Ko Adang – Thaimaan paras autiosaari

Koh Adang, Thaimaa. Kuva: Kokhanchikov / Shutterstock.com

Ko Adang – Thaimaan paras autiosaari – sijaitsee vain vartin venematkan päässä Ko Lipeltä. Kansallispuistona suojeltu Ko Adang nousee merestä mahtavana kukkulana. Metsäisellä saarella on vain kansallispuiston vartijoiden parakkeja ja pieni telttailualue. Puistonvartijat vuokraavat muutamaa viihtyisää mökkiä.

Lipen ja Adangin välillä on vaivatonta liikkua. Venekyyti Lipen Sunrise Beachilta Adangin leirintäalueelle maksaa 50 bahtia.

Snorklaus Ko Adang -saarella

Suoraan Adangin rannassa hienot snorklausmaastot odottavat kokeneita snorklaajia: nähtävänä on haita, pieniä rauskuja ja suuria kalaparvia, mutta rannasta on uitava varsin kauas. Andangille pääsee Ko Lipen Sunrise Beachiltä pitkähäntäveneellä.

Ko Adangin näköalapaikka

Koh Adangilla voi kiivetä Pa Chado -kukkulalle, josta näkee Koh Lipelle asti. Kuva: Blanscape / Shutterstock.com

Ko Adangilla kannattaa kavuta ylös Chado Cliff -näköalapaikalle. Raskain nousu on ykköstasolle, sen jälkeen jo helpottaa. Kolmostasolta avautuvat upeat näkymät Ko Lipelle.

Vesiputous Pirate Falls

Pirate Falls -vesiputoukselle, tai paremminkin koskelle, vie hyväkuntoinen polku läpi viidakon. Matka kestää puolisen tuntia suuntaansa. Patikoidessa näkee liskoja, paratiisilintuja ja erikoisennäköisiä hyönteisiä.

Autiosaari Koh Rawi

Ko Lipen naapurisaarille Adangille ja Rawille pääsee pitkähäntäveneellä. Kuva: Boybin / Shutterstock.com

Rawi sijaitsee hieman Ko Adangia kauempana. Rawin ranta on Adangia kauniimpi, hiekka pehmeämpää. Myös Rawilla on näköalapaikka ja vesiputous, joille voi patikoida.

Majoitus Ko Adang -saarella

Paikallisten lomien aikaan Koh Adangilla voi olla vilkasta. Kuva: Jajaladdawan / Shutterstock.com

Kansallispuiston vartijoiden vuokraamat mökit ovat viihtyisiä ja tilavia ja sijaitsevat rauhallisella autiosaarella. Aivan vieressä odottavat upeat snorklausmaastot. Tilaa on yleensä hyvin – paitsi thaimaalaisten lomien ja pitkien viikonloppuvapaiden aikaan. Ruokapuoli hoituu kansallispuiston yksinkertaisessa ravintolassa.

Nykyisin saarella toimii myös tasokas Adang Island Resort.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!