Thaimaan parhaat autiorannat

Autiolle paratiisisaarelle pääseminen on yksi matkaajien suurista unelmista. Thaimaassa unelman voi toteuttaa.

Aidolle autiosaarelle

Thaimaasta löytyy edelleen autioita hiekkarantoja. Ao Phante Malacca Beach, Koh Tarutao. Kuva: Stephane Bidouze / Shutterstock.com

Etelä-Thaimaassa on useampikin kansallispuistona suojeltu kaunis saari, joilla voi leikkiä olevansa Robinson Crusoe, joutumatta kuitenkaan aivan haaksirikkoiseksi.

Ko Tarutao on suuri, kukkulainen ja viidakkoinen saari aivan Malesian rajalla. Saarella voi telttailla kauniilla, autioilla hiekkarannoilla ja patikoida viidakossa. Tyhjin vatsoin ei silti tarvitse olla: rannoilla on kansallispuiston vartijoiden toimipisteet, joiden yhteydessä toimivat yksinkertaiset ravintolat.

Koh Adang, Thaimaa. Kuva: Kokhanchikov / Shutterstock.com

Toinen houkutteleva autiosaari on Ko Adang aivan suositun Ko Lipen vieressä. Koh Adangilla voi nukkua teltassa tai mukavissa mökeissä, joista kansallispuiston vartijat vuokraavat. Heti rannasta alkavat upeat snorklausmaastot. Ja mikä parasta – jos autiot hiekkarannat alkavat pitkästyttää, vilkas Ko Lipe on vain vartin venematkan päässä.

Melkein autiot Koh Phayam ja Koh Kood

Koh Phayam, Thaimaa. Kuva: SigMick / Shutterstock.com

Jos totta puhutaan, autiot saaret ovat moneen makuun liiankin autioita. Harva viihtyy niillä yötä tai paria pidempään, kun mieli alkaa jo kaivata seuraa ja viihtyisiä ravintoloita. Ei huolta, Thaimaasta löytyy myös kohteita, joissa on komeat, melkein autiot rannat mutta myös palveluita.

Koh Kood, Thaimaa. Kuva: Sarutipong / Shutterstock.com

Ko Phayam oli pitkään ”salainen saari”, josta harva oli kuullut. Nykyisin saari nauttii jo pientä kulttisuosiota reppureissaajien ja hippien keskuudessa, mutta on tunnelmaltaan vielä hyvin rento ja rauhallinen. Vieläkin kauniimpi saari on Koh Kood, jolla tunnelma on Ko Phayamia hieman sofistikoituneempi. Hippien sijaan Koh Kood vetää puoleensa keskiluokkaisempia matkailijoita.

Autiorantoja Hua Hinista etelään

Autiolle rannalle päästäkseen ei tietenkään ole välttämätöntä suunnata saarelle. Myös mantereen puolelta kuten Koh Samuin edustalta Khanomista löytyy upeita, pitkiä rantoja, joilla näkee usein vain omat jalanjälkensä.

Tämä voi tulla monelle yllätyksenä, mutta autioita rantoja löytyy jo yllättävän läheltä Bangkokia. Heti suositun turistikohteen Hua Hinin eteläpuolelta alkaa 200 kilometrin kaistale koskematonta Thaimaata, jolla näkee enemmän villinorsuja kuin kanssamatkailijoita. Suuntaa vaikka Ban Krutin kauniille hiekkarannoille, joilla rauha on taattu.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi