Boulderoimaan ja kiipeilemään opastaa The Block – Koh Tao Climbing Project, jonka shoppi löytyy Sairee Beachilta.

Goodtime Adventures – Flying Trapeze

Haluatko oppia lentämään tunnissa? Ilma-akrobatia antaa tekijälleen samalla kertaa vapauden ja vaaran tunnetta. Trapetsilla pääset harjoittelemaan ulkoilmassa soolona ja pareittain tehtäviä sirkuksesta tuttuja liikkeitä.

Trapetsitaiteilua pääsee kokeilemaan Goodtime Adventuresin tiloissa Sairee Beachilla.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi