Phuket VS Hua Hin

Kata Beach -ranta. Phuket, Thaimaa. Kuva: Windofchange64 / Shutterstock.com

Molemmat ovat perheiden suosimia lomakohteita. Mutta kummalla lapset viihtyvät paremmin?

Kumpi on parempi: Phuket vai Hua Hin?

1–0 Phuketiin voi lentää suoraan. Hua Hiniin on kolmen tunnin ajomatka Bangkokin kansainväliseltä lentokentältä.

1–1 Hua Hinin matkaan on helppo yhdistää päivän ja parin vierailu Bangkokissa, Thaimaan kiehtovassa pääkaupungissa.

2–1 Phuketin hiekkarannat ovat monin verroin Hua Hinia upeammat, ja meri saa Phuketissa paratiisimaisen turkoosin sävyn. Phuketissa on oma rantansa vaikka loman jokaiselle päivälle.

3–1 Phuketista pääsee helposti snorklausretkille lähisaarille. Hua Hinista on parin sadan kilometrin ajomatka lähimmälle koralliriutalle.

3–2 Hua Hin on Phuketia edullisempi. Etenkin taksit ovat Phuketissa kalliita.

3–3 Molemmissa on hyvät ostosmahdollisuudet, mutta Phuketilla ostoskeskuksiin kertyy helposti matkaa, jos haluaa asua saaren rauhallisimmilla rannoilla. Hua Hinin ostospaikkoihin on lyhyt matka hotelleilta.

3–4 Phuketissa on näkyvämmin seksiturismia, joka on tosin keskittynyt Patong Beachille. Jos asuu Patong Beachin ulkopuolella, prostituutiota ei pahemmin kohtaa.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

6 KOMMENTIT

 1. Meidän perhe on viihtynyt hyvin Hua Hinissa. Siellä on kaikki palvelut mukavasti kävelymatkan päässä ja liikkuminen edullista lavatakseilla. Tunnelma jotenkin sivistyneempi kuin Patongilla tai Katalla. Tai miten sitä kuvaisi… leppoisan lomamaisempi. Phuketin rauhallisemmilla rannoilla kuten vaikkapa Bang Taossa on taas melkeinpä liiankin rauhallista. Totta että Phuketin rannat ovat upeat, mutta meidän nassikat ovat olleet vielä niin pieniä, että ollaan enimmäkseen altaalla, joten ei niistä rannoista ole niin väliä. Saas nähdä sitten, kun pojat ovat siinä iässä, että tahtovat snorklaamaan.

 2. Hua Hin. Rauhallinen, mutta säpinääkin löytyy jos haluaa etsiä. Mukavia tavallisia thaimaalaisia, turismi ei ole pilannut ihmisiä siinä missä Phuketissa ja Pattayalla.

  • Mua aina vähän ärsyttää, kun väitetään että
   ihmiset olivat Phuketissa jotenkin turistien pilaamia. Toki jossain
   vilkkaimmilla eletään rahan kiilto silmissä (ja tasan varmaan niin
   tehdään myös Hua Hinissa) mutta kyllä Phuket Town on niin aito thaimaalainen (kiinalais)kaupunki kuin olla voi. Ja saaren itäpuolen pikkukylissä ei turistien vaikutus kauheasti näy. Mulle Phuket toimii: se on iso saari, josta voi löytää kaikkea mahdollista, niin turistimenoa kuin aitoa paikalliselämääkin. Ja siellä on
   paljon tekemistä. Phuketissa voi sukeltaa (ei voi Hua Hinissa) ja Phuketista on
   helppo jatkaa matkaa muille saarille vaikkapa Koh Phi Phille ja Koh Lantalle. Ja Phuketia ja Pattayaa en edes vertaisi samana päivänä. Ääni siis Phuketille!

 3. Karu totuus on se, että Hua Hin on suosittu, koska se on lähellä Bangkokia. Phuket on suosittu, koska sen rannat ovat upeat.

 4. Mun fiilikset on aika jakautuneet näiden kohteiden kanssa. Molemmissa on puolensa, eikä ne ehkä oikein osu hyvään vertailuun. Molemmat toki ”luksuskohteita”, mutta Phuket edustaa mulle enemmän niinkun Pattaya siistittyä kalliimpaa versiota: venälaisten sijaan siellä on paljon muiden länsimaiden edustajia, ostosmahdollisuudet hyvät, mutta hinnat Bangkokin tasoa, jos ei jopa korkeammat. Phuket on nuorekasta porukkaa, rantoja, ja melko erityyppinen highend kuin Hua Hin, joka on mun mielestä lähes täysin golfiin fokusoitunut vierailijaprofiililtaan, mikä nostaa vierailijoiden keski-ikää. Eli sanoisin karkeasti Phuket nuorille bileihmisille, Huahin keski-ikäisille golffareille, toki näistä voi olla eri mieltä. Faktahan on se että molemmista löytyy melkeen kaikille kaikkea, eli kumpaan tahansa menee, aurinko paistaa, ilma on lämmin, ruoka on tulista, maisemat huikeat ja ihmiset hymyilee 😉

  • Eetu määritteli aika hyvin Phuketin ja Hua Hin eron siinä, että Phuket sopii nuorille ja nuorekkaille matkaajille, Hua Hin ei niinkään. Aina kun näen nuoren parikymppisen pariskunnan Hua Hinissa tuntuu, että ovat väärässä paikassa. Keski-ikäiset golfaajat ovat Hua Hinille tärkeä kohderyhmä ja heille Hua Hin on loistava paikka, mutta käy Hua Hinissa toki paljon muitakin matkaajia: jos on varaa hyvään hotelliin vaikka Hyatt Regencyyn (tai löytää sieltä hyvän tarjouksen), on kaupunki erinomainen perhekohde. Ja käyhän Hua Hinissa valtavat määrät bangkokilaisia viikonlopunviettäjiä. Kummalle sitten
   antaisin ääneni? Riippuu tosi paljon siitä, mitä lomaltaan haluaa… Jos golfia
   niin Hua Hinille, jos seikkailullista tekemistä ja iltarientoja niin
   Phuketille. Mutta tuossa kysymyksenasettelussa taisi olla kysymyksessä paikat
   etenkin perhekohteina… Siinä tilanteessa ehkä Hua Hinille sen vaivattomuuden
   takia: kaikki on lähekkäin ja rahaa säästyy esimerkiksi liikkumisessa (taksit
   ovat Phuketissa hävyttömän kalliita Thaimaan mittapuulla).

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi