Koh Tao Divers – sukelluksen suomalainen legenda

Koh Tao Diversin tiimillä on hyvä meininki. Kuva: Anna Kekkonen.

Monen suomalaisen sukellusura on alkanut Koh Tao Diversin kautta, niin myös omani. Koh Taoa ei turhaan kutsuta maailman suurimmaksi sukelluskouluksi. Nykyisin saarelta kun löytyy lähes 60 sukelluskoulua ja lisää tulee koko ajan.

Koh Tao Diversin tarina sai alkunsa jo 1987 sen ollessa saaren ensimmäinen sukelluskoulu. Vuonna 2001 monen sattuman kautta Mikko Paasi päätyi ostamaan sukelluskoulun paikallisilta 500 THB:lla. Loppu onkin historiaa. Nyt Krista sekä Mikko kouluttajien kera opastavat vuosittain kymmeniä suomalaisia omalla äidinkielellä sukelluksen ihmeelliseen maailmaan.

Suositun Sairee-rannan rauhallisessa eteläpäädyssä sijaitsevassa sukelluskoulussa työskentelee pääasiassa suomalaisia sukelluskouluttajia, mutta opetusta saa tarvittaessa myös englanniksi, italiaksi sekä tanskaksi koulun omien opettajien vetämänä.

Moni Koh Tao Diversille palautetta antanut on kiitellyt erityisesti pieniä ryhmäkokoja; kursseilla kun on maksimissaan neljä osanottajaa. Pienessä ryhmässä jokainen oppilas saa yksityiskohtaista opetusta juuri niin kauan kuin on tarpeen, jotta opit varmasti menevät perille. Omalla kohdallanikin juuri tämä teki vaikutuksen ja siivitti itseäni jatkamaan lajin parissa.

Sukelluskoulun sijainti on myös mikä mainioin sukeltamaan lähtemistä ajatellen. Lähdöt sukelluksille tapahtuvat näppärästi, kun koululta ei tarvitse ottaa kuin muutama askel rantaan, josta noustaan suoraan veneeseen. Myös matkat sukelluskohteille ovat Koh Taolla nopeita, kaukaisimmatkaan kohteet kun eivät vaadi kuin vain noin 40 minuutin matkan veneellä.

Heti Koh Tao Diversin naapurista löytyy In Touch -majatalo ravintoloineen, jonne majoittuessa on helppo saapua koululle. Ja mikäs onkaan parempaa kuin sukellusten jälkeen istahtaa ravintolan terassille, josta on suora näkymä merelle. Siinä kelpaa kirjata lokikirjaan tiedot sukelluksilta ihastellen samalla auringonlaskua parhaalta mahdolliselta paikalta.

Kokeneemmille sukeltajille Koh Tao Diversilla on tarjota laaja kirjo erikoiskursseja aina yö- ja hylkysukelluksista sidemount- ja tekniikkasukelluskursseihin. Koh Tao Tec Divers on vuonna 2006 Mikon perustama tekniikkasukellukseen erikoistunut sukellusyritys, joka vie harrastuksen uudelle tasolle.

Ja jos haluat kokea jotain erilaista, vaihtoehtoja löytyy. Lähde vaikkapa yösukellukselle UV-valojen kanssa. Korallien ja merenelävien loistaessa kaikissa sateenkaaren väreissä koet varmasti yhden parhaista sukelluksistasi.

Koh Tao Divers järjestää myös liveaboard-retkiä Andamaanienmeren puolelle Burman saaristoon, Koh Similanille ja Koh Surinin saarille. Ja onnistuupa sukellusammattilaiseksikin kouluttautuminen Koh Tao Diversilla, olipa haaveissasi sitten dive masterin tai sukelluskouluttajan paperit.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä täytyy mainita myös Koh Tao Diversin snorklausretket! Jos kaipaat jotain muuta aktiviteettia kuin sukeltaminen tai haluat tutustua ensin vedessä oloon ennen sukeltamisen aloittamista, snorklaus on erinomainen vaihtoehto. Luvassa on koko päivän yksityisretki pitkähäntäveneellä saaren niihin snorklauskohteisiin, joista ei oppaissa huudella, jolloin oma rauha on taattu ja nähtävää pinnan alla riittää.

Kokemuksia Koh Tao Divers -sukelluskeskuksesta

Koh Tao Diversista kirjoitti sukelluskeskuksessa työskennellyt Johanna Kasvinen.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi