Trangin saaret

Ko Lao-Liang Thaimaa
Autiosaari Ko Laoliangin jyrkänteet sopivat kalliokiipeilyyn. Kuva: TAT

Trangin maisemat ovat kuin suoraan paratiisikuvastosta. Jos etsii kauniita ja rauhallisia pikkusaaria, kannattaa suunnata tänne.

Saarilta on moderni maailma kaukana. Niillä ei ole teitä, autoja eikä yökerhoja. Sitäkin enemmän on valkoista hiekkaa, turkoosia merta, rauhaa ja luonnonkauneutta.

Hyvän kuvan saaristosta saa Ko Kradan -saaren rannalta käsin. Pohjoisessa häämöttävät Ko Ngai ja ympäriinsä ripotellut pienet ja jyrkkäreunaiset karstisaaret. Suoraan edessä on komea, merihirviöltä näyttävä Ko Mook ja sen takana mantereen kalkkikivivuoret. Kaakossa maisemia hallitsee suuri Ko Libong, jonka vesissä asuu harvinaisia merilehmiä. Kaukana etelässä häämöttävät autiosaaret Ko Laoliang ja Ko Petra.

Olo on kuin lapsella karkkikaupassa. Mille saarista sitä menisi?

Trangin saaret eroavat toisistaan tunnelmaltaan ja maisemiltaan ja tarjoavat kaikki hieman erilaisen elämyksen. Ko Ngai sopii pientä luksusta etsivälle ja Ko Kradan maanläheistä rauhaa kaipaavalle. Ko Mook houkuttelee Trangin saarista eniten reppureissaajia.

Saaristo sopiikin erinomaisesti saarihyppelyyn. Kierrä kaikki saaret ja valitse oma suosikkisi.

Trangin saaret – mille saarelle mennä?

Ko Ngai, Thaimaa. Kuva: Kong Niti / Shutterstock.com

Kaunein ranta on Ko Ngailla (tunnetaan myös nimellä Ko Hai), jota paratiisimaisempaa saarta on vaikea kuvitella. Ko Ngai nousee merestä jyrkkänä, kukkulaisena viidakkona, jonka latvustosta jättiläispuut kurottavat kohti taivasta. Valkoinen ranta on pitkä ja leveä ja meri uskomattoman turkoosia. Merestä kohoaa komeita, jyrkkäreunaisia karstisaaria.

Rantapalmujen kätköissä piileksii tyylikkäitä, luonnonmateriaaleista tehtyjä bungaloweja. Ngaista on hiljalleen kehittymässä Thaimaan luksussaari.

Ko Kradan, Thaimaa. Kuva: Anna Ewa Bieniek / Shutterstock.com

Laiskanpulskein saarista on Ko Kradan, jolla on vain kourallinen majataloja ja muutama ravintola. Saaren ranta sopii erityisen hyvin perheille, sillä meressä voi polskia keskipäivälläkin tuuheiden rantapuiden varjossa.

Charlie Beach, Ko Mook, Thaimaa. Kuva: Anna Ewa Bieniek / Shutterstock.com

Saarista kehittynein on Ko Mook, jolla on kalastajakylä ja jopa muutama moottoripyörä. Ko Mookin leveällä Farang Beachilla hiekka on vaaleaa ja meri smaragdinvihreää. Jyrkkään, viidakon peittämään karstikallioon päättyvä ranta on hieno, kerrassaan maailmanluokan tasoa – ja silti se vaikuttaa vaatimattomalta Ko Ngain ja Ko Kradanin hulppeiden rantojen rinnalla. Mookilla on kuitenkin saarista eniten tekemistä ja edullisimmat majatalot, mikä takaa saaren suosion.

Rauhallisin saari on Ko Libong, jonka pitkät rannat ovat karheita ja väriltään ruskeita ja merivesi sameaa. Suurin syy tulla tänne ovat saaren vesissä asustavat harvinaiset merilehmät.

Ko Laoliang on kaunis pieni autiosaari. Marraskuusta huhtikuulle saarella toimii telttaleiri, jossa voi yöpyä.

Trangin kaupunki

Pitkiä rantoja on myös mantereella, mutta matkalaiset tapaavat suunnata suoraan hienoille saarille. Provinssin pääkaupunki on sisämaassa sijaitseva Trang Town. Jos joutuu jäämään yöksi Trang Towniin, kaupungissa on useita edullisia pikkuhotelleja, joista monet sijaitsevat rautatieaseman vieressä.

Rautatieasemaa vastapäätä olevista kahviloista ja matkatoimistoista saa ilmaiskarttoja kaupunkiin ja saarille.

Ylimääräinen aika Trang Townissa kannattaa käyttää käymällä torilla maistamassa paikallista erikoisuutta, Trangin grillipossua (muu yang). Kokonainen sika on grillattu nopeasti kahdeksassa tunnissa valtavassa uunissa. Lopputulos on rapea ja makea – nautitaan nahkoineen kaikkineen.

Trangin saarten nähtävyydet ja harrastukset

Smaragdiluolan toiselta puolelta löytyy pieni hiekkaranta. Ko Mook, Thaimaa. Kuva: Warut Pothikit / Shutterstock.com

Eniten tekemistä on Ko Mookilla, jolla sijaitsee suosituin nähtävyys, Smaragdiluola. Ko Mookilla toimii myös mukava pieni sukelluskeskus, joka vie sukeltamaan hienoille paikallisille sukelluskohteille.

Kaikkien saarten vesissä voi snorklata. Hienoin koralliriutta on Ko Kradanilla.

Kalliokiipeilemään pääsee Ko Laoliang -autiosaarella, jonka hiekkarantaa reunustavat komeat karstijyrkänteet.

Trangin saarten ravintolat ja iltaelämä

Sivalai Beach, Ko Mook, Thaimaa. Kuva: Denis Costille / Shutterstock.com

Ko Mookilla on parhaat ravintolat – mikä ei tarkoita, että ravintolat olisivat mitenkään hienoja, kunhan ovat tasoltaan parhaita ja vaihtoehtoja on eniten. Mikään saarista ei ole varsinainen herkuttelukohde, vaan tarjonta on kaikilla hyvin rajallista.

Ko Mookilla on myös vilkkain iltaelämä – lue: pari baaria – kun muilla saarilla iltaelämä on käytännössä olematonta.

Trangin saaret – hotellit

Moderni bungalow-mökki Ko Mook -saarella. Kuva: Drniti / Shutterstock.com

Ko Ngailla, Ko Mookilla ja Ko Kradanilla on kaikilla sekä kohtuuhintaisia että hienompia majapaikkoja. Tyylikkäin majapaikka on Ko Kradanilla sijaitseva Sevenseas, mutta myös Ko Ngailla on useita viihtyisiä bungalowimajataloja. Edullisimmat bungalowit löytää Ko Mookilta.

Jos haluat tukea MinneThaimaassa-sivuston toimintaa, varaa hotelli oranssien linkkien kautta. Me saamme hotellivertailusivustolta pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä.

Katso tarjoukset – Ko Ngain majatalot

Katso tarjoukset – Ko Mookin majatalot

Katso tarjoukset – Ko Kradanin majatalot

Matka Trangin saarille

Trangin matkailusesonki alkaa marraskuun puolivälissä. Sitä ennen saarilla voi vielä huonolla onnella sataa paljonkin. Sesonkia kestää huhtikuun loppuun, minkä jälkeen matkanteko saarille vähentyy, kun säännölliset laivavuorot lakkaavat.

Saarille pääsee Trang Townin kautta, jonne on Bangkokista sekä yöjunia että Nok Airin ja Air Asian lentoja. Lentojen yhteydessä myydään laivalippuja saarille. Liput voi myös ostaa suoraan satamasta.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Rautatieasemaa vastapäätä on matkatoimistoja, joiden kautta voi kysyä kimppakyytiä saarille. Veneitä saarille kulkee kolmesta eri satamasta. Satamiin pääsee pikkubusseilla. Minivan-asema löytyy hyvän matkaa rautatieasemalta vasempaan – matkan taittaa mopotaksilla 20 bahtilla.

Ko Lantalta on päivittäinen laivavuoro, joka käy Ko Ngailla, Ko Kradanilla ja Ko Mookilla.

Jatka matkaa

Sunrise Beach, Ko Lipe, Thaimaa. Kuva: Sirintra Pumsopa / Shutterstock.com

Saarten välillä liikkuu kätevimmin pitkähäntäveneillä. Venetaksista saarten välillä pitää maksaa 800–1200 bahtia reitistä riippuen. Hinnan voi jakaa useiden matkustajien kesken.

Saarten välillä kulkee päivittäin myös Ko Lantalta saarille matkaava laiva (450 bahtia/henkilö), mutta matkan varrella pysähdytään välillä vierailulle Smaragdiluolaan ja snorklaamaan, joten lyhyeen matkaan saattaa vierähtää huonolla onnella useampi tunti.

Pikaveneillä Trangin saarilta pääsee sekä Phuketin suuntaan että Ko Bulonen kautta suositulle Ko Lipelle.

Trangin saaret – hyvä tietää

Saarilla ei ole pankkeja eikä pankkiautomaatteja, joten käteistä kannattaa varata mukaan riittävästi.

MinneThaimaassa-sivusto suosittelee matkalle mukaan opaskirjaa Tripsteri Thaimaa.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi