Ban Krut (Baan Grood)

Ban Krut -ranta. Hua Hin, Thaimaa. Kuva: Nofilm2011 / Shutterstock.com

Jos etsit Thaimaasta pitkää, kaunista ja rauhallista rantaa, suuntaa Ban Krutiin (myös Baan Krood), parin tunnin auto- tai junamatkan päähän Hua Hinista.

Söpöllä pikkukylällä on kaksi rantaa, joista toisella on pituutta 12 kilometriä ja toisella vähän vähemmän. Molemmat ovat rauhallisia. Hyvin rauhallisia. Kerrassaan uneliaita.

Rantojen välissä on jyrkkä niemi, jonka laella on komea temppeli.

Ban Krutin rannat

Tunnelmaltaan rannat ovat erilaiset. Eteläisemmän ja pitemmän rannan suuntaisesti kulkee rannan vieressä rantatie. Hiekka on vaaleankeltaista ja aavistuksen karheaa. Silti ranta on hieno. Mitä muutakaan 12 kilometriä pitkä ranta voisi olla?

Eteläisen rannan kupeessa sijaitsevat Ban Krutin rautatieasema sekä pieni ja sympaattinen vanhan ajan tiikkitalokylä. Kylässä kannattaa käydä vaikkapa parturissa 78-vuotiaan herra Chalongin salongissa. Vakaakätinen vaari leikkaa hiukset, ajaa parran ja siistii nenäkarvat puolellatoista eurolla. Parturintuolillakin on ikää jo 60 vuotta.

Pohjoinen ranta on eristäytyneempi; tie kulkee kaukana rannan takana. Täällä tuntee asuvansa autiorannalla.

Ban Krut – nähtävyydet ja retket

Majatalojen kautta voi järjestää snorklaus- tai sukellusretken Koh Talu -saarelle, jota ympäröivät upeat koralliriutat.

Vuokraa skootteri ja tee päiväretki Bang Berdin upealle autiorannalle.

Ban Krut – ravintolat

Ravintolatarjonta on vähäistä. Eteläiselle rannalle johtavan tien ja rantatien risteyksestä löytyy muutama ravintola. Aivan risteyksessä seisoo Boon’s Moon Bar, mukava ulkoilmabaari, joka kerää suojiinsa kaikki Ban Krutissa iltaolutta halajavat.

Suurin osa matkalaisista syö majatalojensa ravintoloissa.

Ban Krut – hotellit

Jos haluat tukea ilmaisen MinneThaimaassa-sivuston toimintaa, varaa hotelli linkkiemme kautta. Me saamme hotellivertailusivustolta pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä.

Baan Grood Arcadia €€€

Miksi: Jos kaipaa oikean hotellin palveluja, kuten isoa uima-allasta. Tilavat ja siistit huoneet.
Missä: Rannan pohjoispäässä. Katso tarjoukset hotelliin.

Rachavadee Resort €€€

Miksi: Rantapalmujen ja veistoksellisten kivenmurikoiden väliin on viritetty riippumattoja, ja aurinkotuoleina on valtavien ajopuiden sileäksi hioutuneita runkoja. Auringon laskettua syttyvät palmuihin piilotetut tunnelmavalot. Majatalo on erittäin viihtyisä.
Missä: Omassa rauhassaan aivan eteläisen rannan eteläpäässä. Katso tarjoukset hotelliin.

Bayview €€

Miksi: Majatalossa on kaikki kohdallaan: Ruoka on halpaa ja hyvää, tilavat huoneet on tehty harkiten ja lasten leikkipaikkakin löytyy. Rantapuut suojaavat keskipäivän auringolta. Majatalolla on uima-allas, vaikka tämä onkin sellainen neitseellinen ranta, jossa meri kutsuu uimaan.
Missä: Hieman eristyksissä pohjoisella rannalla. Katso tarjoukset hotelliin.

Matka Ban Krutiin

Ban Krutin rautatieasemalle pääsee junalla Bangkokista ja Hua Hinista. Myös busseja kulkee molemmista kohteista.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Jatka matkaa

Junalla tai bussilla on parin tunnin matka Chumphoniin, josta lähtevät laivat suositulle Koh Tao -saarelle. Tuntia paria kauempana on Suratthani, josta lähtevät laivat Koh Phanganille ja Samuille.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi