Ko Lipe – sukellus ja snorklaus

Ko Lipen sukellusvedet tunnetaan värikkäistä vapaakiduskotiloistaan. Kuva: Pete Liang / Shutterstock.com

Snorklaus Ko Lipe -saarella lukeutuu Thaimaan parhaisiin. Ko Lipe on myös hyvä sukelluskohde.

Ko Lipe -saarta ympäröivät kauniit ja yllättävän hyväkuntoiset koralliriutat, joilla voi snorklata suoraan rannasta. Esimerkiksi Sunrise Beachin edustalla nököttävien kahden kiviluodon kohdalla on hieno riutta.

Snorklausretkiä tehdään myös lähisaarille, joita ympäröivät hienot koralliriutat. Myös monet sukelluskoulut ottavat snorklaajia mukaan reissuilleen.

Castaway Divers on järjestänyt vapaasukelluskursseja, joilla oppii sukeltamaan syvälle ilman laitteita. Taito avaa snorklaajalle aivan uuden maailman.

Sukeltaminen Ko Lipellä

Lipe ei ole sukelluskohteena vielä kovin tunnettu – joten täällä pääsee sukeltamaan rauhassa. Saarella on muutama sukelluskeskus.

Sukelluskeskukset järjestävät myös kuuden päivän liveaboard-sukellussafareita, joiden huippuhetkiin kuuluu kolme sukellusta Thaimaan parhaisiin sukelluskohteisiin lukeutuvilla Hin Daengilla ja Hin Muangilla.

Ko Lipen paras majatalo sukeltajalle

Majatalo Sanom Beach on Ko Lipen kiva pieni salaisuus. Majatalo sijaitsee omalla pikkurannallaan Pattaya Beachin rantakallioiden takana. Perille pääsee pitkin bambusiltaa. Mökit ovat peruskamaa, mutta sijainti on ihastuttava. Heti rannasta pääsee snorklaamaan kallioiden taakse. Majatalon yhteydessä toimii mukava sukelluskeskus Soul Divers.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!