Hua Hin – nähtävyydet, retket ja tekemistä

Buddhan patsaita temppelissä Hua Hinin ”Apinavuorella”. Kuva: Helissa Grundemann / Shutterstock.com

Tällä sivulla esitellään Hua Hinin parhaat nähtävyydet ja retkikohteet. Tekemistä Hua Hinissa riittää golfista vesipuistoihin, upeisiin kylpylöihin ja liitolautailuun.

Hua Hin kartta näyttää kätevästi nähtävyyksien sijainnit.

Hua Hinin historialliset kohteet

Rantakaupungin historiaan pääsee tutustumaan kiertämällä Hua Hinin historialliset kohteet. Hua Hinissa on historiallisia nähtävyyksiä vanhasta rautatiehotellista, kauniiseen palatsiin ja tunnelmallisiin ravintoloihin, joita on perustettu entisiin aatelishuviloihin.

Hua Hin on Thaimaan kylpyläpääkaupunki

Hua Hinin kylpylät kuuluvat Thaimaan parhaisiin, ja Hua Hin tunnetaankin Thaimaan johtavana kylpyläkaupunkina. Kokeile ainakin ylellistä The Baraita tai jotain muuta kaupungin ikimuistoisista kylpylöistä.

Wat Khao Takiab eli Hua Hinin Apinatemppeli

Hua Hinin Khao Takiab -kukkula. Juurella näkyy suuri Buddha-patsas ja laella on niin sanottu Apinatemppeli. Kuva: TaliVikh / Shutterstock.com

Hua Hinin kaiketi suosituin nähtävyys on Apinatemppeliksi kutsuttu pieni kiinalaishenkinen temppli Khao Takiab -kukkulan huipulla. Nimensä se on saanut paikalla päivystävistä apinoista. Apinoita voi ruokkia – ja kannattaa pitää varansa, etteivät ne näpistä kameraa tai aurinkolaseja pahaa-aavistamattomalta ruokkijalta.

Kukkulan juurella seisoo suuri Buddha-patsas, jolta avautuvat hienot maisemat Hua Hinin lahdelle.

Hua Hin on Thaimaan paras golfkohde

Hua Hin on monen mielestä Thaimaan paras golfkohde. Lyhyen matkan päässä keskustasta on useita maailmanluokan golfkenttiä, ja moni saapuukin Hua Hiniin nimenomaan golfmatkalle. Lue lisää: Hua Hinin golfkentät.

Hua Hin – vesipuistot

Vana Nava Water Jungle on yksi Hua Hinin suosituista vesipuistoista. Kuva: Tooykrub / Shutterstock.com

Vesipuisto Black Mountain Waterparkissa on kymmenen erilaista vesiliukumäkeä. Sopii lasten lisäksi aikuisille – kaikkein hurjimpiin liukumäkiin ei edes päästetä alle 10-vuotiaita. Vesipuisto on avoinna kello 10–17 ja sijaitsee taksimatkan päässä keskustasta. Aikuiset 900 bahtia ja lapset 450 bahtia, joskus myös hyviä tarjouksia.

Toinen suosittu (ja uudempi) vesipuisto on Vana Nava Water Jungle, jonka sijainti on mukavan lähellä keskustaa.

Leijalautailu Hua Hinissa

Tekemistä löytyy myös adrenaliinifriikeille. KBA – Kiteboarding School Hua Hin opettaa leijalautailua ja vuokraa sitä varten varusteita. Leijalautailuun riittää Hua Hinissa tuulia ympäri vuoden.

Kansallispuistot lähellä Hua Hinia

Kaeng Krachan -kansallispuisto, Thaimaa. Kuva: Stephane Bidouze / Shutterstock.com

Hua Hinin lähistöllä on kaksi kaunista ja erityyppistä kansallispuistoa: komeiden karstimaisemien Sam Roi Yot sijaitsee meren äärellä ja viidakkoinen Kaeng Krachan Myanmarin rajavuoristossa.

Omalla autolla (tai taksilla) voi tehdä mielenkiintoisen retken Pa La-U-vesiputoukselle. Matkan varrelle osuu jättimäinen munkkipatsas, viinitila ja metsätie, jolla näkee melkein varmasti villinorsuja.

Vieläkin varmemmin villinorsuja näkee Kui Burin kansallispuistossa, jossa ehtii käydä päiväretkellä Hua Hinista.

Päiväretket Hua Hinista

Khao Wang (Nakhorn Khiri Historical Park). Cha-Am, Thaimaa. Kuva: Thailand Travel Lover / Shutterstock.com

Viinitilalla Monsoon Valley Vineyardilla pääsee vierailemaan myös osallistumalla viinitilan omille retkille. Ne lähtevät Hua Hin Market Villagen kahdesti päivässä.

Matkatoimistot järjestävät retkiä myös Kanchanaburiin Kwai-joen sillalle sekä Damnoen Saduakin kelluville markkinoille.

Kulttuuripitoisen päiväretken voi tehdä Phetchaburin pikkukaupunkiin, joka tunnetaan vuoren laella olevasta kuninkaallisesta huvilasta Phra Nakhorn Kiri. Huvilan observatoriosta tiedemieskuningas Mongkut tutki 1800-luvun lopulla tähtiä ja ennusti auringonpimennyksen. Phetchaburiin on Hua Hinista 65 kilometriä.

Voiko Hua Hinissa sukeltaa tai snorklata?

Hua Hinin lähimaastossa ei ole koralliriuttoja. Lähin snorklaus- ja sukelluskohde on 250 kilometrin etelään sijaitseva Bang Saphan, jonka edustalla on korallien ympäröimä Ko Thalun saari. Saarelle järjestetään päiväretkiä: ajomatka on pitkä, mutta korallit ovat hyvässä kunnossa ja vaivan arvoiset.

Parhaiten retkestä saa kaiken irti, kun jää yöksi saarella sijaitsevaan Koh Talu Island Resortiin.

HUA HIN | | RAVINTOLAT JA BAARIT | OSTOKSET | GOLF

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi