Henkien talot – näin pidät Thaimaan kotihenget tyytyväisinä

Henkitalo Spirit House Thaimaa
Perinteisessä henkitalossa asustavat isoisän ja isoäidin henget.

Thaimaassa kohtaa kaksi maailmaa: ihmisten ja henkien. Lähes jokaisen rakennuksen vieressä on henkien talo, linnunpöntön näköinen pikkutalo tai komea alttari, joka on omistettu tontin suojelushengelle.

Kotihengiltä saa apua moneen vaivaan – kunhan muistaa pitää ne hyvällä tuulella. Näin se onnistuu!

  • Osta kotisi eteen paalun varassa seisova henkien talo. Siinä on kotihenkien hyvä asustaa. Jos olet rikas, rakenna kokonainen pyhättö. Mitä kimaltavampi sen parempi.
  • Kata hengille aamupalaksi kippo riisiä ja juomaksi limsaa. Puolikas pullo riittää. Älä unohda pilliä! Pillistä henkien on turvallista juoda. Jos henget joutuvat kömpimään sisään pulloon, niillä on vaarana jäädä sen vangiksi.
  • Tarjoa viihdykettä koristelemalla henkien talo tanssijatarnukeilla. Henget pitävät myös seeprapatsaista. Niiden mustavalkoinen raidoitus kun muistuttaa suojateitä eli symboloi turvallisuutta. Loogista.
  • Ole erityisen tarkkana torstaisin, jolloin henget karauttavat seeprojen selässä omille asioilleen. Tällöin tapahtuu eniten murtoja.
  • Jos taloa vaivaa henkien talosta huolimatta epäonni, heitä kotoa pois mummon vanhat antiikkihuonekalut. Niihin on saattanut vuosien saatossa muuttaa pahantahtoisia aaveita. Jos sekään ei auta, pyydä apua shamaanilta.
  • Käy myös palvomassa naapuruston komeaa, vanhaa puuta. Siinäkin asuu todennäköisesti henki. Kääri rungon ympärille oranssi silkkinauha ja jätä juurelle puinen fallos. Se symboloi hedelmällisyyttä.
  • Älä unohda esi-isien henkiä! Tuonpuoleiseen on hyvä lähettää rahan lisäksi ainakin kultaharkkoja, älypuhelin ja muotitennarit. Tuuletinkaan ei ole pahitteeksi.
  • Taivaallisen postitoimiston löydät Bangkokin Chinatownissa sijaitsevasta Leng Noi Yee -temppelistä. Tunge lahjat polttouuniin. Onneksi henget ovat paitsi ahneita, myös helposti huijattavissa. Lahjat on tehty pahvista.

 

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi