Sukelluskurssit Thaimaassa

Ryhmä sukeltajia suorittamassa PADI Open Water -kurssia. Kuva: Kichigin / Shutterstock.com

Thaimaa on yksi maailman parhaista paikoista suorittaa sukelluslupa. Ai miksi niin? Koska sukelluskurssit kuuluvat Thaimaassa maailman edullisimpiin ja hienoisiin sukelluskohteisiin on kaiken lisäksi helppo matkustaa. Ja sukeltamiseen yhdistyvät kaikki muutkin Thaimaan hyvät puolet, kuten yleinen turvallisuus, rentous ja herkullinen vaikkapa thairuoka.

Ja ympäri Thaimaata saa opastusta melkein kielellä kuin kielellä – myös suomeksi!

PADI vai SSI?

Koh Taon rantavedet on kuin luotu sukellukurssin käymiseen. Kuva: Thipjang / Shutterstock.com

Sukelluskurssin voi suoristaa eri sukellusjärjestön opetusta seuraten. Maailman suurin sukellusjärjestö on PADI, mutta SSI on kasvattanut paljon suosiotaan. SSI:n kursseja tekee esimerkiksi Koh Taolla sijaitseva suomalainen sukelluskeskus Koh Tao Divers. Suurta eroa järjestöjen kursseilla ei ole.

Alimman tason lupakirja (Open Water Diver) oikeuttaa sukeltamaan avovedessä 18 metriin asti. Kurssi kestää tavallisesti neljä päivää, joihin sisältyy teoriaopetusta, itsenäistä opiskelua, kirjallinen koe, matalan veden harjoittelu sekä neljä sukellusta.

Kurssien tekeminen on helppoa ja hauskaa; sukellusluvan ohessa tulee tehneeksi uusia ystäviä. Kursseihin sisältyvät sekä kirjallinen että käytännön koe, mutta niitä ei voi käytännössä reputtaa – yrittää saa niin monta kertaa, että onnistuu.

Suomalaiset sukelluskeskukset Thaimaassa

Sukeltajia South West Pinnaclen ympärillä. Koh Tao, Thaimaa. Kuva: Krzysztof Bargiel / Shutterstock.com

Missä sitten suorittaa sukelluskurssi Thaimaassa? Valinnan vaikeus iskee, sillä sukelluskeskuksia on ympäri Thaimaata, melkein jokaisessa rantakohteessa (käytännössä Hua Hini lukuun ottamatta).

Suosituin paikka Thaimaassa kurssin suorittamiselle on Koh Tao, pieni saari Siaminlahdella, jolla sijaitsee noin 60 sukelluskeskusta. Vaikeinta sukelluskurssin suorittamisessa voikin olla valita sukelluskeskus, jonka kurssille onnistuu.

Valintaa voi helpottaa menemällä vaikka sellaiseen keskukseen, jossa opetuksen saa suomeksi. Saarella on toiminut jo ”ammoisista ajoista” asti suomalainen Koh Tao Divers -keskus, jota pyörittää legendaarinen Mikko Paasi. Tunnelma kursseilla on leppoisa ja hyviin puoliin sekin, että Koh Tao Divers pitää ryhmäkokonsa pieninä, jolloin opetuskin on paljon henkilökohtaisempaa kuin isoissa sukelluskeskuksissa.

Suomalaisia sukelluskuskuksia on myös Phuketissa, Khao Lakissa, Krabilla ja Ko Lantalla.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi