Thaimaan yleisimmät huijaukset

Tuk-tuk -kuski. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Thipjang / Shutterstock.com

Huijatuksi tulemisen vaara ei ole Thaimaassa yleisesti ottaen kovin suuri. Ravintoloissa on toki hyvä tarkistaa laskun loppusumma ja kaupoissa vilkaista, mitä saa vaihtorahoina takaisin. Harvemmin ravintoloissa kuitenkaan huijataan.

Alla on esitelty yleisimmät huijaukset Thaimaassa.

1. Jetski-huijaus

Thaimaan rantakohteissa kannattaa varoa hyvin yleistä jetski-huijausta. Huijaus menee seuraavasti: Jetski-yrittäjät ovat laittaneet tarran vanhan naarmun peitoksi. Vedessä tarra irtoaa ja turistia kovistellaan maksamaan kova hinta menopelin vahingoittamisesta. Jos tämä ei ole halukas maksamaan, häntä uhataan väkivallalla.

Virkavallan paikalle kutsumisesta on vain harvoin apua – usein poliisi saa osansa huijareilta. Huijaukselta välttyy parhaiten jättämällä ajamatta vesiskootterilla.

Eniten jetski-huijauksia tunnutaan tekevän Pattayalla.

2. Tuktuk-huijaus

Toinen yleinen huijaus tapahtuu Suuren palatsin edustalla Bangkokissa. Virallisen näköisesti pukeutuneet nuoret miehet kertovat pahoitellen, että palatsi on suljettu ja neuvovat palaamaan myöhemmin uudelleen.

Avuliaasti he vinkkaavat paikalle tuktukin ja ehdottavat, että matkailija voisi siinä välissä käydä kaupungin muilla nähtävyyksillä.

Kyseessä on huijaus. Suuri palatsi on vain hyvin harvoin suljettu. Tuktukin tehtävänä on pysähdellä jalokiviliikkeissä ja kalliissa antiikkikaupoissa, joissa turistille kaupataan arvottomia väärennöksiä.

3. Jalokivikauppa-huijaus

Älä osta Thaimaasta jalokiviä, jos et oikeasti tunne jalokivialaa. Vuosikymmenet turisteille on tarjottu etenkin Bangkokin jalokiviliikkeissä erinomaisia diilejä arvokivistä, jotka ovat kotimaassa paljastuneet arvottomiksi.

Yleensä huijatut ovat päättyneet liikkeisiin tuktukien kyydissä. Jos siis sinut kiikutetaan jalokiviliikkeeseen ja tarjotaan loistavaa tilaisuutta sijoittaa jalokiviin, voit olla varma, että kyseessä on ainoastaan loistava tilaisuus menettää rahasi.

Loppuhuomio

Okei, nyt saattoi tulla olo, ettei tuktukin kyytiin kerta kaikkiaan uskalla istahtaa, jos ei halua tulla huijatuksi. Ei sentään niinkään kannata ajatella – pärisevillä ja puolelta toiselle kaarteissa keikkuvilla tuktukeilla matkustaminen on kuitenkin yksi Thaimaan klassisista elämyksistä. Kyllä niillä kannattaa ainakin kerran matkustaa, kunhan ei anna tulla huijatuksi. Lue lisää tuktukeista ja liikkumisesta Bangkokissa.

Lue lisää Thaimaan parhaista matkakohteista.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi