Thaimaan sadekausi – 10 syytä matkustaa Thaimaahan kesällä

thaimaa sadekausi sateenvarjo
Sadekaudella mukana kannattaa olla sateenvarjo kuurojen varalle. Kuva: Patiwat Sariya / Shutterstock.com

Sadekausi ei ole syy jättää väliin Thaimaan-matkaa – päinvastoin sadekausi on hyvä syy nimenomaan matkustaa Thaimaahan.

Lue 10 syytä, miksi Thaimaahan kannattaa matkustaa juuri sadekaudella:

1. Thaimaan sadekausi ajoittuu kesäkuusta lokakuulle eli suomalaisten kesälomakaudelle. Sen sijaan että pyrähdät talvella Thaimaahan pariksi viikoksi, voit kesällä viettää siellä aikaa ainakin tuplasti pitempään.

2. Sadekausi ei tarkoita sitä, että koko ajan sataisi. Yleensä sateet kestävät vain tunnin tai pari – ja muuna aikana paistaa aurinko tai on puolipilvistä. Ja pilvet ovat hyvä asia: ne suojaavat auringon kaikkein kovimmalta trooppiselta poltteelta.

3. Sadekaudella on edullista matkustaa. Edullisia lentoja on helpompi löytää kuin talven sesonkiaikaan ja hotellit tarjoavat huoneitaan huikeilla alennuksilla, usein puoleen hintaan. Myös majatalojen hinnoista on helppo tinkiä.

4. Voit huoletta tehdä viime hetken varauksia. Hotelleissa ja majataloissa on taatusti tilaa, joten voit muokata matkasuunnitelmaasi ja tehdä varauksia huoletta aivan viime hetkellä. Voit esimerkiksi valita matkakohteesi säätiedotusten mukaan. Säätiedot kannattaa tarkistaa Thaimaan meteorologiselta laitokselta, jonka ennusteet ovat tarkemmat kuin netin sekalaiset sääpalvelut.

5. Sadekaudella rannat ovat rauhallisia. Jopa Phuketin vilkkaimmatkin rannat voivat tuntua melkein autioilta.

6. Sadekaudella kannattaa suunnata vilkkaimpiin kohteisiin – niissä saa hotelleista erinomaisia tarjouksia. Monet suosituimmista kohteista ovat myös vähäsateisia kuten Hua Hin, Koh Samet ja Pattaya. Sen sijaan monet pienet Andamaanienmeren saaret ovat liiankin rauhallisia ja niille voi olla vaikea matkustaa, kun lauttavuoroja on peruttu. Poikkeuksen edellisiin tekee Koh Phi Phi, jossa riittää menoa vuoden jokaiselle päivälle.

7. Suuntaa Siaminlahden saarille. Sadekausi ei ole samaan aikaan ympäri Thaimaata. Suomen kesäaikaan on erinomaisen aurinkoiset ilmat eteläisen Siaminlahden saarilla eli Koh Samuilla, Koh Phanganilla ja Koh Taolla. Myös mantereen puolella Khanomissa kesät ovat aurinkoiset. Eteläisellä Siaminlahdella sadekausi alkaa vasta marraskuussa ja kestää tammikuulle.

8. Golfaaminen on edullista sadekaudella. Hua Hinin kentillä, Pattayan kentillä ja Chiang Maissa vietetään ”golffestivaalia”, jonka aikana green feet saa puoleen hintaan.

9. Sadekaudella eli off-seasonin aikaan matkustaminen on parasta ekomatkailua. Matkakohteet rakennetaan täyteen hotelleja high seasonit mielessä ja monet hotelleista seisovat tyhjillään ison osan vuodesta. Jos ihmiset matkustaisivat tasaisemmin ympäri vuoden, hotelleja tarvitsisi rakentaa vähemmän ja työntekijöillä riittäisi hommia ympäri vuoden.

thaimaa sadekausi ukkonen
Sadepilviä Bangkokin yllä. Kuva: Manop Phimsit / Shutterstock.com

10. Kunnon trooppinen kuuro on jo itsessään elämys. Hurjimmillaan voi tuntua siltä kuin koko taivas kaatuisi niskaan. Sateet raikastavat ja puhdistavat ilmaa – ja tekevät luonnosta paratiisimaisen vehreän.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi