Lonely Beach – reppureissaajan ranta Koh Changilla

Lonely beach, Koh Chang, Thaimaa. Kuva: Smarta / Shutterstock.com

Lonely Beach on Koh Changin paras ranta – ja rakastetuin, ainakin reppureissaajien keskuudessa. Ensinnäkin ranta on hyvin kaunis, ja toisekseen sen tunnelma on mukavan nuorekas.

Lonely Beach on kohtuullisen pieni keskittymä reppureissaajapalveluita (majatalot, ravintolat, kaupat, tatskaliikkeet) rannan ja viidakon välisellä kaistaleella, jota halkoo saarta kiertävä päätie. Lavataksilla lauttasatamasta Lonarille pääsee noin 45 minuutissa.

Lonely Beach eroaa fiiliksessä muista rannoista aivan selkeästi. Meininki täällä on hipahtavan rentoa, yhteisöllistä, hauskaa!

Matkusta Lonely Beachille oikeaan aikaan

Ko Chang Lonely Beach
Lonely Beachin rantakylä henkii rentoa tunnelmaa. Kuva: Rosita Juurinen

Joidenkin makuun Lonely Beach ei ole enää niin kovin yksinäinen. Aivan peak seasonilla (joulu–helmikuussa) täällä varmasti pöhinää riittääkin. Suosituimmat majapaikat ovat silloin tyypillisesti täyteen buukattuja, ja bileitä on takuuvarmasti joka illalle.

Omat visiittini ovat sijoittuneet kiihkeimmän turistikauden ulkopuolelle, ja silloin on ollut kyllä sopivan rauhaisaa. Hyvää meininkiä ja seuraa muista reissaajista on ollut silti aivan riittävästi. Vähän huippusesongin ulkopuolella reissatessa myös hinnoissa on enemmän tinkimisvaraa ja ihmisiin tutustuu paremmin.

Säiden puolesta tänne kannattaa tulla marras–toukokuun välillä. Toukokuun lopulla alkaa varsin rankka sadekausi, joka jatkuu loka–marraskuun taitteeseen. Reissuajankohtaa kannattaa siis hieman miettiä, jotta saa parhaan matkakokemuksen.

Vuodenajasta riippuen meri saattaa vetäytyä Lonely Beachilla kauas rannalta laskuveden aikaan. Kuva: Rosita Juurinen

Tekemistä = laiskottelua

Lonely Beachin perusaktiviteetit kattavat lähinnä chilliä hengailua, muihin reissaajiin tutustumista, rantaelämää, baareissa notkumista ja useasti myös tatuointien suunnittelua ja ottamista. Päivä toisensa jälkeen soljuukin mukavasti näissä merkeissä ilman kiireitä.

Kuntoaan vaalivalle Lonarilta löytyy kuntosali, jossa pidetään myös joogatunteja. Lyhyen matkan päässä Bailan Beachillä on köysikiipeilyrata vaijeriliukuneen. Irtiottona voi tehdä myös retkiä lähisaarille tai lähteä kalastamaan tai snorklausreissuille.

Thaimaa tatuointi
Matkamuisto Ko Changilta. Kuva: Rosita Juurinen

Liikkuminen Lonely Beachilla

Lonely Beach on hyvä tukikohta silloin, jos ei halua vuokrata skootteria liikkumiseen. Alue on pieni ja kaikkialle pääsee kävellen. Rannalle tai baareihin on maksimissaan noin kilometrin matka majapaikasta riippuen.

Muille rannoille tai satamaan pääsee lavatakseilla, joita voi pysäyttää tien varteen ja hypätä kyytiin. Lonarilla on myös oma ”lavataksitolppa”.

Skoottereita vuokrataan ajohaluisille 150–200 bahtin päivähintaan.

Lonely Beachin majatalot ja hotellit

Lonely Beachilla on lukuisia viihtyisiä ja edullisia majataloja sekä bungalowkyliä. Vain pari prameampaa majoituskompleksia löytyy rannan kummastakin päästä. Kalliiden luksusresorttien puuttuminen onkin merkittävä osa Lonely Beachin viehätystä. Sopia toivoo, että ranta säilyttää tämän erityispiirteensä. Kahden hengen tuulettimellisen huoneen tai perusbungalowin lämpimällä suihkulla ja usein myös wifi:llä, saa edullisimmillaan 200–500 bahtin hintaan.

Suosikkimajataloni Magic Garden tarjoaa myös diiliä, jossa syömällä ja juomalla päivittäin 400 bahtin edestä heidän ravintolassaan saa bungalowin ilmaiseksi. Ei huono diili lainkaan. Lisäksi MG:ssä on ollut ehkä hauskin ja paras henkilökunta, mihin olen Thaimaassa törmännyt.

Katso tarjoukset Lonely Beachin hotelleihin.

5 syystä valita Lonely Beach

Niille, jotka kaipaavat rauhallista perhelomaa, luksusresortteja tai shoppailuasuosittelen Koh Changin muita rantoja. Itselleni Koh Changista ja Lonely Beachistä on muotoutunut yksi Thaimaan lempparikohteista.

Summa summarum. Lonely Beach sopii sinulle, joka arvostat lomakohteessasi seuraavia ominaisuuksia:

1. Lonely Beachilla on nuorekas, rento tunnelma

Täällä kohtaa samanhenkistä väkeä. Lonely Beach vetää puoleensa nuorekasta independent-matkaajaa. Paikalliset työntekijät ovat hekin iloluontoista nuorta sakkia. Chillaus, avarakatseisuus ja hauskanpito yhdistävät Lonarilla majoittuvia ja oleskelevia. Lapsiperheet, varttuneemmat ja samsonite-turistit hakeutuvat omille rannoilleen.

2. Lonely Beachin yöelämä on vireää

Lonely Beachillä yöelämä keskittyy muutaman baarin ja resortin ympärille. Nämä järjestävät bileitä vuoroilloin. Baarikujan kuppiloista voi valita fiilikseen sopivan mestan tai istuskella kauppojen tai tatskaliikkeiden edustoilla.

Pääosa musiikkitarjonnasta on konemusiikkia, mutta onneksi myös reggaebaari löytyy. Musiikkitarjonta toki vaihtelee illasta riippuen. Ting Tong -baarissa on livemusiikkia päivittäin ja juhlat joka ilta. Rantabileitä järjestävät Siam Hut, Nature Beach ja Paradise Resort. Musiikin jytke kantautuu ainakin läheisimpiin majataloihin aamuyöhön saakka.

3. Lonely Beach on edullinen

Sanoisin että Koh Changin muihin rantoihin nähden Lonely Beach suosii eniten budjettimatkaajaa. Ravintolat, baarit ja majoitus on verrattain edullista myös muuhun Thaimaan hintatasoon nähden.

3. Lonely Beachin ranta on Ko Changin parhaita

Lonely Beachin ranta ei ole yhtä pitkä kuin esim. White Sand Beachin, mutta ranta on viehättävä, rauhallinen ja vesi kirkasta. Vuodenajasta riippuen vesi on korkeammalla tai matalammalla. Täällä et näe massiivista ihmislihamerta rantatuoleissaan hikoilemassa. Rannalla on mukavan väljää, ei kaupustelua tai vesijettien mekkalaa.

Rantaelämä on leppoisaa chillausta vedessä tai hietikolla. Merenkäynti on vähäistä, joten täällä voi myös hyvin uida. Rannan muutama resortti ravintoloineen palvelee juoma- ja ruokapuolen osalta.

4. Viihtyisä ympäristö, luonnonläheisyys

Lonelyn Beachin vehreys, ympäröivä luonto ja mäkinen maasto miellyttävät silmää. Alue ei ole ylirakennettu vaan rakennukset ovat pääosin matalia, luonnonmateriaaleista tehtyjä ja ympäristöön sopivia. Luonnonläheisyyden voi aistia monella tavoin. Ei ole esimerkiksi suurikaan ihme, jos löydät bungalowisi portailta lekottelemassa käärmeen tai sellainen putoaa puusta parin metrin päähän. Päähuomion vievät kuitenkin muut seikat. Vaikkapa upeat auringonlaskut.

Ko Chang Lonely Beach
Hippivuoro maailman ympäri?

5. Lonely Beachilla kaikki on lähellä

Osa lomanautintoa on se, että muutamassa minuutissa pääsee kävellen minne vaan. Ei tarvitse säätää taksien tms. kanssa tai käyttää aikaansa ja rahojaan liikkumiseen paikasta toiseen. Yöllä pääsee baarista kämpille nopeasti ja turvallisesti. Houkutus ja tarve ajella päihtyneenä mopolla ympäriinsä on siis vältettävissä.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi