Full Moon Party – Koh Phanganin täydenkuun juhlat

Full Moon Party on Koh Phangan -saaren legendaarinen vetonaula. Kuva: Parkpoom Kotcharat / Shutterstock.com

Koh Phanganin Full Moon Party eli täydenkuun juhlat ovat tehneet saaresta yhden maailman kuuluisimmista bilepaikoista. Had Rin Beachilla kerran kuussa 1980-luvun puolivälistä asti vietetyt juhlat eivät ole hiipuneet, vaan vain kasvaneet vuosi vuodelta. Nykyisin ne keräävät keskimäärin 30 000 juhlijaa. Juhli näin:

1. Tarkista Full Moon Partyn ajankohta etukäteen. Nimestään huolimatta juhlat eivät useinkaan ajoitu täsmälleen täydenkuun aikaan: juhlia on siirretty muutamalla päivällä, jos täydelle kuulle osuu jokin Thaimaan monista uskonnollisista pyhistä – ja perinteisesti buddhalaiset juhlapäivät osuvat juuri täydenkuun aikaan.

2. Jos haluat asua bileiden keskiössä Had Rin Beachilla, varaa majapaikka etukäteen joko netin kautta tai saapumalla saarelle viikkoa ennen. Monet Had Rinin majapaikat muuten vaativat vähintään viiden yön pituista oleskelua Full Moon Partyn aikaan. Lue täältä Kapteenin suositukset Koh Phanganin majapaikkoihin.

3. Täydenkuun juhliin pääsee helposti mukaan, vaikkei asuisikaan Had Rinilla. Lavataksit kuljettavat juhlijoita juhlapaikalle saaren muilta rannoilta. Muualla voi olla jopa parempi asua kuin Had Rinissa, joka on juhla-aikaan meluinen ja täyteen ahdettu. Juhliin pääsee helposti myös Samuilta: saarten välillä kulkee bilepäivinä lukuisia veneitä. Varo kuitenkin yöaikaan kulkevia ja liian täysiksi pakattuja pikaveneitä: veneille on sattunut kohtalokkaita onnettomuuksia.

Full Moon Party on Koh Phangan -saaren legendaarinen vetonaula. Kuva: Vasit Buasamui / Shutterstock.com

4. Älä väsytä itseäsi heti alkuillasta; juhlat saavuttavat kliimaksinsa auringon noustessa, kun pahimmat örveltäjät ovat jo aikaa sitten sammuneet. Kellon lähetessä aamukuutta tanssi muuttuu yhä vimmaisemmaksi. Juhlijat siirtyvät aaltoihin tanssimaan ja suuntaavat kasvonsa kohti nousevaa aurinkoa. Kun aurinko on noussut puoleen väliin taivasta, juhlat ovat ratkenneet puhtaaksi riemuksi.

5. Älä ole tyhmä. Pidä kengät jalassa, sillä rannalla on paljon lasinsiruja. Rannalla on myös paljon valepukuisia poliiseja käräyttämässä huumeiden käyttäjiä. Älä siis käytä mitään alkoholia vahvempaa.

6. Rentoudu, nauti ja vietä yksi elämäsi ikimuistoisimmista juhlista!

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi