Ko Libong – merilehmien saari

Sit on top -kajakki on vakaa kulkupeli ja sopii hyvin myös ensikertalaiselle. Koh Libong, Thaimaa. Kuva: ERainbow / Shutterstock.com

Suurin syy saapua Ko Libongille ovat merilehmät. Saaren ympäristössä asustaa Thaimaan viimeinen merilehmä- eli dugong-yhdyskunta. Nimensä eläimet ovat saaneet malaijinkielen sanoista du yong, merenneito.

Lähietäisyydeltä ne tosin näyttävät kaikkea muuta kuin kauniilta neidoilta: merenneitoa enemmän eläimet muistuttavat suomalaista miestä kahden viikon ryyppyputken jälkeen. Niillä on pöhöttynyt naama, pienet ihmismäiset tihrusilmät ja harottava parransänki.

Norsuille sukua olevien Dugongien kauneus onkin vesielementin kauneutta, kun ne liikkuvat pinnan alla sulavasti kuin neidot. Ja välillä ne nostavat pinnan ylle takaevänsä, joka tosiaan näyttää merenneidon pyrstöltä.

Koh Libong, Thaimaa. Kuva: ERainbow / Shutterstock.com

Rantakohteena Ko Libong sopii niille, jotka haluavat kulkea omia polkujaan ja viihtyvät mahdollisimman kaukana muista matkailijoista. Rauha on taattu. Saarella ei ole kalastajakylän ohella kuin neljä majataloa – jotka ovat yleensä puolityhjiä.

Syynä matkailun vähyyteen on se, että vaikka Libong on Trangin saarista suurin, on se rannoiltaan vaatimattomin. Hiekka on ruskeaa hiekkaa ja karheaa, eikä samea vesi saa paratiisin sävyjä.

Ja hyvä niin: keskinkertaisten rantojensa ansiosta Ko Libong pysyy vielä pitkään koskemattomana, ja täällä saavat olla niin matkailijat kuin merenneidotkin kaikessa rauhassa, piilossa muulta maailmalta.

Alueet

Moskeija ja kalastajakylä. Koh Libong, Thaimaa. Kuva: Kunanon / Shutterstock.com

Libongin päärannan yhteydessä on muslimikalastajakylä. Majatalot pysyttelevät rantapuiden takana piilossa. Enimmäkseen rannalla on lehtipuita, mutta muutama palmukin mahtuu joukkoon.

Koh Libong, Thaimaa. Kuva: Andreas Prott / Shutterstock.com

Ranta on matala, ja pinnan alla on kivikkoa, eikä ranta sovellu erityisen hyvin uimiseen. Heti rantakallioiden takana on pitkä autioranta, jonne voi pyytää pitkähäntävenekyydin tai meloa kajakilla.

Taivaanrannassa siintävät muut Trangin saaret: jyrkkäreunainen, nukkuvaa lohikäärmettä muistuttava Ko Mook, kumpuileva Ko Kradan ja viidakkoinen Ko Ngai. Kauimpana, tuskin näkyvissä, kummittelevat Ko Rokin kaksi autiosaarta.

Ko Libong – majoitus

Koh Libong, Thaimaa. Kuva: Andreas Prott / Shutterstock.com

Majoitus on Ko Libongilla pääasiassa yksinkertaisia majataloja, tosin yksi luksusluokan paikkakin, Andalay Beach Resort on saarelle jo perustettu. Katso tarjoukset Ko Libongin majoitukseen.

Retket

Ko Libongin suurin vetonaula ovat dugongit, mutta niitä näkee vain veneestä ja vesi on aika sameaa. Retket ovat toki hauskoja mutteivät mitään maailmanluokan merilehmienbongausta. Dugongeja elää alueella noin 40.

Marras–joulukuussa Libong tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden lintujen bongaamiseen, kun saarelle pysähtyy kymmenien tuhansien sipierialaisten muuttolintujen parvi.

Retkiä voi myös järjestää autiosaari Ko Laoliangille ja Ko Rokille.

Matka

Libongille on helpointa matkustaa Trangin saarista. Saaren kalastajakylien ansiosta Libongille kulkee mantereelta useita venevuorossa päivässä. Veneet lähtevät Had Yaon satamasta sitä mukaa kun täyttyvät (lippu 50 bahtia). Had Yaolle kulkee minibusseja Trangista.

Saaren satamasta pääsee mopotakseilla majataloihin – matka on pitkä.

Trangiin pääsee Bangkokista lentäen ja yöjunalla.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Jatka matkaa

Libongilta pääsee muille Trangin saarille vain vuokraamalla pitkähäntäveneen. Vene esimerkiksi Ko Mookille maksaa 1300 bahtia, jonka voi jakaa usean matkustajan kesken.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi