Ko Lanta – tällainen on Thaimaan paras saari

Koh Lanta -saaren rannoilla riittää ihanaa rauhaa. Kuva: Ozerov Alexander / Shutterstock.com

Ko Lanta saattaa hyvinkin olla Thaimaan paras saari. Matkakohteena Ko Lanta on sopivan rauhallinen, mutta tekemistäkin on riittävästi. Koko saaren länsipuoli on yhtä kaunista rantojen silkkinauhaa. Vaikka majapaikkoja on runsaasti, Ko Lantan pitkät rannat eivät tunnu koskaan kovin vilkkailta.

Ko Lantan hotellit ja majatalot ovat melkein kaikki aivan rannassa ja niitä on jokaiselle kukkarolle.

Saaren 10 000 asukkaasta suurin osa on muslimeja, joista elävät vielä hyvin perinteiseen tapaan maanviljelyllä ja kalastuksella. Seksikauppaa ei ole ja rannoilta puuttuvat yli-innokkaat kaupustelijat.

Lanta ei ole myynyt vielä koko sieluaan turismille. Hiekkarantojen ulkopuolella tunnelma on edelleen hyvin paikallinen. Kun hiekkarannat ovat saaren länsipuolella, itäpuolta hallitsevat mangrovemetsät ja hedelmäviljelykset. Keskellä kohoavat komeat, viidakoiden peittämät kukkulat.

Ko Lantalta löytää edelleen helposti sitä kuuluisaa aidon Thaimaan tunnelmaa.

Miksi Ko Lantalle kannattaa matkustaa?

Ko Lanta
Koh Lanta kannattaa kiertää skootterilla. Kuva: Yuliia Kononenko / Shutterstock.com
  • Ko Lanta on Thaimaan sympaattisimpia saaria. Rannat ovat pitkiä ja vaaleita, auringonlaskut ikimuistoisia. Saarta on mukava kiertää skootterilla omaa suosikkirantaansa etsien.
  • Elämä on keskittynyt Lantalla rannoille eikä romuluisiin rantakyliin kuten monessa muussa kohteessa. Suurin osa hotelleista on aivan rannalla eikä rannalle päästäkseen tarvitse kävellä autotien yli. Suurin osa ravintoloistakin on rannalla – Ko Lantalla nautitaan illallista varpaat hiekassa.
  • Ko Lanta on Thaimaan suosituimpia perhekohteita – ja hyvästä syystä. Lue lisää: Ko Lanta lasten kanssa.
  • Reppureissaajia houkuttelee Ko Lantalle se, että saarelta löytää edelleen helposti myös edullisia rantabungaloweja, etenkin Klong Khong -rannalta.
  • Veneretken päässä Ko Lantalta on useita hienoja sukelluskohteita.

Miksi jättää väliin?

Muslimisaari voi olla joillekin liiankin rauhallinen: rentoa yöelämää löytyy rantabaareista, mutta mikään varsinainen biletyskohde Ko Lanta ei ole – kaukana siitä.

Saladan – Ko Lantan satamakylä

Saaren ”keskus” on parista kadunpätkästä koostuva Saladan, jossa sijaitsee saaren satama. Satamakylästä kulkee lavatakseja rannoille. Sataman vierestä voi myös vuokrata skootterin, jos haluaa lähteä omatoimisesti etsimään omaa unelmiensa rantaa ja majapaikkaa.

Saladanissa on useita ravintoloita ja monen sukelluskeskuksen pääkonttori. Muutama majatalokin löytyy, tosin kovin suurta syytä täällä yöpymiseen ei ole. Innokkaat sukeltajat saattavat kuitenkin haluta jäädä yöksi Saladaniin, sillä sen satamasta lähtevät retket sukelluksille.

Saladanin sataman edustalla on tien varessa paljon yksinkertaisia muovituolipaikkoja. Rohkeasti kokeilemaan – yleensä paras thairuoka tarjoillaan juuri tällaisissa ulkonäöltään vaatimattomissa ravintoloissa.

Saaren toinen kylä on tunnelmallinen, vanhan asunsa säilyttänyt Lanta Old Town, josta kerrotaan lisää tuonnempana. Vanhakaupunki sijaitsee saaren itäpuolella, ja siellä kannattaa ehdottomasti käydä päiväretkellä.

Ko Lantan parhaat rannat

Kantiang Bay on Koh Lantan kauneimpia rantoja. Kuva: Anna Ewa Bieniek / Shutterstock.com

Lantalla on useita hiekkarantoja, jotka eroavat toisistaan tunnelmaltaan. Kaikki rannat ovat saaren länsipuolella, sillä itäpuolta peittää mangrovemetsä.

Klong Dao – Ko Lantan paras ranta perheille

Lähinnä satamakylä Saladanian sijaitsee Klong Dao, joka on erityisesti perheiden suosiossa. Kolme kilometriä pitkä ja pehmeähiekkainen ranta on matala ja sopii hyvin lapsille. Palveluita on paljon.

Hyvä hotelli perheille on esimerkiksi Southern Lanta, jossa on tilava uima-allas ja lasten leikkipaikka. Monen muun hotellin altaat ovat varsin pienet. Rannan tyylikkäimpiä hotelleja on Twin Lotus.

Rannan komeasti kaartuvaa pohjoispäätä kutsutaan nimellä Laem Kho Kwang. Sen niemellä on muutama majapaikka. Niistä paras on Avani Plus Ko Lanta, jolla on niemen suojassa oma kaunis rantansa.

Phra Ae eli Long Beach – Ko Lantan pisin ranta

Heti Klong Daosta etelään on saaren pisin ranta, Phra Ae, jota kutsutaan myös Long Beachiksi. Viisi kilometriä pitkä, nopeasti syvenevä ranta sopii hyvin uimiseen, mutta huonommin pienten lasten kanssa matkustaville.

Rannan tunnelma vaihtelee pitkin matkaa: mukaan mahtuu kaikkea luksushotelleista reppureissaajien majataloihin. Keskivaiheiltaan ranta on melkein autio. Tunnelma on väljempi kuin Klong Daolla, jossa on majataloja ja hotelleja vieri vieressä.

Mukavaa aluetta on esimerkiksi rannan pohjoispää, jossa sijaitsee sydämellisten muslimirouvien pitämä viehättävä mökkikylä Sayang Beach rehevässä palmulehdossa (ei uima-allasta). Tällä kohtaa rantaa on myös useampi pitkäaikainen rantaravintolasuosikki kuten Thai Cat.

Samassa osassa rantaa sijaitsee myös tyyriimpi Lanta Sand, joka panostanut tyylikkyyden lisäksi myös perheiden viihtyvyyteen: lapsia varten on pieni leikkilinna uima-altaan vierellä. Uima-altaita on peräti kolme. Hotellirakennukselle vaihtoehtona ovat romanttiset rantahuvilat, joissa on terassilla mukava päiväpeti löhöilyyyn.

Long Beachin paras hotelli on Layana, joka sijaitsee rannan keskivaiheilla. Tässä Ko Lantan hotellissa on myös kunnollinen kuntosali.

Jos taas etsii viihtyisää hotellia hyvällä hinta–laatusuhteella, toiveeseen vastaa ihanan vehreässä ympäristössä sijaitseva Sri Lanta, noin 500 metrin päässä rannalta.

Relax Bay – tunnelmallinen pikkuranta

Long Beachilta seuraava ranta onkin sitten pituudeltaan aivan päinvastainen paikka. Relax Bay on tunnelmallinen pikkuranta, jolla on muutama majapaikka, kuten siistejä ja viihtyisiä bambumökkejä (indonesialaisella kattodesignilla) tarjoava Lazy Days Bungalows.

Klong Khong – reppureissaajien ranta Ko Lantalla

Klong Khong on ollut perinteisesti reppureissaajien suosikkiranta Ko Lantalla. Parasta Klong Khongilla ovat mukavat majapaikat ja rento tunnelma – rantana se on kivikkoinen ja laskuveden aikaan uiminen on hankalaa.

Täältä löytyy reppureissaajien pitkäaikainen suosikki Bee Bee Bungalows, laiskottelijan paratiisi, jota pitää ihastuttava thaimaalais-japanilainen pariskunta. Sinne tänne sojottavat mökit ovat arkaaiset mutta tunnelmalliset. Parasta on rannalle tehty laiskottelualue, jolla voisi löhöillä loputtomiin hedelmäsmoothieita siemaillen (myös majatalon ulkopuoliset vieraat tervetulleita). Mökin voi varata vain paikan päältä.

Jos Bee Been puumajat tuntuvat turhan eksoottisilta, melkein vieressä on tavanomaisempaa majatalotyyliä edustava Lanta New Coconut Bungalow, jossa on uima-allas.

Uima-allas löytyy myös Lanta Emerald Bungalowista. Molemmat majatalot sijaitsevat aivan rannalla.

Klong Khongin rannalle on noussut myös muutama hieman kalliimpi ja tyylikkäämpi majapaikka, kuten viihtyisä Coco Lanta Resort.

Klong Nin ja Lantan paras hotelli perheille

Seuraava ranta etelään on Klong Nin, jolla aivan rannan vierestä kulkee tie. Tunnelmaltaan Klong Nin onkin Ko Lantan vähiten paratiisimaisia. Sijainti on aika lailla keskellä saaren länsirannikkoa, ja Klong Ninin kohdalta kääntyy tie viidakkoisten kukkuloiden yli saaren itärannikolle. Täältä käsin onkin helppo kiertää saarta skootterilla.

Mutta! Aivan Klong Ninin vieressä, kallioiden takana piilossa, on nimetön ranta, jonka edustalla on saaren paras hotelli perheille, Rawi Warin. Uima-allas on suuri ja viihtyisä, ja sydämellinen henkilökunta tekee olon kotoisaksi.

Kantiang Bay – Ko Lantan luksusranta

Ko Lantan luksusranta on upeana puolikuuna kaartuva Kantiang. Rannan keskiosa on rakentamatta. Eteläosaa hallitsee rannalta kukkuloille levittäytyvä saaren ylellisen hotelli, ihana mutta hävyttömän kallis Pimalai.

Rannan pohjoisosaan on noussut toinen tyylikäs majapaikka, kompakti Vacation Village Phra Nang, joka on sangen kallis tämäkin, mutta selvästi silti Pimalaita edullisempi.

Kantiang Beachilla kannattaa käydä päiväretkellä, vaikkei rannalla asuisikaan.

Klong Jark ja Bamboo Beach – Ko Lantan rauhalliset rannat

Lanta autioranta
Aivan saaren eteläkärjessä sijaitsee Mu Koh Lanta -kansallispuiston autioranta. Kuva: Pavel Szabo / Shutterstock.com

Kantiangin jälkeen tie muuttuu huonoksi ja rannat hyvin rauhallisiksi. Heti kohta saavutaankin pienelle ja kauniille autiorannalle.

Autiorannan jälkeen vuorossa on nätti ranta Klong Jark, jolla sijaitsee viihtyisä Anda Lanta Resort. Kivat mökit, kauniit yhteiset tilat ja jopa pieni uima-allas. Edullista ylellisyyttä!

Vielä Klong Jarkiakin kauniimpi ja rauhallisempi on seuraava ranta, Bamboo Beach eli Mai Pai, jolla on vain yksi pieni boutique-hotelli, ihana La Laanta Hideaway.

Bamboo Beachin jälkeen edessä onkin viidakkotie, joka vie aivan saaren eteläkärkeen Mu Ko Lanta National Parkin autiorannalle.

Ko Lantan nähtävyydet ja tekemistä

Vaikka Ko Lanta on syvimmältä olemukseltaan luotu laiskanpulskeaan lekotteluun, on saarella myös varsin paljon tekemistä. Saarta on mukava kiertää skootterilla, ja Ko Lantalta pääsee saariretkille Trangin saariston pienille paratiisisaarille.

Ko Lanta sopii hyvin myös sukeltajille. Lue lisää Ko Lantan sukellus- ja snorklauskohteista.

Lanta Old Town – Saaren paras nähtävyys

Koh Lantan Old Townin kylänraittia reunustavat tunnelmalliset puutalot.  Thaimaa. Kuva: PixHound / Shutterstock.com

Tunnelmallinen pikkukaupunki Lanta Old Town oli aikoinaan tärkeä välisatama kauppalaivoille, jotka matkasivat pitkin Andamaanien merta. Vanhat tiikkitalot seisovat puutolppien varassa meren rannalla.

Kylästä löytyy tunnelmallinen pieni kiinalaistemppeli, pikkuruinen kotiseutumuseo, pari majataloa, ravintoloita ja loistava riippumattokauppa Hammock House. Jälkimmäisestä voi poimia mukaansa käsin piirretyn mopoilukartan, joka muistuttaa vähän aarrekarttaa.

Old Town sijaitsee saaren itäpuolella ja perille pääsee parhaiten skootterilla ajamalla. Lanta Old Town onkin oiva kohde Ko Lantan skootteriretkelle.

Vanhaankaupunkiin on kiva jäädä myös yöksi tai pariksi tunnelmasta nauttimaan. Meren yllä paaluilla seisoviin perinteisiin taloihin on tehty muutama majatalo. Näistä edukseen erottuu Fresh House.

Kierrä Ko Lanta skootterilla

Lanta on loistava paikka skootteriretkelle. Etäisyydet eivät ole saarella liian pitkiä tai lyhyitä, vaan juuri sopivia päiväretkelle. Tiet ovat – enimmäkseen – hyvässä kunnossa ja liikennettä on vähän. Suurimpana liikenneriskinä ovat maantien yli vilistävät kookkaat varaanit – ja norsut, jota tallustavat syrjäisillä hiekkateillä.

Vuokraa skootteri ja etsi oma suosikkisi saaren rantojen joukosta saaren länsipuolella. Muista myös käydä nauttimassa saaren itäpuolen maalaismaisemista ja Lanta Old Townista.

Länsipuolen rannoilta pääsee itäpuolelle kahta kautta: joko saaren pohjoiskären ja Saladanin satamakylän kautta tai saaren keskiosista pitkin kaunista tietä, joka kulkee yli viidakkoisten kukkuloiden. Kukkulan laella on mukava maisemaravintola.

Saaren halki vievän tien varrella on myös luolia, joihin voi tutustua paikallisten oppaiden avulla. Kyltit ohjaavat perille tien varrelta.

Saaren itäpuolella voi myös pysähtyä mangrovemetsän edustalla. Melomaan pääsee vuokrattavilla kajakeilla.

Tie itärannikolle kääntyy Klong Nin Beachin kohdalta. Saaren eteläkärjen ympäri ei kulje tietä.

Mu Ko Lanta – Ko Lantan kansallispuisto

Mu Ko Lanta -kansallispuistossa odottaa kaunis autioranta. Kuva: Pavel Szabo / Shutterstock.com

Ko Lantan eteläosa kuuluu suojeltuun kansallispuistoon Mu Ko Lanta. Perille vie länsirannikon rantakohteista tie, joka muuttuu loppumatkaltaan huonokuntoiseksi, muttei kuitenkaan kovin vaikeaksi ajettavaksi.

Tie johtaa kansallispuiston päämajalle, jonka edustalla on tunnelmallinen majakka ja autioranta. Majakan luota avautuvat komeat näkymät etelään ja Trangin saarille.

Viidakkoon voi tehdä lyhyehkön patikan pitkin jyrkkää polkua.

Vierailijoilta peritään kansallispuistoon 200 bahtin pääsymaksu, jonka saattaa tosin välttää, jos saapuu kansallispuiston alueelle myöhään iltapäivällä.

Kansallispuiston parkkipaikalla tapaa notkua makakiapinoita, joten paikalle ei kannata jättää eväitä vartioimatta.

Time for Lime – Ko Lantan kokkauskurssi

Puolen päivän mittaisista kokkauskursseista on tullut hyvin suosittua ajanvietettä Thaimaan matkailijoiden keskuudessa. Myös Ko Lantalla on omansa.

Pisimpään on toiminut Time for Lime, jonka ravintolassa voi myös käydä vain syömässä, jos aika tai mielenkiinto ei riitä varsinaiselle kurssille. Suosittu thairuokien maistelumenyy ja hyvät cocktailit.

Time for Lime sijaitsee päätien varrella, suunnilleen Relax Bayn kohdalla, eli Klong Daon ja Long Beachin puolivälissä.

Ko Lantan käärmeshow

Khlong Kongin baareissa järjestetään useina iltoina käärmeshow. Silloin tällöin esiintymisiä on myös Ae Phraella eli Long Beachillä.

Esiintyjä pussailee kobria, väistelee niiden hyökkäyksiä ja laittaa käärmeen pään suuhunsa. Kobrilla näyttäisi olevan vielä myrkkyhampaat tallella, sillä esiintyjä valuttaa käärmeistä myrkkyä lasiin. Ja lopuksi yleisö pääsee toki samaan kuvaan käärmeiden kanssa.

Kannattaa huomioida, ettei tällaisiin rientoihin osallistuminen täytä eettisen matkailun kriteereitä eikä sitä kannata tukea.

Retket Ko Lantalta saarille

Koh Talabeng on yksi Koh Lantan naapurisaarista. Kuva: Pixhound / Shutterstock.com

Suosituimpia päiväretkiä ovat Ko Lantalta järjestettävät Neljän saaren kierrokset, joiden ohjelmaan kuuluvat Trangin saaret Ko Ngai, Ko Mook, Ko Kradan ja edellisiä pienempi Ko Cherk Ko Lantan eteläpuolella.

Retkillä snorklataan ja vieraillaan Ko Mookin Smaragdiluolalla. Monesti retkillä ryhmäkoot isot ja järjestelyt vähän sinne päin – kannattaakin varata hyvämaineinen retkenjärjestäjä.

Saariretkille pääsee myös Ko Rokille, viidakon peittämälle autiosaarelle, jolla odottaa upea, valkoinen hiekkaranta ja hienot koralliriutat, jotka soveltuvat hyvin snorklaukseen.

Ko Lantan saariretket voi varata etukäteen netistä.

Ko Lantan ravintolat

Same Same But Different -rantaravintolan tunnelmaa Koh Lantalla. Kuva: Anna Ewa Bieniek / Shutterstock.com

Ko Lantalla on rannalla paljon leppoisia ravintoloita, jotka ovat viihtyisiä mutta eivät pahemmin erotu toisistaan. Ravintolat tapaavat tarjota kaikkea mahdollista perusthairuuasta meksikolaiseen, patonkeihin ja wieninleikkeisiin. Parasta ravintoloissa on se, että syödessä pääsee nauttimaan merimaisemista ja upeista auringonlaskuista. Thairuoka on kaikissa suunnilleen yhtä hyvää.

Muutama poikkeuksellisen hyvä ravintola kuitenkin löytyy. Mielenkiintoisimmat ravintolat sijaitsevat hieman syrjässä rannalta. Niissä kannattaa käydä, kun haluaa vaihtelua rantaravintoloiden ruokalistoille, jotka tapaavat olla kopioita toisistaan.

Saaren tunnelmallisimpia ravintoloita ja kestosuosikkeja on Red Snapper, joka sijaitsee Phra Aen eteläpäässä päätien varrella. Hieman syrjäisen sijainnin takia tänne tullaan varta vasten herkuttelemaan. Tarjolla on erinomaisia tapaksia ja loistavia pirtelöitä.

Toinen ravintola, jossa kannattaa varta vasten käydä, on Drunken Sailors. Tyylikkäässä mutta rennossa bistrossa voi nauttia taiten tehtyjä purilaisia vaikkapa riippumatossa löhöten. Ravintola sijaitsee Kantiang Beachin alkupäässä kadun varrella.

Kantiangilla sijaitsee toinenkin mukava paikka. Tunnelmallinen rantaravintola Same Same But Different on jo iät ja ajat houkutellut matkalaisia auringonlaskudrinkeille ja syömään.

Ko Lanta – baarit ja klubit

Koh Lantan Klong Dao -rannalla sijaitsevan Indian Barin tulishow on Thaimaan parhaita. Ellei se kaikkein paras. Kuva: Osaze Cuomo / Shutterstock.com

Perinnetietoisten muslimien asuttama Ko Lanta ei ole varsinainen yöelämän keskus. Olutta ja cocktaileja saa toki rantaravintoloista: jos ravintolan sattuisivatkin omistamaan muslimit, alkoholitarjoilun hoituu yhteisellä sopimuksella viereisen baarin kautta.

Saaren parhaaksi baariksi voi hyvällä omalla tunnolla nimetä Klong Daolla sijaitsevan Indian Barin. Sen tulishow on yksinkertaisesti aivan omaa luokkaansa. Ja se on paljon se, sillä Thaimaassa on tulishow’ta vähän joka puolella.

Lisää rantabaareja löytyy Phra Aelta eli Long Beachilta.

Ko Lanta – hotellit

Ko Lantalta löytyy majoitusta kaikenlaisiin toiveisiin – edullisista rantabungaloweista luksushotelleihin ja kaikkea siltä väliltä. Hotellia valitessa kannattaa ottaa huomioon se, millä rannalla hotelli sijaitsee. Voit etsiä suoraan hotellia rannalta, jolla haluat asua:

Liikkuminen Ko Lantalla

Saarella liikutaan mopotakseilla, tuktukeilla ja songthaew-lavatakseilla. Vuokraskootteri on kätevin tapa liikkua ympäriinsä. Tiet ovat hyvässä kunnossa aivan saaren eteläisintä osaa lukuun ottamatta, ja liikenne on yleensä rauhallista.

Ko Lanta – matka

Ko Lanta on siitä kätevä saarikohde, että sille voi ajaa autolla. Saari sijaitsee melkein kiinni mantereessa, ja autojen tarvitsee ylittää losseilla vain yksi kanava.

Pikkubusseja kulkee Krabista, jonne on runsaasti lentoja Bangkokista. Ajomatka kestää vajaat kolme tuntia. Pikkubussien meno ei tosin välttämättä sovi herkkähermoisille: kuskit ajavat kuolemaa halveksien. Itsekin olen istunut tällä matkalla pikkubussissa, joka törmäsi tielle löntystelleeseen lehmään. Huonosti kävi: lehmälle. Matkustajat sen sijaan selvisivät kolhuitta ja matka jatkui paikalle saapuneella uudella minibussilla.

Etukäteen voi myös varata yksityiskyydin Krabin lentokentältä Ko Lantalle – hyvä puoli on se, että silloin voi pyytää kuljettajaa ajamaan minibusseja hieman hitaammin ja paljon turvallisemmin.

Vaihtoehtona on Trang, jonne pääsee sinnekin lentämällä ja Bangkokista myös yöjunalla. Matka Trangista on suunnilleen saman pituinen kuin Krabilta, mutta minibusseja kulkee Trangista harvemmin. Minibussit lähtevät Trangin rautatieaseman läheltä, jonne pääsee lentokentältä minibussilla.

Laivat Ko Lantalle

Ko Lantalle pääsee myös laivalla Phuketista (Koh Phi Phin kautta, lähtöjä Phuketista aamuisin klo 13.30 asti), Krabista ja Ko Ngailta. Laivat kulkevat vain matkailusesongin aikana marraskuun vaihteesta toukokuulle.

Laivakyyti Krabi Townin satamasta kestää noin kolme tuntia ja maksaa suunnilleen saman kuin minibussikyyti.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Jatka matkaa

Koh Jum -saari. Krabi, Thaimaa. Kuva: Bang tongkeawsawat / Shutterstock.com

Krabin ja Ko Lantan välilä kulkevat laivat pysähtyvät matkan varrella Ko Jumilla, joka on hyvin rauhallinen saari. Ko Lantalta voi jatkaa laivalla matkaa myös Andamaanien merta etelämmäksi Trangin saarille.

Ko Lanta – vinkit

Ko Lantan asukkaat elävät vielä hyvin perinteisesti. Kunnioita paikallista kulttuuria ja vältä ottamasta aurinkoa yläosattomissa ja liikkumasta ranta-alueiden ulkopuolella pelkässä uima-asussa.

Saarelta löytyy sekä terveyskeskus että yksinkertainen, paikallinen sairaala.

Vilkkainta sesonkia on aivan vuodenvaihde, jolloin matkailijoita on paljon. Muun ajan vuodesta saari on hyvin rauhallinen. Monsuunikaudella aallot äityvät voimakkaiksi ja rannat ovat lähes autiot.

Ko Lanta kokemuksia

Ko Lanta on sivuston Kapteenin suosikkisaaria: ”Aina Ko Lantalle matkustaessani mietin ja pelkään, että onko saari muuttunut. Ja aina yllätyn iloisesti: Ko Lanta on entisellään.”

Kerro omia kokemuksiasia Ko Lanta -saaresta – oletko samaa mieltä, onko Ko Lanta Thaimaan paras saari?

MinneThaimaassa-sivusto suosittelee matkalle mukaan opaskirjaa Tripsteri Thaimaa.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi