Thaimaan liveaboard-sukellussafarit

Sukeltajia liveaboard-aluksella. Similan, Thaimaa. Kuva: OutdoorWorks / Shutterstock.com

Liveboard-sukellussafareilla matkataan kaukana, avomerellä sijaitseville sukelluskohteille, sukelletaan päivät pitkät ja nukutaan laivalla. Sukelluksia on tavallisesti neljä päivässä, joskus enemmänkin. Matkat ovat ikimuistoisia: täynnä hienoja sukelluksia ja retkeläisten yhteishenkeä.

Phuket ja Khao Lak ovat Thaimaan liveaboard-keskuksia, mutta matkoja järjestetään myös Koh Phi Philtä, Ko Lantalta ja Ko Lipeltä. Retkien pituudet vaihtelevat kolmesta päivästä viikkoon.

Laivoja on monentasoisia, luksuksesta edullisiin, reppureissaajille suunnattuihin laivoihin.

Richelieu Rock on yksi Thaimaan parhaista sukelluskohteista, vaikkei näytäkään kummoiselta yläilmoista katsottuna. Kuva: Richard Whitcombe / Shutterstock.com

Suosituimmilla liveboard-retkillä suunnataan Ko Similanille ja lähisaarille. Pitemmillä reissuilla ehditään käydä Similanin lisäksi myös Ko Surinilla ja legendaarisella Richelieu Rockilla, jota pidetään Thaimaan hienoimpana sukelluskohteena. Osalla Similanin retkistä käydään Ko Bonilla, joka tunnetaan Richelieu Rockin ohella hyvänä paikkana nähdä suuria paholaisrauskuja.

Mustekala. Richelieu Rock, Thaimaa. Kuva: Krzysztof Bargiel / Shutterstock.com

Toinen hyvä kohde liveaboard-safareille ovat Hin Daengin ja Hin Muangin komeat kaksoisluodot, jotka sijaitsevat Ko Lantan suunnalla. Jylhät, aavan meren ympäröimät luodot ovat täynnä koralleja ja hyviä paikkoja bongata suuria otuksia. Syrjäisen sijainnin takia sukeltajia käy täällä paljon vähemmän kuin Similanilla.

Thaimaasta järjestetään liveaboard-retkiä myös Myanmarin puolelle Mergui-saaristoon, josta löytyy jatkuvasti uusia sukelluskohteita. Retkellä on seikkailun tuntua, mutta sille kertyy myös hintaa, sillä Myanmar veloittaa sukellusmatkailijoilta korkeat lupamaksut.

Khao Lakista järjestetään myös snorklaajille suunnattuja liveaboardeja Ko Similanille. Retkien sanotaan olevan ainoita laatujaan maailmassa.

Suomalaiset liveaboard-retket

Myös monet Phuketissa toimivat suomalaiset sukelluskeskukset järjestävät liveaboard-sukellussafareita.

Retkiä järjestää esimerkiksi Raya Divers, jolla on toimistot sekä Phuketissa että Khao Lakissa. Tarjolla on matkoja kolmen eri tasoisessa laivassa. Luksuslaiva Dive Marine muistuttaa kiinalaista junkkia. Kaikissa huoneissa on ilmastointi ja ruuat kokataan käsityönä avokeittiössä. Viinikaappi ja humidorikin löytyy.

Mihin vuodenaikaan?

Parasta aikaa liveaboard-matkoille kestää marraskuusta toukokuun alkuun. Toukokuun lopulla alkaa monsuunikausi, jonka aikana esimerkiksi Ko Similanin kansallispuisto on suljettu. Suurin osa liveaboard-retkistä muillekin kohteille on peruttu kesäkuukausina.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi